Ben aldım. Elime ulaştı. 16 Ağustos'ta Trendyol'da Istech satıcısından sipariş verdim, 18 Ağustos'ta elime ulaştı. 5 sene kadar Rampage Fury X Wireless kullandım, artık USB Dongle'ı bozulduğu için kablosuz kullanamıyordum, o nedenle konuyu görüp, ürünü inceledikten sonra alma kararı verdim.
- Malzeme kalitesi ortalama diyebilirim.
- Gayet hafif, kafada varlığını hissetmiyorsunuz.
- Pedler şuan için konforlu ama uzun kullanımda ne olur bilemiyorum, uzun vadede kumaş ped ya da ice silk pede geçmek kesinlikle daha iyi olur. Özellikle ice silk pedler yazın ciddi konfor sağlıyor, Fury X'te kullanıyordum. Deri ped biraz terletiyor ve sıcakta hissiyatı kötü, bu zaten genel olarak tüm kulaklıklarda geçerli.
- Pedlerin kalınlığı bence biraz az, kulağınız kulaklığın içindeki sünger yüzeye değecektir yüksek ihtimalle, çok rahatsız edici derecede bir baskı olmuyor ama kişiden kişiye farklılık gösterebilir. O nedenle daha kalın bir pede geçilse fena olmaz. Ben kendi açımdan kulağı tam kapatan ama minimum temas olan pedleri daha çok seviyorum. Fury X'te kullandığım ped bahsettiğim şekildeydi, yüksek ihtimalle bir süre sonra o pedi bu kulaklığa geçireceğim.
- Ses kalitesi muazzam değil ama beklentiniz çok yüksek değilse tatmin eder. Competitive gaming tarafını bilmiyorum, alakam olmadığı için denemedim. Müzik tarafında iyi ama dinlediğiniz tarza göre equalizer ayarı gerekebilir ve Hi-Fi özelliği olmadığını unutmayın, özellikle yüksek kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu cihaz o cihaz değil. Standart, rekabetçi olmayan, story tarzı vs. oyun oynarken ise varsayılan hali ile fazlasıyla yeterli. Üzerinde tuş ile geçiş yapılabilen üç mod bulunuyor, müzik, oyun, film şeklinde deneyip memnun kalırsanız bu hazır modları da tercih edebilirsiniz.
- Sesi gayet yüksek, en yükseğe yaklaştıkça çok az bozulma yapıyor ama o kadar yüksek uzun süre kullanabileceğinizi düşünmüyorum o yüzden orta seviyelerde bozulma olmadan gayet tatmin eder.
- Dahili mikrofon pek iyi değil açıkçası, sesi harici mikrofon kadar iyi almıyor. Hızlıca mikrofona ihtiyacınız olduğunda dahili olan kullanılabilir ama mümkün oldukça harici olanı tercih etmek lazım.
- Harici mikrofon ise bence ortalama bir mikrofon kadar iyi.
- Üçüncü mikrofon ile çevresel gürültü engelleme (ENC) mevcut. Deneyimlediğim kadarıyla fan, vantilatör sesi, klavye sesi gibi sesleri büyük ölçüde kesiyor.
- 2.4 Ghz ile çekim mesafesi fena değil, araya sadece 1 duvar girdiğinde, 10-15 metreye kadar kopma olmuyor ama yakında 2.4 Ghz üzerinden yayın yapan bir modem, router varsa ve dongle ile kulaklık arasına girerse direkt kopuyor, normal bir durum. Kulaklık ve dongle aynı odada olduğu durumda ise arada doğrudan bir engel yoksa kablosuz mouse gibi farklı cihazların sinyalinden etkilenmiyor. Tabi burada yazdığım her şey farklı koşullarda farklılık gösterebilir. En basiti duvar kalınlığı, farklı cihazların sinyal yoğunluğu gibi etkenler çok fark yaratacaktır.
- 2.4 Ghz üzerinden hem telefonda hem de bilgisayar üzerinde sorunsuz çalışıyor.
- Bluetooth denemedim ama herhangi bir bluetooth kulaklıkla aynı durumlar geçerlidir genel olarak, bu kulaklığın avantajı bluetooth 6 destekliyor olması, güncel teknolojinin kullanılması güzel.
- Hem 3.5 mm jak hem Type C üzerinden kablolu kullanım mümkün.Type C üzerinden kullanımda aynı anda şarj da olabilmesi büyük bir artı. Şarjı bittikten sonra kabloluya geçip 1-2 saat kullandıktan sonra tekrar kablosuza dönebilirsiniz.
- Şarj olma süresi ve şarjının ne kadar gittiği şuan için belirsiz, websitesinde söyledikleri değerleri karşılayıp karşılamadığı ancak uzun kullanımda anlaşılır.
- Yazılım konusunda bir şey diyemeceğim çünkü kullanmadım, hem günlük kullanım hem de iş için çoğunlukla Linux kullandığım için ve doğrudan Linux uygulaması olmadığı için deneyemedim. Benim gibi arkadaşlar için bir eksi olarak görülebilir. Ama yazılıma doğrudan ihtiyacınız yok zaten. THX Spatial Audio kullanacaksanız veya equalizer ayarı yapacaksanız işe yarayabilir. Equalizer için de zaten farklı yazılımlarla aynı etkiyi yakalamak mümkün, kendi uygulamasına muhtaç değilsiniz.
Genel olarak benim deneyimim bu şekilde. Bu deneyimin kişiye özgü olduğunu ve kişiye, ortama, şartlara bağlı olarak birçok açıdan farklılık gösterebileceğini unutmayın. Herkesin standartları farklı olabilir, birine iyi gelen başkasına kötü gelebilir. Sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.