Sen benim yorumumu anlamamışsın her şeyi 540hz den sanan arkadaş. 540hz yi neyde alacan Rdr2 mi 280hz neyine yetmiyor kaç kişide var 540hz neyin doyumsuzluğu bu ben anlamadım. Üstelik OLED bu 0.3ms yağ gibi akıyor. 30k civarına 360hz de var. Mantıklı acıklama mı senin yaptığın cevap vermeyecekmiş verme zaten.
Yanma testlerinden haberin yok konusuyorsun ben sana paylaşayım.
3k saat aynı oyunu oynamıs yanıklar olmaya başlamış:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bir diğer test statik nesnelerin yoğun olduğu şekilde kullanılmış gen 3 panel 1.5 yılda ekranda dikey çizgi belirmiş.
Burada ise bu kullanımların tam tersi karısık oyunlarda kullanmış gen 1 panel olmasına rağmen 3 yılda sorun yok.
51k ya 540hz almanın mantığı yok aynı performansı sunan XG27AQWMG 31 bin TL. Aynı renk gamutu, aynı parlaklık, aynı tepli süresi, aynı kaplama, aynı panel her şey aynı sadece ve sadece yenileme hızı ve dış tasarımı baska bir şey değil.
Eğer karma kullanan birisi ise yani 3 saat valo 3 saat hikayeli oyun mesela XG27AQWMG alabilir birisi günde 2-4 saat saat oynayarak radiant eloda oynayamaz. Radiant olanlar hayatsız gibi günde 7-12 saat oynayanlar.
Günde 7 saat ve üstü valo oyna bakalım o monitör uzun vadede ne oluyor 50k lık monitör elinde kalır. Normale göre daha fazla Grey banding ile geliyor bu monitörler bir de. Bu sorun zamanla artıyor saatlerce yıllarca oyna bakalım dayanacak mı o ekran