Çözüldü✓ Ekran Kartı Almak İçin Yardımınıza İhtiyacım Var

yardımın için teşekkür ederim cs valorant gibi oyunları hiç oynamıyorum toplasan 1 saatim yoktur sadece hikayeli oyunlar oynuyorum 4k RT ile oyun oynama isteğim bir arkadaşımın evinde 5090 lı bir sistemle 4k RT açık full ayarlarda rdr oynamamla ortaya çıktı o günden beri tek isteğim bu ayarlarda bana oyun oynatacak bir sistem dizmek evet biliyorum isteklerim çok fazla fakat bütçemin bu isteklerimi karşılayacak bir ekran kartı almaya yeteceğini düşünüyorum

( diğer tüm parçaları en üst seviyeye çıkaracağım zaten sadece ekran kartını 2 3 ay önceden alıyorum ekran kartını erken almamın önemli bir sebebi yok sadece yeni monitörlerin potansiyelini erkenden kullanmak için aldığımdan beri 4k da bir oyun bile oynayamadım )
Yani 5090 başka bir seviye en tepe model olarak geçiyor. 4k da 5080 RTX modda tatmin eder diye düşünüyorum. 5090 gibi etmez kesinlikle. Lakin hikayeli oyunlarda 60fps kafi. Bana kalırsa 2k dene 5080 al garanti olsun. 5070 aldığın zaman da yapay zeka ile 2k da tatmin edecek bir kart. Beklersen şöyle bir avantaj olur senin için 5070 super 5080 super gibi ara kartlar çıkacak. Onlara da yönelebilirsin ama beklersen şöyle dezavantaj olur ekran kartlarına %50 oranında zam gelecek diye haberler vardı. Tercih senin. Unutma sistemi dizdikten sonra ilk aylar hevesini aldıktan sonra oyunlar bitince hevesin kalmayacak ve açmadığın günler bile olacak.

öncelikle tekrardan yardımın için çok teşekkür ederim ben yks ye hazırlık dönemi de bile 5 6 saat pc başında geçiren biriydim özellikle yks bitince bu 2 kat arttı şu aralar hayatımın 10 12 saati pc başında geçiyor ailem bu sene yks puanım iyi geldiği için bana sağlam bir bütçe verdiler bende en başta dediğim gibi bilgisayar konusun da çok cahil olduğum için çevremdeki bir kaç arkadaşın gazına gelip ailemin verdiği tüm bütçenin nerdeyse tamamını monitör klavye mouse ve kulaklığa harcadım kalan parçalar için benim biriktirdiğim paranın yeteceğini sanıyordum fakat monitörleri aldıktan sonra ekran kartı için araştırma yaptığımda 5090 nın fiyatını gördüm ve nasıl bir salaklık yaptığımı anladım olan oldu yapacak bir şey yok diğer parçaları değiştirme sebebim ise şuan ki pc mi yeni ekran kartı ile aralık ayına kadar kullanıp doğum gününde 3060 ile birlikte kuzenime hediye etmek olacak bense kendime baştan sıfır bir pc toplamış olacağım

bu arada 5080 alacağım evet sen 9070xt al demişsin ama benim anladığım kadarıyla sen 6000 yada 7000 serisi çıkana kadar 9070xt ile takıl sonra 6000 yada 7000 serisine geçersin demişsin ama sıkıntı yok dediğin gibi 6000 serisini 4 gözle bekliyorum çıkınca 5080i kuzenime satıp muhtemelen oda 1 2 ay içinde ekran kartını değiştirmek ister çünkü oda benim gibi hikayeli oyun seviyor ve muhtemelen ona da 3060 yetmeyecek ( kuzenimin hayatında hiç PC si olmadı bu arada 22 yaşında kendisi sadece bize gelince benim pc den oynuyordu ama araba almaya para biriktirdiği için hiç pc almayı ilk planına koymadı )

Hangi model için söylediğiniz hocam?

Yani çünkü fiyat farkı saçma şekilde açılmış durumda mesela RTX 5070Tİ’ın 5070’e kıyasla arada ki performans farkı fiyat farkına değmiyor 5070Tİ alacak biri biraz daha eklese 5080 alabiliyor zaten vs.

Ayrıca özelliklede Aİ hızlanan teknolojiyi daha da hızlandırması ve değiştirmesi ile ben şahsen 7000 serisi çıkana kadar en üst seviye kartları almazdım çünkü teknolojide baya farklı şeyler görecez veam boyutlarındada çok yüksek bir artış olacak 7000 serisi çıktığında artık çoğu insan local Aİ kullanmaya başlamış olacak vs. Çok değişik farklı teknolojiler bekliyor 3-4 yıl içinde bizi bence
5070 ve 5070 ti için söylemiştim. Yani evet tamamen bütçeye bağlı ama karta segment atlatmak için o farkı vermek zorundasınız her konuda kart seviye atlıyor. 5070 5070 ti ve 5080'in fiyat durumuna göre seçim yapılmalı.

Yani 5090 başka bir seviye en tepe model olarak geçiyor. 4k da 5080 RTX modda tatmin eder diye düşünüyorum. 5090 gibi etmez kesinlikle. Lakin hikayeli oyunlarda 60fps kafi. Bana kalırsa 2k dene 5080 al garanti olsun. 5070 aldığın zaman da yapay zeka ile 2k da tatmin edecek bir kart. Beklersen şöyle bir avantaj olur senin için 5070 super 5080 super gibi ara kartlar çıkacak. Onlara da yönelebilirsin ama beklersen şöyle dezavantaj olur ekran kartlarına %50 oranında zam gelecek diye haberler vardı. Tercih senin. Unutma sistemi dizdikten sonra ilk aylar hevesini aldıktan sonra oyunlar bitince hevesin kalmayacak ve açmadığın günler bile olacak.
benimde az çok anladığım kadarıyla benim isteklerimin en sağlam çözümü 5090 gözüküyor fakat şu anlık onun için param yok 250bin TL çok fazla bir para benim için şimdilik 5080 alıp 6000 serisini bekleyeceğim

monitörleri çoktan aldım bile ve şuan kullanamamak çok canımı sıkıyor bu yüzden 1 hafta bile bekleyecek sabrım kalmadı direk alacağım 5080i

UMARIM OYNAYACAK OYUNLAR HİÇ BİTMEZ VE HER GÜN OYNAYACAK OYUN BULURUM

Bir oyun tam tatmini yaşatmak için 5090'a ihtiyaç duyuyorsa o oyunu oynamayın zaten. Optimizasyonu o denli önemsemeyen bir stüdyo para kazanmasın.

benimde az çok anladığım kadarıyla benim isteklerimin en sağlam çözümü 5090 gözüküyor fakat şu anlık onun için param yok 250bin TL çok fazla bir para benim için şimdilik 5080 alıp 6000 serisini bekleyeceğim

monitörleri çoktan aldım bile ve şuan kullanamamak çok canımı sıkıyor bu yüzden 1 hafta bile bekleyecek sabrım kalmadı direk alacağım 5080i

Bana kalırsa abartıyorsun, şu an 5070 in açamayacağı oyun yok 2k da ultra ayarlarda MFG ve DLLS ile yine de bütçe senin bütçen nasıl davranmak istersen.

5070 ve 5070 ti için söylemiştim. Yani evet tamamen bütçeye bağlı ama karta segment atlatmak için o farkı vermek zorundasınız her konuda kart seviye atlıyor. 5070 5070 ti ve 5080'in fiyat durumuna göre seçim yapılmalı.
Tamamda bende diyorum ki illa segment yükseltcem diye gidip 5070’i satıp 5070Tİ almak mantıksızlığın daniskası hocam tmam fos yükseltir ama verdiğiniz paraya değmez konuda ki arkadaşın 5090 ile oyun oynamasından heves alması gibi sizin düşüncenizde yani sırf segment yüksettim biraz da fps kazandım düşüncesiyle sadece 1 üst modele helede 5070ti gibi pek bir şey sunmayan ve fiyat farkı saçma olan bir kart için olmaz aynısı RTX 5060Tİ içinde geçerli
Yani geçecekse en azıdnan he tmama buna geçmeye değdi diyeceği bir karta geçmeli insan hocam

Tamamda bende diyorum ki illa segment yükseltcem diye gidip 5070’i satıp 5070Tİ almak mantıksızlığın daniskası hocam tmam fos yükseltir ama verdiğiniz paraya değmez konuda ki arkadaşın 5090 ile oyun oynamasından heves alması gibi sizin düşüncenizde yani sırf segment yüksettim biraz da fps kazandım düşüncesiyle sadece 1 üst modele helede 5070ti gibi pek bir şey sunmayan ve fiyat farkı saçma olan bir kart için olmaz aynısı RTX 5060Tİ içinde geçerli
Yani geçecekse en azıdnan he tmama buna geçmeye değdi diyeceği bir karta geçmeli insan hocam
Segment yükseltmeye ihtiyacı var demedim bunu yapmak istiyorsa o parayı vermeli dedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve 5070 ti fazlaca şey sunuyor buna ihtiyacın yok diye kart çöp olmuyor.

Sen benim sana yazdığım uzun yazıyı okudun mu ?

Sen bence kafayı bozmuşsun çok abartıyorsun yani daha iyi anlaman için telefon üzerinden örnek verecek olursam Genshin impact veya dhaa bilindik olan Pubg’yi sorunsuz oynamak için iphone 14 pro max fazlasıyla yeterken sen hayır ben İphone 17 pro max alacam diyorsun

Yani kim sana 5090 tek çare dedi ? 5070 bile 4K da bal gibi oynatır sadece sen illa RT/PT vs. açarak oynamak gibi saçma bir takıntı edindiğin için ve 4K Oled akacak kadar paraya kıydığına gör paranda olduğu ve sorun etmediğin için 5080 önerdik yoksa ona bile gerek yok RT /PT şart değil en yüksek ayarlarda oynayayım dersen 5070 fazlasıyla yeter hatta MFG ile RT açıkta gayet yeter ama 12GB olduğu için onun yerine 9070XT daha iyi olur çünkü 16GB (ekran çözünürlüğü artıkça pixel artar bu yüzden Vram yani GB yazdığım şeyi ister 12GB 4K da yetsede garanti olsun diye 16GB 9070XR daha iyi) ayrıca 9070XT güç olarakta 5070 den daha iyi hatta fiyatına rağmen 5080’e yakın performans veriyor hatta redditte insanlar OC ile direk 5080 ile aynı performansı almışlardı vs….

Kısaca 5090 sadece para israfı asla o fiyat edecek bir kartta değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,696
Üyeler
202,686
Son üye
kuyumcumehmet
Geri