Masaüstü Bilgisayar İçin Kasa Önerisi

Reaksiyon skoru
0
İşemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Anakart MSI MPG X870E Carbon Wifi
PSU: Corsair HX1500i (2025)
Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 5080 Gaming Trio
SSD: KIOXIA GEN5 2TB M2 NvMe
RAM: V-Color Manta XSky RGB 2x16 GB SK Hynix IC
Sıvı Soğutma: ARCTIC Liquid Freezer 3 Pro 360 A-RGB
Kasa: ?

Arkadaşlar yukarıdaki sisteme ilk Lian Li Lancool 207 düşünüyordum ancak PSU boyutları sığmayacağından maalesef onu eledim. Çok büyük kasa (akvaryum tipi vs.) istemiyorum. Olabildiğince küçük olmalı ve parçalar içine rahat oturmalı. Çok fazla estetiğe gerek yok. Toz filtresi kesinlikle olmalı. Sizin önerileriniz nedir?

Bu bileşenleri aldınızmı. Almadıysanız veya iade şansınız varsa,bence o power çok abartılı olmuş.Bu sistemi kalite bir 850 watt ,kaldırır.Hadi,bilemediniz, 1000 watt.

O zaman kasa sıkıntınızda olmaz.

bu sistem 1500w fazla olmuş gibi 1000wlık bir psu yeterlidi https://www.akakce.com/power-supply...os-rj-0r30b00005-1000-w-fiyati,453228450.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu bileşenleri aldınızmı. Almadıysanız veya iade şansınız varsa,bence o power çok abartılı olmuş.Bu sistemi kalite bir 850 watt ,kaldırır.Hadi,bilemediniz, 1000 watt.

kaliteli 850w 5bin 1000w 6bin tl bu sistem için 1bin tlik var verilir daha ileri dönük olur ve daha sesiz olur

Asus Tuf Gt502 kullanıyorum. toz filtresi mevcut. çok minimal bir kasa değil fakat hem şık, hem de görsel olarak beni tatmin ettiğinden tercihim bu oldu. sizin sisteme de çok yakışacağını düşünüyorum

Sistemi ileri dönük bir şekilde topladığımdan 5090 a geçtiğimde veya 9950X3D2 kullanırsam ya da intelin elektriği içen cpu larına yönelirsem diye güç açısından sıkıntı çekmemek için bol toleranslı aldım.

Lianli v100r

Adam herşeyi en tepe model seçmiş bizimkiler PSU'ya takılmış :) ufak kasa fazla seçeneğin yok sırf PSU haznesi değil sorun aldığın sıvı soğutucu da en kalın radyatörlü soğutuculardan onun küçük kasalara sığması başlı başına dert üstüne de MSI MPG Carbon anakart almışsın VRM soğutucuları aşırı büyük.
Seçeneğin az yani, Lianli Lancool III e bi bak, onda 75mm radyatör ve 250mm PSU alanı var.

Bi de Asus Tuf GT302 de yeterli alan olması lazım HDD yuvasını söktüğünde.

Son düzenleme:
Adam üretilmiş en iyi psuyu almış ömürlük kullanmaya hala watt muhabbeti yapıyorsunuz. :D

tabii ki bazı gereksiz alınan şeyleri konuşmak ,doğrudur. Powerden başladık .9950X3D2 ,RTX5090 da ,o power yine fazla Fiatı da 25000 TL cik.

Anakartta öyle AMD ,en çok 2028 e kadar,hadi diyelim ,2028 de dahil olsun,soketi değiştirecek.Carbon anakrttta,25000 tl.Carbon anakart

Ömrü bu kadar olacak bi soket için bu paralar verilirmi,düşündürür insanı.

E,arkadaşın mali durumu,lebi deryadır .Orasını bilemem. Kendi keyfi bilir.Ama ,forum niye var. İnsanları doğru ve mantıklı yönlere yöneltmek,parayı saçmamak için.

Sözüm ,konu sahibine değil .Genel konuştum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,204
Üyeler
201,436
Son üye
RomanMccabe
Geri