Ryzen 5 5600 + RX 7700 XT Sistemimde Neden Stuttering Oluyor?

knoxina

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, Ryzen 5 5600 + RX 7700 XT + 16 GB RAM kullanıyorum. PUBG, RDR2 ve The Last of Us Part I gibi oyunlarda özellikle kalabalık/yoğun bölgelerde mikro-stuttering yaşıyorum.
İlginç olan şu: Daha önce Ryzen 5 5500 + RX 6600 kullanıyordum ve aynı oyunlarda bu kadar belirgin bir sorun yaşamıyordum. Ayrıca CS2'de de stuttering yaşamıyorum.
FPS genel olarak yüksek olmasına rağmen bazen frametime anlık yükseliyor ve görüntü kısa süreli takılıyor.
Sizce bunun nedeni ne olabilir?
Ryzen 5 5600 bazı oyunlarda yetersiz mi?
16 GB RAM mi sorun oluşturuyor?
RX 7700 XT, işlemci sınırını daha görünür hâle mi getiriyor?
Oyunların asset/shader streaming sistemi mi?
Yoksa BIOS, AMD sürücüsü veya Windows tarafında bir problem olabilir mi?

PUBG için bellek yetersiz, The Last of Us ilk oyunu bilgisayar portu berbat. Ama onda da bellek yetersiz geliyor olabilir. RDR2 konusunda bir fikrim yok.

Şu anlık 7700 XT bahsettiğin oyunlar için yeterli. PS6 ile ama açıkçası ben AMD ekran kartlarında 90K altının felç olacağına inanıyorum. Sebebi ise RT tarafına daha odaklı bir konsol olacak. RT, Lumen vb. oyun yapımındaki maliyetleri düşürdüğünden, AMD tarafında RT desteği zayıf seriler hiç olacak. Ama şu anlık RT ve düz ışıklandırmayı birlikte sunan oyunlarda sorun yaşamazsın. Bunu da konsol bozar, konsolu üreten de AMD olduğundan ve yaptıkları zamlara bakarak yeni konsollarda bunu yavaş yavaş dayatacaklar.

Neyse buradaki sorun şu anlık ekran kartı değil. Bellek takviyesi kesinlikle yapmanız lazım.

Onun dışında yazılımsal olarak şu konuya göz atın.

PUBG için bellek yetersiz, The Last of Us ilk oyunu bilgisayar portu berbat. Ama onda da bellek yetersiz geliyor olabilir. RDR2 konusunda bir fikrim yok.

Şu anlık 7700 XT bahsettiğin oyunlar için yeterli. PS6 ile ama açıkçası ben AMD ekran kartlarında 90K altının felç olacağına inanıyorum. Sebebi ise RT tarafına daha odaklı bir konsol olacak. RT, Lumen vb. oyun yapımındaki maliyetleri düşürdüğünden, AMD tarafında RT desteği zayıf seriler hiç olacak. Ama şu anlık RT ve düz ışıklandırmayı birlikte sunan oyunlarda sorun yaşamazsın. Bunu da konsol bozar, konsolu üreten de AMD olduğundan ve yaptıkları zamlara bakarak yeni konsollarda bunu yavaş yavaş dayatacaklar.

Neyse buradaki sorun şu anlık ekran kartı değil. Bellek takviyesi kesinlikle yapmanız lazım.

Onun dışında yazılımsal olarak şu konuya göz atın.

Hocam 2 aydır bununla ugrşıyorum sistemi yükselttim artık hevesim kalmadı bıktım artık ....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Onun dışında yazılımsal
Bir daha amd almam

Hocam inanın o kadar bıktım ki artık 2 aydır bununla ugraşıyorum

sorunun amd ile alakalı olduğuna net teşhis koyduğuna emin misin
İşlemciye fazla yükten mi oluyor acaba hocam cs 2 ve apex legenste olmuyor

Son düzenleme:
Ekran kartını değiştirdikten sonra DDU yapmadıysan bi dene hocam veya format at temiz b ir kurulum yap.
BİOS driverlar vs. güncel değilse bi güncelle.

Stutter olduğu anda RAM 15–16 GB civarına geliyor mu? Geliyorsa RAM artttırman lazım.
Depolama alanında az yer kalması bile etki eder hocam , hemen AMD suç atmak pek mantıklı değil
Bende 9070xt var ortalama 5 6 aydır kullan ıyorum

@TechGuy @SyFox @jombo sizlerin yorumu nedir hocalar ?

Öğlen falan konuyu tekrar bir güncelle

Ekran kartını değiştirdikten sonra DDU yapmadıysan bi dene hocam veya format at temiz b ir kurulum yap.
BİOS driverlar vs. güncel değilse bi güncelle.

Stutter olduğu anda RAM 15–16 GB civarına geliyor mu? Geliyorsa RAM artttırman lazım.
Depolama alanında az yer kalması bile etki eder hocam , hemen AMD suç atmak pek mantıklı değil
Bende 9070xt var ortalama 5 6 aydır kullan ıyorum

@TechGuy @SyFox @jombo sizlerin yorumu nedir hocalar ?

Öğlen falan konuyu tekrar bir güncelle
Isıların normal olduğunu varsayarsak R5 5600 saydığı oyunlarda zorlar ve frame phasing bozulur. AMD VSR açarak ve FPS sabitleyerek bir nebze düzelebilir ama kalabalık ve CPU intense her sahnede stutterlar olacaktır. Düzgün ayarlarla çokta rahatsız etmeyecek seviyeye çekilebilir kurcalamak lazım. Gene olarak o işlemci o ekran kartı için optimal değil. Anakart durumuna göre 7500f çok daha doğru işlemci olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,666
Üyeler
202,678
Son üye
djkhali
Geri