B580 Sisteme Hd mi Yoksa 2k mı Ekran Almalıyım?

Arkadaşlar merhaba monitör arama sürecindeyim sistemim B580 - R5 7500F bu sisteme monitör alacağım benim düşüncem 1080P 300+ Hz monitör almak ama bazı arkadaşlar 2K al diyor siz ne dersiniz nasıl bir karar vermeliyim ? Öneri varsa alırım. Teşekkürler
İşlemcin 1080p de iş yspar bu kartla. 2k şart değil. Düşük işlemci olsa kartın rtx3050 seviyesine bile düştüğü oyunlar var. Örneğin ryzen 2600 de Ortalama rtx3060 seviyesine düşüyor

Halo da 2k da anca 4060 performansı veriyor. 9800x3d ile. 7500f de biraz düşer. 2k hayalleri kurarsan ilerde bu kart üzecek şimdiden belli ediyor.

Ekler

• Screenshot_2026-08-13-11-20-35-982_org.mozilla.firefox-edit.webp
    Screenshot_2026-08-13-11-20-35-982_org.mozilla.firefox-edit.webp
    74.8 KB · Hit: 9
Son düzenleme:
legion 25-10 al gec kral senin ihtiyacin belli cs valo icin en mantıklısı o 9 bucuga 2k 320hz monitor satiyolar haberin olsun butceyi yukseltebilsem onu alirdim valorantta zaten 300 fps alırsın fc icin 120 fps kafi zaten ama csde b580 sıkıntı
Cs için haklısınız seçkin veya faceit girince yani ranked girince min 300 max 420fps veriyor. Ölüm kalım - silah yarışı vs girince 120 hatta 80-90a düşüyor deli oluyorum bu olaya herhalde düzelir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cs’de niye sıkıntı olsun Vulkan’la gayet iyi değerler veriyor Cs2’de
Vulkanı duydum kartı almadan birkaç kişide önermişti burada fakat daha denemedim olayı ne tam olarak ekran kartınımı fulluyor ?

Zaten 25-10 320hz modeli sepetimdede enteresan bir şekilde fiyatı değişiyor birgün 7k oluyor birgün 6500 oluyor bazen 10k oluyor en ucuz şeklinde yakalayıp almak istiyorum.
6500a bulursam direkt al bence

haberin olsun 24 inchten 27 ye geçersen sens ayarların bozuluyor

2025 in ilk 6 ayı bu ekran kartını 2k bir monitörle kullandım. Açıkçası oynadığım hiçbir oyunda beni üzmedi. Xess teknolojisi de o zamandan bu yana gelişmiştir diye düşünüyorum. Bence 2k alabilirsin. Rekabetçi oyunlarda çözünürlük düşürmenin bir zararı olmuyor zaten.

Güçlü bir işlemci isteyen bir ekran kartı bu garip bi şekilde. En azından başlarda öyleydi. Yüksek çözünürlükle yükü işlemciden alıp ekran kartına vererek darboğazdan da kaçınabilirsin. Ancak 7000 liraya alacağın 2k monitör seni tatmin eder mi bilmiyorum. 7000 tl ye çok güzel fhd monitörler de var
Her türlü 27 inçte oynamak istiyorum büyük ekranda 27 inç 1080p sıkıntı yok diyende var var diyende var attığım videoda 2k değerleri baya iyi 2k alınabilir geliyır ama o ktc modeline güvenemihorum ya çok şikayeti var bu forumdada technopattada

Her türlü 27 inçte oynamak istiyorum büyük ekranda 27 inç 1080p sıkıntı yok diyende var var diyende var attığım videoda 2k değerleri baya iyi 2k alınabilir geliyır ama o ktc modeline güvenemihorum ya çok şikayeti var bu forumdada technopattada
27 1080p giriş seviye va panel ile 27 giriş seviye ips panel yan yana koyunca va olan monitör çok kötü gözüküyordu. İyi ips panel ile 27 1080p üzmez. İyi seviye va da üzmeyebilir seçtiğin monitöre bağlı. Oyun önceliğin varsa fast ips al.

Cs için haklısınız seçkin veya faceit girince yani ranked girince min 300 max 420fps veriyor. Ölüm kalım - silah yarışı vs girince 120 hatta 80-90a düşüyor deli oluyorum bu olaya herhalde düzelir.

Vulkanı duydum kartı almadan birkaç kişide önermişti burada fakat daha denemedim olayı ne tam olarak ekran kartınımı fulluyor ?
Şöyle düşün senin ekran kartın Zambiya dili konuşuyor, DirectX Zambiya dilini anlamıyor ve Flemenkçe konuşuyor oyun sadece flemenkçe anlayabiliyor. Vulkan Zambiya dilini daha akıcı biliyor ve Flemenkçe’ye çevirip oyunla ekran kartının akıcı iletişim kurmasını sağlıyor

Şöyle düşün senin ekran kartın Zambiya dili konuşuyor, DirectX Zambiya dilini anlamıyor ve Flemenkçe konuşuyor oyun sadece flemenkçe anlayabiliyor. Vulkan Zambiya dilini daha akıcı biliyor ve Flemenkçe’ye çevirip oyunla ekran kartının akıcı iletişim kurmasını sağlıyor
ooo deneyeyim bugün o zaman geçen baktım biraz cs başlangıç komutuna sadece - Vulkan yazıyoruz galiba doğru mu ?

ooo deneyeyim bugün o zaman geçen baktım biraz cs başlangıç komutuna sadece - Vulkan yazıyoruz galiba doğru mu ?
-vulkan yazacaksın ama konsola değil. Cs2 vulkan api yaz nasıl yapacağın çıkar

Fiyat farkı olmayan model varda değerler şöyle oluyor genelde. Fhd - 320Hz / 2k - 180Hz
2k 180hz derim. Neden diyeceksen 320hz de güzel ama göz büyük ihtimalle aradaki farkı ayırt edemez. Bir de 2k görüntü kalitesi çözünürlük vb. Çok daha net. Bende 2 tane 27 var biri 165 diğeri 144. Fakat 2k bir ekran kullanınca görüntü farkını anlıyorsun.

Geri