Orta-Üst Beyaz Matx Anakart Önerisi Am5

MD_Emir

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
10000
Dostlar tek tek kasa topluyorum. Beyaz bi sistem diziyorum. Şu ana kadar aldığım parçalar.

KASA : Asus A21 PLUS mATX
PSU : NXZT 850w 80+gold 3.1 Tam moduler
RAM : Patriot Venom 16GB DDR5 6000 MHZ CL30
SSD : M2. 1tb 4.0

İşlemci olarak 7500x3d almayi planliyorum 2.el
Ekran kartı 3080 veya 3080ti 2.elden temiz.

Şimdi kritik nokta anakart. PSU yu bilerek yüksek aldım biraz ileriye dönük olması amacı ile ve aynı durumu anakart içinde yapmak istiyorum.

Aklımda ki anakartlar ;

Ya işlemciden ya ekran kartından bi yerlerden kısmam gerekiyor anakart için. Daha ucuz al diyip işlemciyi upgrade etmemi mi önerirsiniz ?
İlk Kez kasa topluyorum heyecanlıyım düzgün bir şey olmasını uzun vadeli upgrade yapılabilmesi önemli bu yüzden anakart konusunda değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam evet beğendim attığınızı fakat kasam maalesef ATX desteklemiyor. mAtx anakart arıyorum.

Dostlar tek tek kasa topluyorum. Beyaz bi sistem diziyorum. Şu ana kadar aldığım parçalar.

KASA : Asus A21 PLUS mATX
PSU : NXZT 850w 80+gold 3.1 Tam moduler
RAM : Patriot Venom 16GB DDR5 6000 MHZ CL30
SSD : M2. 1tb 4.0

İşlemci olarak 7500x3d almayi planliyorum 2.el
Ekran kartı 3080 veya 3080ti 2.elden temiz.

Şimdi kritik nokta anakart. PSU yu bilerek yüksek aldım biraz ileriye dönük olması amacı ile ve aynı durumu anakart içinde yapmak istiyorum.

Aklımda ki anakartlar ;

Ya işlemciden ya ekran kartından bi yerlerden kısmam gerekiyor anakart için. Daha ucuz al diyip işlemciyi upgrade etmemi mi önerirsiniz ?
İlk Kez kasa topluyorum heyecanlıyım düzgün bir şey olmasını uzun vadeli upgrade yapılabilmesi önemli bu yüzden anakart konusunda değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Ben aynısının siyahını indirimden almıştım 1 yıldır kullanıyorum, dolu ve kaslı bir anakart memnunum şahsen.

Anakart diyince Gigabyte benim ilk sıramda son zamanlarda. Asus’tan daha iyi olduğundan değil fiyatına göre performansından kaynaklı

bence bütçeyi sonuna kadar kullanmana gerek yok aynı işi görecek 5,6 klık bir anakart alsan daha mantıklı olur zaten matx arıyormuşsun

bence bütçeyi sonuna kadar kullanmana gerek yok aynı işi görecek 5,6 klık bir anakart alsan daha mantıklı olur zaten matx arıyormuşsun
hocam sonrasında işlemci ve ekran kartını yükseltirken anakartla uğraşmak istemiyorum ama. 9800x3d ve atıyorum 5070 ti kaldırır mı bu anakartlar.

Gigabyte aorus elite iişiniz fazlasıyla görür. Bırakın 9800x3D yi,,watt canavarı 9950X gibi bi işlemciyi bile besler. Düşünmeden alınız.:)

,

Geri