Farklı Zamanlarda Bilgisayarı Acınca Isıkları Yanıp Kapanıyo!

Erenlnl

80+
Reaksiyon skoru
1
Şuan bilgisayarı çalıştırmayı başardım. Sorunum problemin ne olduğunu bilmiyor olmam. Daha önce bir kez daha yapmıştı. Sistem 1.5 aylık. Bilgisayarı sorun olmadan kapatıyorum. Rastgele zamanlarda açmaya çalıştığımda bilgisayarım başlatma tuşuna basınca bir anlığına (1 saniyeden az) çalışır gibi yapıp fan ve ışık yakarak aniden duruyor sonra bir şey gerçekleşmiyor. fişi çekip tekrar denediğimde aynısı tekrarlanıyor. Klavye gibi donanımlara elektrik kesin olarak veriyor ve vermeye devam ediyor her zaman. Şuan tahmini 5 denemede açıldı. Önceki sefer sanırım 10 defa denemişimdir.

özellikleri
AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 4nm
PNY GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 192Bit DLSS 4
Sapphire B650M-E 7600Mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma
Kingston 16GB Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram
Ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass Delta
Ocypus Delta L24 Siyah ARGB V2 240 mm Intel(1700p/1851p)-

Dexim SP06AG 1,8 Metre 6'lı Akım Korumalı Priz

Tahminlerinizi de alabilirim.

Şuan bilgisayarı çalıştırmayı başardım. Sorunum problemin ne olduğunu bilmiyor olmam. Daha önce bir kez daha yapmıştı. Sistem 1.5 aylık. Bilgisayarı sorun olmadan kapatıyorum. Rastgele zamanlarda açmaya çalıştığımda bilgisayarım başlatma tuşuna basınca bir anlığına (1 saniyeden az) çalışır gibi yapıp fan ve ışık yakarak aniden duruyor sonra bir şey gerçekleşmiyor. fişi çekip tekrar denediğimde aynısı tekrarlanıyor. Klavye gibi donanımlara elektrik kesin olarak veriyor ve vermeye devam ediyor her zaman. Şuan tahmini 5 denemede açıldı. Önceki sefer sanırım 10 defa denemişimdir.

özellikleri
AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 4nm
PNY GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 192Bit DLSS 4
Sapphire B650M-E 7600Mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma
Kingston 16GB Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram
Ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass Delta
Ocypus Delta L24 Siyah ARGB V2 240 mm Intel(1700p/1851p)-

Dexim SP06AG 1,8 Metre 6'lı Akım Korumalı Priz

Tahminlerinizi de alabilirim.
psu ne

Güç kaynağı gibi geldi ama farklı sebepler de olabilir olası aklıma gelen nedenler.

Eskiden anakartı yanlış montajlayan kullanıcılarda bu durum olurdu. Anakart kasaya temas eder ve kısa devre koruması etkinleşirdi.

Güç kaynağı sebebiyle bu durumu yaşıyor olabilirsin.

Uzutma kablodan kaynaklı olabilir. Güç kablonu direk prize takarak bir dene.

Kasaya taktığın bağlantıları bir kontrol et. Usblerden bahsediyorum. Fare, klavye veya farklı bir donanım. Hatta hepsini çıkartıp kasayı çalıştırmayı dene. Her defasında istikrarlı bir şekilde pc çalışıyorsa fonanımlardan birinde arıza vardır.

Psunun arkasıdaki anahtarı 0 konumuna getir ardından kasanın güç tuşuna 20sn basılı tut. Statik elektriği boşaltmana yarar. Bu esnada Fanlar biraz dönebilir veya rgbler 1-2 sn yanıp sönebilir.

Başka aklıma gelen bir şey yok

psuda sorun olabilir bilgisayarı açmayın diğer parçalara zarar falan verebilir

Bilgisayar toplama mı ve daha öncesinde ne kadar süre sorunsuz şekilde kullanıyordunuz?

Geri