AMD Wattman Hatası

İdare eder ama daha iyi Psu her zaman iyidir. Ben de benzer seviye bir Psu kullanıyorum aklım sürekli bir şey olur mu diye kurcalanıyor son zamanlarda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Voltaj 925 ve vram ayarlarını da gösterirsen daha iyi olur

Ayrıca fan ayarını da aktif edip, Sıfır RPM’i devre dışı bırak oradan. Max fan hızını da 55-60 yap

Arkadaşın psu su c e tier arası bi psu 12v kanalından 654 w olarak görünüyor arkadaşın kartı oc yapmadan 175 w civarlarında çeker uv yapsa düşer o ayrı konu ama herşeyi siz biliyorsunuz iyi psu herzaman iyidir ama herkes akıl verir kimse para vermez arkadaşın durumu yoksa acil abi acil hemen almalısın sistemin yanar uçar patlarlık bi durumu yok temel korumaları mevcut psu da içi çok kalitesiz olsada 300 w çıkarır en azından 12v kanalından ve psu yeni sistem am5 ben gerek görmüyorum ama her boku biliyorsunuz maşallah
hocam çok agresifsiniz ben konuyu ne diye açtım yardımdan çok zararırınız dokunuyor teşekkür ederim

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-06 005926.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-06 005926.webp
    37.3 KB · Hit: 16

hocam çok agresifsiniz ben konuyu ne diye açtım yardımdan çok zararırınız dokunuyor teşekkür ederim
Vram Gelişmiş kontrolü etkin yapıp 2100’e çek

Bende aynılarını yazdım ama dinlemedi arkadaş bir ayar attı ve hemen ona bağlanıp denemeye başladı gerçekten bu durumu anlamak zor
Hocam her çip farklı silikon tierindedir hazır ayarlarla uğraşmaktansa biraz araştırın ondan sonra test ede ede optimum değerlerinizi bulursunuz hazır ayarla oc genellikle stabil olmaz

Hocam her çip farklı silikon tierindedir hazır ayarlarla uğraşmaktansa biraz araştırın ondan sonra test ede ede optimum değerlerinizi bulursunuz hazır ayarla oc genellikle stabil olmaz
Bende bunu dedim işte YT videosu izlemeden kendi ayarlarımı kendim oluşturdum dedim çünkü yaptığım işlemin sonucunu ve neye işaret ettiğini bildiğim için.

Bende bunu dedim işte YT videosu izlemeden kendi ayarlarımı kendim oluşturdum dedim çünkü yaptığım işlemin sonucunu ve neye işaret ettiğini bildiğim için.
Ben ona sağlam bir ayar verdim voltajı tamamen kısmadan, sorun çıkacağını sanmıyorum ama çıkarsa da hallederiz

Dayı adam normalce yardım istemiş, hemen amd'yi kötülüyor diye adamı fetocu ilan etmediğin kaldı.
Adamım adamın konu başlığı amd klasiği watmann hatasıydı bende şimdi gidip yorumlarımı düzenliyim hayat bayram olsun birazdanda benim kartı çekeyim 3000 mhz ye 1 watman ss i bi sürücü çöktü ss i bi siyah ekran ss i ile amd klasiği diye forum açayım

Adamım adamın konu başlığı amd klasiği watmann hatasıydı bende şimdi gidip yorumlarımı düzenliyim hayat bayram olsun birazdanda benim kartı çekeyim 3000 mhz ye 1 watman ss i bi sürücü çöktü ss i bi siyah ekran ss i ile amd klasiği diye forum açayım
Klasik linç yemeyim hamlesi yapılmış o zaman hocam haklısınız o zaman, iyi forumlar.

Ben ona sağlam bir ayar verdim voltajı tamamen kısmadan, sorun çıkacağını sanmıyorum ama çıkarsa da hallederiz
Hocam her şey okeyde 925 mv düşük olabilir stabilite için hem sentetik render hem oyunlarda test gerekir bunuda biliyorsunuzdur hiçbir yerde hata vermese bile bazı oyunlarda direct 11 hatası alabilir örn bf1 gibi oyunlarda uzun saatlerce test gerekir vram oc dede biliyorsunuzdur vramler yüksek hızda hata düzeltmeye gider çökmez misal 440 mb/s olması gereken hızı 200 lere kadar düşürür hata ayıklama için buda fps düşüşüne yol açar arkadaşın bellekler ne marka kart silikon derecesi ne bunları kendi bulması lazım bi ayar tutturdukdan sonrada test edip ki unhevan dır occt 3dmark dır bunlardan geçtikten sonra ekran kartı ağırlıklı oyunlarda test etmesi gerekir vramleri memtest vulkan ile test etmesi hız ölçümü yaparak kaç mhz de hangi modda kullanmalı öğrenmeli hazır ayar vermeniz taktire şayan ama deveye hendek atlatmaya çalışıyorsunuz

Hocam her şey okeyde 925 mv düşük olabilir stabilite için hem sentetik render hem oyunlarda test gerekir bunuda biliyorsunuzdur hiçbir yerde hata vermese bile bazı oyunlarda direct 11 hatası alabilir örn bf1 gibi oyunlarda uzun saatlerce test gerekir vram oc dede biliyorsunuzdur vramler yüksek hızda hata düzeltmeye gider çökmez misal 440 mb/s olması gereken hızı 200 lere kadar düşürür hata ayıklama için buda fps düşüşüne yol açar arkadaşın bellekler ne marka kart silikon derecesi ne bunları kendi bulması lazım bi ayar tutturdukdan sonrada test edip ki unhevan dır occt 3dmark dır bunlardan geçtikten sonra ekran kartı ağırlıklı oyunlarda test etmesi gerekir vramleri memtest vulkan ile test etmesi hız ölçümü yaparak kaç mhz de hangi modda kullanmalı öğrenmeli hazır ayar vermeniz taktire şayan ama deveye hendek atlatmaya çalışıyorsunuz
Kesinlikle katılıyorum ve test yapar diye umuyorum. Benim amacım başlangıç için rehber olması, istekliyse ve yeterince kurcalarsa en iyi değeri bulur bunların üzerine. Kendim kullanacak olsam daha agresif değerlerle başlayıp optimize ederdim ama baya bir güvenli alanda bıraktım. Bu ayarlar maksimum değil ama optimum performans sağlar şu an için. Voltaj düşük geliyorsa da 5-5 artırarak ilerlemesini tavsiye ettim, kendi balkonumda sigara içerken elimden de daha fazlası gelmiyor zaten 😅

Bu arada daha düşük voltaj kullananlar da var ama o silikon bizim gibi kendine teslalara denk gelmez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,878
Üyeler
200,802
Son üye
nsfw

Geri