Ryzen 7 9800x3d - RTX 5080 Sisteme Güç Kaynağı Önerisi

Şimdi öncelikle hocam Türkiye de popüler diye bir ürün alınmaz bir çok dünya çapında iş yapmış ama Türkiye de bilinmeyen markalar olabiliyor bunu bilmemiz gerekiyor. Ve bahsettiğiniz o markaların hepsi aslında o ürünlerini " CWT, Great Wall, Super Flower, HEC ve FSP, Seasonic " bu markalara ürettirir ve aslında bir çok tanınmamış ucuz gördüğünüz o markalar o pahalı markalar ile aynı markaya üretebiliyorlar hatta içini açtığında birbirlerine çok benzer olduğunu görebilirsiniz ama işin içine marka gücü girince diğer markalar fiyatını daha pahalıya tutabilir. Bundan dolayı da sizi o sırf markasından dolayı pahalıya satmaya çalışan markalardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Kaldı ki 1200w sisteminiz için fazlaya kaçıyor bir çok kişi bunu dile getirmiş ama siz ileri de 6080 super alırsam diye düşünmeyi bahane olarak sunuyorsunuz buna da açıklama getireyim RTX 3080 -> 320W, RTX 4080 -> 320W, RTX 4080 Super -> 320W ve RTX 5080 -> 360W bu ekran kartları arasında 6 yıl geçmesine rağmen arada Watt değeri oynamamış ama performansa baktığımızda arada 2 kattan fazla performans farkı var peki bu neden oluyor gelişen teknoloji ile beraber çiplerde Transistor mesafesi değişiyor bu değer ne kadar aşağı çekilirse gerekli olan voltaj miktarı aşağı gelir ve daha yakın olacakları için de aynı alana daha çok transistor koyulmasına neden olacak ve buda işlem kabiliyetini yanı kartın performansını artıracak. Bundan dolayı 3-4 sene sonra çıkacak ekran kartı içinde 6 yıldır süre gelen bu süreç değişmeyecektir. Gelelim watt hesaplamasına Ekran kartımızı en üst limitten sayalım 400W sistemden güç çektiğini ve işlemcinin extreme olarak 250W çektiğini bu 2 değer ciddi anlamda en uç noktalar toplam 650W sistemin geri kalan bileşenlerin de toplamda 100W çektiğini varsayalım ki bu da en kötü senaryo da 750W yani sisteminde hala daha 250W bekliyor olacak
Doğrudur hocam da seçenek çok olunca arada kaldım. Bana kalsa MSI yada Asus alıp geçecektim ama çok seçenek olunca kafam çorbaya döndü. Bilmiyorum hangi ürünü alayım yani. Hepsiburada’dan baktım söylediklerime. Dediğim gibi 1200 alayım bir daha da uğraşmayım PSU ile dedim.

Adam 1000w bile üstü istiyor zaten kullandığı 850w sen tekrardan adama 850w öneriyorsun hocam.
ne gereği var.5070 ti 300w çekiyor 750w yetiyor.5080 350w çekiyor os isteme 850w hayli hayli yeter.ama 1000 w israrlı bizde seçenek çok:

Herkes birşeyler önermiştir elbette, ama bende de aynı setup mevcut. Ben MSI MAG A1250GL aldım taktım kullanıyorum. Bir PSU ne kadar önerilebilirse bende bunu o kadar önerebilirim. Bi tane de Corsair Rm1200e var ama onu daha jelatininde bekletiyorum.

Herkes birşeyler önermiştir elbette, ama bende de aynı setup mevcut. Ben MSI MAG A1250GL aldım taktım kullanıyorum. Bir PSU ne kadar önerilebilirse bende bunu o kadar önerebilirim. Bi tane de Corsair Rm1200e var ama onu daha jelatininde bekletiyorum.
Şunlar önerildi ve sınıflandırmalarına baktım hocam. NzxtC1200'ü sordum incehesap'a. 2 sene garantisi var. 10 sene değil garantisi dediler kalan 8 sene yurtdışı garantisi gibi bir durum yok bölgeye ve şartlara bağlı bu 10 yıl garanti dediler. Risk almak istemiyorum aslında ben MSI yada ROG Strix 1200P düşündüm de onun da dezavantajı varmış işte araştırdığımda çıktı. A+ Tier olarak sadece NzxtC1200 var o da 2 sene garantili. Ben almışken de 10 sene garantili bir ürün alayım dedim. MSI olan A- Tier'mış. 1ST Player NGDP garantisi 10 sene olduğu için ona da yakınım bu durumda birde Sama P1200'ün garantisini sordum onunla ilgili bir bilgi veremediğini söyledi satıcı arkadaş. Kutusuna bakmanız lazım gibi bir şey dedi. Yani önerilen ürünlerin tamamı ve kafamdaki ürünler bunlar. 10 sene garantisi olmayan bir üründe almak istemiyorum PSU'da o yüzden A Tier olarak ya 1ST PlayerNGDP olabilir Sama P1200(garantisi belli olursa iyi olacak.) olabilir, marka olduğu için MSI A1200PLS olabilir ama dediğim gibi araştırmadan önce Rog Strix 1200P yada MSI A1200PLS alır geçerim diye düşünmüştüm ama işte işin içine girince çorba oldu kafam. :) Siz bu durumda ne öneriyorsunuz? ATX 3.1 ve PCIE 5.1 olması şart sonuçta yeni alıyorum bu özellikler olmalı diye düşünüyorum. Birde benim Enermax Revolution III 850W 80+Gold'u sesi yüzünden sattım ben bilgisayar yüke girse de girmese de aynı devirde çalışıyordu.

MSI A1200PLS Safeguard özellikli 16700 TL. A- Tier

AsusROG-STRIX-1200P 15600TL. B+ Tier
Dezavantajı: ROG STRIX 1000p ve 1200p modellerinin yeni üretimleri Seasonic değil great wall, sadece 850W Seasonic focus platformu ki onda da eğer focus gx V4 kullanılmışsa, o kalitede bir modelin gerekleri açısından geride kalıyor. Focus gx v4, ripple değerleri, korumaların ayarı, inrush akımı ve voltaj regülasyonu konusunda performans olarak neredeyse yarı fiyatındaki FSP vita GM'den daha başarısız bir model. "Seasonic'ya da ASUS al geç" pek de doğru bir yaklaşım değil.

ASUS TUF GAMING-1200G 11750TL. B Tier

NzxtC1200 1200W 80+ Gold ATX 3.1 Tam Modüler Siyah Güç Kaynağı
13800 TL. 2024 Çıkışlı Güncel ATX 3.1 Versiyonu A+ Tier İncehesap satıcılı.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-c1...am-moduler-siyah-guc-kaynagi-pm-HBC0000786WCC

Nzxt1200W C1200 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
11610 TL. ATX 3.0 yazmışlar soru cevapta 2023 Çıkışlı ATX 3.0 Versiyonu.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-pa...r-guc-kaynagi-pm-HBC000054N6AS?magaza=NCRGAME

1ST PlayerNGDP 1200W 80+ Gold ATX 3.1/PCIE 5.1 Japon Kapasitör Full Modüler APFC 10 Yıl Garantili Siyah Güç Kaynağı
8.850TL. A Tier

TeknoKapsülSama P1200, 1200W, Black, 80+ Platinum, Cybenetics Certified, Full Modüler, Pcıe 5.1, Atx3.1, Siyah, Gamıng, Atx, Power Supply (Psu)
11230 TL A Tier

EnermaxPlatimax Iı 1200DF 1200W 80+ Platinum Pcıe 5.1 Full Modüler Atx 3.1 Güç Kaynağı (EPS1200P-NPX)
9100 TL A- Tier

Şunlar önerildi ve sınıflandırmalarına baktım hocam. NzxtC1200'ü sordum incehesap'a. 2 sene garantisi var. 10 sene değil garantisi dediler kalan 8 sene yurtdışı garantisi gibi bir durum yok bölgeye ve şartlara bağlı bu 10 yıl garanti dediler. Risk almak istemiyorum aslında ben MSI yada ROG Strix 1200P düşündüm de onun da dezavantajı varmış işte araştırdığımda çıktı. A+ Tier olarak sadece NzxtC1200 var o da 2 sene garantili. Ben almışken de 10 sene garantili bir ürün alayım dedim. MSI olan A- Tier'mış. 1ST Player NGDP garantisi 10 sene olduğu için ona da yakınım bu durumda birde Sama P1200'ün garantisini sordum onunla ilgili bir bilgi veremediğini söyledi satıcı arkadaş. Kutusuna bakmanız lazım gibi bir şey dedi. Yani önerilen ürünlerin tamamı ve kafamdaki ürünler bunlar. 10 sene garantisi olmayan bir üründe almak istemiyorum PSU'da o yüzden A Tier olarak ya 1ST PlayerNGDP olabilir Sama P1200(garantisi belli olursa iyi olacak.) olabilir, marka olduğu için MSI A1200PLS olabilir ama dediğim gibi araştırmadan önce Rog Strix 1200P yada MSI A1200PLS alır geçerim diye düşünmüştüm ama işte işin içine girince çorba oldu kafam. :) Siz bu durumda ne öneriyorsunuz? ATX 3.1 ve PCIE 5.1 olması şart sonuçta yeni alıyorum bu özellikler olmalı diye düşünüyorum. Birde benim Enermax Revolution III 850W 80+Gold'u sesi yüzünden sattım ben bilgisayar yüke girse de girmese de aynı devirde çalışıyordu.

MSI A1200PLS Safeguard özellikli 16700 TL. A- Tier

AsusROG-STRIX-1200P 15600TL. B+ Tier
Dezavantajı: ROG STRIX 1000p ve 1200p modellerinin yeni üretimleri Seasonic değil great wall, sadece 850W Seasonic focus platformu ki onda da eğer focus gx V4 kullanılmışsa, o kalitede bir modelin gerekleri açısından geride kalıyor. Focus gx v4, ripple değerleri, korumaların ayarı, inrush akımı ve voltaj regülasyonu konusunda performans olarak neredeyse yarı fiyatındaki FSP vita GM'den daha başarısız bir model. "Seasonic'ya da ASUS al geç" pek de doğru bir yaklaşım değil.

ASUS TUF GAMING-1200G 11750TL. B Tier

NzxtC1200 1200W 80+ Gold ATX 3.1 Tam Modüler Siyah Güç Kaynağı
13800 TL. 2024 Çıkışlı Güncel ATX 3.1 Versiyonu A+ Tier İncehesap satıcılı.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-c1...am-moduler-siyah-guc-kaynagi-pm-HBC0000786WCC

Nzxt1200W C1200 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
11610 TL. ATX 3.0 yazmışlar soru cevapta 2023 Çıkışlı ATX 3.0 Versiyonu.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-pa...r-guc-kaynagi-pm-HBC000054N6AS?magaza=NCRGAME

1ST PlayerNGDP 1200W 80+ Gold ATX 3.1/PCIE 5.1 Japon Kapasitör Full Modüler APFC 10 Yıl Garantili Siyah Güç Kaynağı
8.850TL. A Tier

TeknoKapsülSama P1200, 1200W, Black, 80+ Platinum, Cybenetics Certified, Full Modüler, Pcıe 5.1, Atx3.1, Siyah, Gamıng, Atx, Power Supply (Psu)
11230 TL A Tier

EnermaxPlatimax Iı 1200DF 1200W 80+ Platinum Pcıe 5.1 Full Modüler Atx 3.1 Güç Kaynağı (EPS1200P-NPX)
9100 TL A- Tier
Aklınızdaki ürünler gerçekten iyi zaten diğer yerden de takip ediyorum herhangi birini yapıştırın gitsin hocam. Yukarıdaki uzunca yazdığım şeyi okursanız belki fikriniz şekillenebilir.

Aklınızdaki ürünler gerçekten iyi zaten diğer yerden de takip ediyorum herhangi birini yapıştırın gitsin hocam. Yukarıdaki uzunca yazdığım şeyi okursanız belki fikriniz şekillenebilir.
Sama için de dönüş oldu hocam. Söyledikleri şey şu. ürünümüzün garantisi genellikle 2 yıldır. Ancak, bu süre markaya göre değişiklik gösterebilir. Ürünü satın aldıktan sonra garanti belgesini kontrol etmenizi öneririm. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Bu durumda hem 10 sene garantisi olmasını istiyorum hemde kaliteli bir şey olmasını istiyorsam ya MSI alacağım A- Tier gerçi ama yada 1ST PlayerNGDP alacağım o A Tier ve 10 sene garantili. Enermax’de A- Tier ama o da muhtemelen 2 yıl garantili onu alacağıma MSI alırım daha iyi fiyat farkına rağmen garantisi var ki bence bu durumda NGDP daha mantıklı onu alayım mı ne dersiniz?

Sama P1200 için önce demişler. Sonra Ürünümüz, 10 yıl garanti süresi ile gelmektedir. Bu, ürünün kalitesinin ve dayanıklılığının bir göstergesidir. Garanti süresi boyunca, ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda destek alabilirsiniz. Ancak, garanti koşulları ve kapsamı hakkında daha fazla bilgi almak için ürünün kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririm. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. demişler o da 10 sene olursa ikisi arasında kalmış oluyorum. İkisi arasında varmı önereceğiniz hocam?

Hocam Enermax 2 yıl garantiliymiş. NzxtC1200 de 2 yılmış. Bu durumda A+ alıp 2 sene garantili NzxtC1200 alacağıma tier A alıp 10 sene garantili 1ST PlayerNGDP almak daha mantıklı değil mi? Sama P1200 için depoya soracaklarmış. Muhtemelen o da 2 sene garantili.

@mcnalper seni ikna etmek bayagı zor bunu en iyi ben bilirim. Ah şu MSI oled monitörü aldırana kadar beni güzel yormuştun (yeşil forum bluerr)

Kişinin bilgi seviyesinden iyice emin olmadıktan sonra (bayağı bir tartıyorsun bitmiyor) karar veriyorsun. Emin olamayınca doğal olarak karar veremiyorsun bu yüzden ürünü alamıyorsun. Forumlarda ki insanlar servis vs değil ki sana teknik bilgi versin. Senin istediğin seviyede anlayan adam sayısı forumlarda çok çok az bulunur.

Bence işini kolaylaştırmak için direkt psu konusunda forumda en bilgili olana sor ama (adama benzer soruları tekrar tekrar sorma mümkünse) o sana direkt en iyi 1-2 seçenek ne ise onu önerir zaten. Sen mesela aklında watt yeter mi, kroniği olur mu vs diye kurarken o arkadaş zaten hepsini biliyor hakim olduğu için tartıp öneriyor. Sen aklında garanti süresi, coil whine veya kronik var mı diye 2-3 şeyi tartarken öneren kişi korumalar tam mı, kapasitör kalitesi nasıl, iç bileşenler kaliteli mi, ripple ve regülasyon değerleri nasıl, 12w kanalından kaç watt veriyor, fan yapısı nasıl vs senin bilmediğin tekmil bilgi gerektiren şeyleri de ekleyerek ölçüp tartıp öneriyor.

Yine de sorun yaşarsan ki çok düşük ihtimal şansızlık.

@yusuf7878 bildiğim kadarıyla bu forumda güc kaynağından en çok anlayan kişi onun mesajlarına bakıp ne öneriyorsa onu al geç. Ben seni azıcık tanıdıysam %100 emin olmadan o ürünü almazsın. Zaman kaybı şu an yaptığın. Çünkü önerenlerin bilgisine güvenmekte zorlanıyorsun haklılık payında var çok pahalı ürünler alıyorsun. Ama şöyle düşün çok pahalı ürün almanın avantajı da sorun yaşama ihtimalini çok düşürüyor. Özellik desen hepsi çok iyi premium ürünler. Marka desen hepsi iyi.10k lık psu bakıyorsun hepsi de köklü markalar kötü bir ürün seçme şansın neredeyse yok. Bilen adamın mesajlarını oku veya ona sorup al gec.

@mcnalper seni ikna etmek bayagı zor bunu en iyi ben bilirim. Ah şu MSI oled monitörü aldırana kadar beni güzel yormuştun (yeşil forum bluerr)

Kişinin bilgi seviyesinden iyice emin olmadıktan sonra (bayağı bir tartıyorsun bitmiyor) karar veriyorsun. Emin olamayınca doğal olarak karar veremiyorsun bu yüzden ürünü alamıyorsun. Forumlarda ki insanlar servis vs değil ki sana teknik bilgi versin. Senin istediğin seviyede anlayan adam sayısı forumlarda çok çok az bulunur.

Bence işini kolaylaştırmak için direkt psu konusunda forumda en bilgili olana sor ama (adama benzer soruları tekrar tekrar sorma mümkünse) o sana direkt en iyi 1-2 seçenek ne ise onu önerir zaten. Sen mesela aklında watt yeter mi, kroniği olur mu vs diye kurarken o arkadaş zaten hepsini biliyor hakim olduğu için tartıp öneriyor. Sen aklında garanti süresi, coil whine veya kronik var mı diye 2-3 şeyi tartarken öneren kişi korumalar tam mı, kapasitör kalitesi nasıl, iç bileşenler kaliteli mi, ripple ve regülasyon değerleri nasıl, 12w kanalından kaç watt veriyor, fan yapısı nasıl vs senin bilmediğin tekmil bilgi gerektiren şeyleri de ekleyerek ölçüp tartıp öneriyor.

Yine de sorun yaşarsan ki çok düşük ihtimal şansızlık.

@yusuf7878 bildiğim kadarıyla bu forumda güc kaynağından en çok anlayan kişi onun mesajlarına bakıp ne öneriyorsa onu al geç. Ben seni azıcık tanıdıysam %100 emin olmadan o ürünü almazsın. Zaman kaybı şu an yaptığın. Çünkü önerenlerin bilgisine güvenmekte zorlanıyorsun haklılık payında var çok pahalı ürünler alıyorsun. Ama şöyle düşün çok pahalı ürün almanın avantajı da sorun yaşama ihtimalini çok düşürüyor. Özellik desen hepsi çok iyi premium ürünler. Marka desen hepsi iyi.10k lık psu bakıyorsun hepsi de köklü markalar kötü bir ürün seçme şansın neredeyse yok. Bilen adamın mesajlarını oku veya ona sorup al gec.
1ST Player NGDP’ye kafam yattı aslında ama MSI daha sessizmiş aradaki farka değer mi bilemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,920
Üyeler
201,350
Son üye
ahmethasan11
Geri