2. El RTX 5080 Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Reaksiyon skoru
31
Sarı siteden 2. el MSI veya ASUS marka, kutulu, faturalı ve garantili bir RTX 5080 alma düşüncem var. Aklıma yatan yaklaşık 10 ilan var. Bunlardan 2 tanesi yaşadığım şehirde. Bulunduğum şehirdeki satıcıların profillerine baktım, bir sorun yok gibi bu satıcıların başka ilanları da mevcut, ayrıca her iki ekran kartı da henüz 1 yılını bile doldurmamış. Bu yüzden önceliğim şehir içindeki ilanlar olacak.
2. el ekran kartı alırken nelere dikkat etmem gerektiğini vesaire biraz araştırdım ancak ekran kartında bir sorun olup olmadığını anlayabilecek detaylı bir şekilde testlerini yapabilecek teknik bir bilgiye sahip değilim(FurMark testi, oyun testi ve fiziksel inceleme dışında). Şehir içinden elden teslim alacağımı varsayarsak sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Şahsen mümkünse önceden konuşup anlaştığım, satıcıya da yakın olan bir bilgisayarcıda buluşup kartın detaylı testlerini, kontrollerini vesaire orada yaptırmayı düşünüyorum tabii bu ne kadar güvenilir olur bilmiyorum.
Sizin vereceğiniz tavsiyeleri, önerileri ve yardımlarınızı bekliyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Xyz?
Valla ben kart alirken icinin acilip acilmadigina bakiyorum ilk olarakz arkadaki etiketinde deforme varmi veya cakallik yapilmismi tekrardan yapistirma vs onlari kontrol ediyorum. Sonra kasaya takip bi furmark testi yapiyorum genel bir isi testi ve cw sesi varmi onu dinliyorum veya fanlarsa bir problem varmi ona bakiyorum. Bir sikinti gorunmuyorsa aliyorum geciyorum. Ha birde saginda solunda deforme ezik buzuk durumlar varmi ona da bakmak lazim. Garantisi devam eden kartlarda pek sikinti olmuyor ama eski bir kart alinacaksa biraz daha titiz davranmak gerekiyor. Size tavsiyem furmark testi yapmayi ogrenin cok basit birsey zaten. Alacaginiz kartin internette illaki furmark test sonuclari vardir onlarla kiyaslayin absurt bir fark yoksa alinabilir demektir.

Valla ben kart alirken icinin acilip acilmadigina bakiyorum ilk olarakz arkadaki etiketinde deforme varmi veya cakallik yapilmismi tekrardan yapistirma vs onlari kontrol ediyorum. Sonra kasaya takip bi furmark testi yapiyorum genel bir isi testi ve cw sesi varmi onu dinliyorum veya fanlarsa bir problem varmi ona bakiyorum. Bir sikinti gorunmuyorsa aliyorum geciyorum. Ha birde saginda solunda deforme ezik buzuk durumlar varmi ona da bakmak lazim. Garantisi devam eden kartlarda pek sikinti olmuyor ama eski bir kart alinacaksa biraz daha titiz davranmak gerekiyor. Size tavsiyem furmark testi yapmayi ogrenin cok basit birsey zaten. Alacaginiz kartin internette illaki furmark test sonuclari vardir onlarla kiyaslayin absurt bir fark yoksa alinabilir demektir.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Bu devirde güven çok zor, arkadaşın dediği gibi güvenlik etiketini sıcak hava yoluyla kaldırıp sonra geri yapıştıranlar da var. İçinin açıldığını da sadece servis anliyor. Arada çok fark yoksa 5 10k gibi bütçe oynuyorsa indirimi bekle gaming gecesi falan öyle al direkt diğer türlü de şans işi elektronik hakkinda hayırlısı olsun. Bütçe çünkü çok fazla riske atma derim.

1 ylını doldurmamış ise iyi.gpu-z den üretim tarihine bakabilirsin mesela.yalan söyleyip söylemediğini az çok anlayabilirsin.furkmak testi de önemli tabii.aslında sorunlar aldığın gibi belirmez genelde birkaç ay sonra sıcaklık artmaları,görüntüde çizgilenmeler gibi sorunlar belirebilir.bu durumda geri iade hakkında olmaz.satın alırken satın alma tarihini belirten faturayı vs gör.sıfır ekran kartının alımdan itibaren birkaç sene içerisinde bozulma ihtimali düşük.genelde 5-6 sene sonrasında sorunlar baş göstermeye başlayabilir.oda kalitesine bağlı belki.mesela bende eskiden sapphie vardı 10 sene civarı gitti sorunsuz.10 sene sonunda gpu içindeki lehimler sorun çıkarıyormuş ve reballing gerekiyormuş.

Bu devirde güven çok zor, arkadaşın dediği gibi güvenlik etiketini sıcak hava yoluyla kaldırıp sonra geri yapıştıranlar da var. İçinin açıldığını da sadece servis anliyor. Arada çok fark yoksa 5 10k gibi bütçe oynuyorsa indirimi bekle gaming gecesi falan öyle al direkt diğer türlü de şans işi elektronik hakkinda hayırlısı olsun. Bütçe çünkü çok fazla riske atma derim.
Zaten asıl amacım sıfır almaktı fakat fiyatlar çok artmış o yüzden 2. el kartlara bir göz atayım dedim

Zaten asıl amacım sıfır almaktı fakat fiyatlar çok artmış o yüzden 2. el kartlara bir göz atayım dedim
Vallaha üstadım para senin paran nasıl harcıyacağını sorgulamak haddim değil lakin tekrar zam gelecek diyorlar %50 oranında. Elini çabuk tut derim. 2. El 5080 ile sıfırı arasında ne kadar fiyat farkı var?

Hangi psu ile kullanılmış ben ona bile bakarım. :D

Vallaha üstadım para senin paran nasıl harcıyacağını sorgulamak haddim değil lakin tekrar zam gelecek diyorlar %50 oranında. Elini çabuk tut derim. 2. El 5080 ile sıfırı arasında ne kadar fiyat farkı var?
giriş seviye RTX 5080'nin sıfırları 75-80 bin civarında lakin ben Msi gaming trio istiyordum onun sıfırı 90 bini geçmiş 2. elden bulduğum ise 72bin lira o yüzden bir düşündürtmedi değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe ne kadar?
Ya 80 binin üzerine çıkmam fakat giriş seviyesi almak da istemiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende var palit gaming pro 5080. Alacaksan satayım bana 5060ti de yeter.
2. el alacak olursam şimdilik msi gaming trio veya tuf gaming düşünüyorum teklif için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Geri