Bilgisayarımın Kasasının Üstüne Kola Döküldü Ne Yapmalıyım?

Xpertronic

80+ Silver
Reaksiyon skoru
828
Dostlar dün kasanın üstüne kola döküldü bende hemen fişi çekip sildim vs sabaha kadar beklettim sabah açtım ekran kartı ışığı yanıyor anakartta ledler yanıyor ama güç gelmiyor neresi yanmıştır sizce eğer anakart yandıysa B450 mk yerine ne alabilirim bugun tam temizlik yapacağım eğer yine çalışmazsa tamirciye götüreceğim arıza tespit için eğer anakart sıkıntıysa ne alabilirim bu anakart yerine?

Kapat asla güç verme , güzel bir bilgisayarcıya götür izopropil alkol ile bi temizlesin
Hangi parçalara geldi acaba . Anakart , işlemci , ram , ekran kartı...

Kolanın yapışkan ve asidik yapısı kısa devre yapmaya çok müsait
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Belki kurtarabilir çok fazla beklemeden götür

Kapat asla güç verme , güzel bir bilgisayarcıya götür izopropil alkol ile bi temizlesin
Hangi parçalara geldi acaba . Anakart , işlemci , ram , ekran kartı...

Kolanın yapışkan ve asidik yapısı kısa devre yapmaya çok müsait

Belki kurtarabilir çok fazla beklemeden götür
Temizleme yapıp denemiyorum o zaman?

Kanka kasanın üstüne kola nasıl döküldü onu anlamaya çalışıyorum.

Temizleme yapıp denemiyorum o zaman?
Bence sen deneme , sen temizlesende çok fazla bir şey olmayacak açıkcası (Nasıl temizleyeceksin bilmiyorum)
Anakartın izopropil alkolle(saf alkol) temizlenmesi lazım.
Açılırsa bununla açılır ama çok bekletme dediğim gibi

Umarım sadece anakarta bir şey olmuştur işlemciye ekran kartına falan gelmemiştir

Su ıslak mendil falan kullanma asla

Hatta yerinde olsam ,
İşlemci , ram , ekran kartı hepsini sökerim.
Sök ve pinlerini falan kontrol et

benim arkadaş votka ve kahve döktü bişey olmadı :D
parçalara gelmemiştir , şans işi

Dostlar dün kasanın üstüne kola döküldü bende hemen fişi çekip sildim vs sabaha kadar beklettim sabah açtım ekran kartı ışığı yanıyor anakartta ledler yanıyor ama güç gelmiyor neresi yanmıştır sizce eğer anakart yandıysa B450 mk yerine ne alabilirim bugun tam temizlik yapacağım eğer yine çalışmazsa tamirciye götüreceğim arıza tespit için eğer anakart sıkıntıysa ne alabilirim bu anakart yerine?
Kullanma sistemide açma gücü de çek temizlenmesi lazım kola şekerli ve iletken bir şey benim sıvı soğutmam ekran kartının üzerine akıtmıştı o sıvı iletken olmamasına rağmen kasan mesh ise ve tepeden döküldüyse ekran kartınına geçmiş olsun diyebiliriz onun içini açıp temizlemeye çalışmakta ayrı dert

Kullanma sistemide açma gücü de çek temizlenmesi lazım kola şekerli ve iletken bir şey benim sıvı soğutmam ekran kartının üzerine akıtmıştı o sıvı iletken olmamasına rağmen kasan mesh ise ve tepeden döküldüyse ekran kartınına geçmiş olsun diyebiliriz onun içini açıp temizlemeye çalışmakta ayrı dert
Açılmıyorsa da bozulduğu anlamına gelmez kısa devre yapıyorsun denemeye çalışma

Dostlar şimdi direk açtım açıldı herhangi bir şey yapmama gerek var mı

Dostlar şimdi direk açtım açıldı herhangi bir şey yapmama gerek var mı

Şuan havalar ekstra sıcak tek avantajı hızlı buharlaşır ama şeker ve asit kalıntıları maalesef her türlü kalacak.
Sistemin açılması sorunun geçtiği anlamına gelmiyor o şeker ve asit kalıntıları parçaların üzerine yapıştı.
Şimdi olmasa bile ilerde her türlü sorun çıkaracaktır.

Şeker nemi çeker . Şekerin olduğu bölgede nem birikebilir ve yanabilir

Asit'te yavaş yavaş korozyona uğratır

Gidip gitmemek sana kalmış , o sistemin izopropil alkolle bir temizlenmesi gerekiyor

Güç vermeyecektin kanka başta yanlış yapmışsın

marvel rivals oynarken hp victus 1028-nt laptopumun klavyesine en kötü ihtimalle bende 300ml den fazla sprite dökmüştüm işin komik kısmı peçeteyle sildim ve hiç bir şey olmadı pc yi kapatmamıştım bile qweçömhjqwe

şaka bir yana tamirciye git hiç uğraşma çalışacağı varsa da çalışmaz yoksa olmuş bir hata bayılacaksın maalesef o tamir parasını

Geri