2 metre vardırne kadar uzaktan bakıyorsun ekrana masanın derinliği ne?
2 metre vardırne kadar uzaktan bakıyorsun ekrana masanın derinliği ne?
Öncelikle ilgi gösterip cvp verdiğin için teşekkür ediyorum hocam, düşüncelerinizi önemsiyorum. Bende sizin gibi düşündüm en kötü gamepad yada ps5 takar kullanırım ama hikayeli oyunlarda da pc de çok zorlamayacağını düşünüyor yorunlayanlar. Fiyat ve 3 taksit anlamında hoşuma gitti.Sorduğun c6 modeli tüm monitörlerden daha iyi bu arada. Boyut sıkıntı değilse rakip bile değiller. HDR da mpg falan dinlemez patates eder. Ben hem qd oled monitör hem de c5 kullandım c5 ten devam ediyorum. HDR açısından çok fark var tv ler ile monitörler arasında. C6 ayrıca c5 modelinden de önemli ölçüde daha iyi tandem panel ile geliyor. Şu an olsa bir daha c serisi seçerdim oledmonitörler gerçek hdr a hazır değil hala.
Bazen tv bax bazen kendi işletim sistemini kullanıyorum. Genelde pc açmadan film, dizi izliyorum. Oyun için pc açıyorum bu sayede fan sesi derdi olmuyor. Hoparlörü olması iyi monitörlerden daha iyi hoparlörü var kullanılabilir. 4x Hdmı girişi, wifi, Bluetooth ıvır zıvır dolu büyük ekran olması da artısı. HDR zaten hepsinden iyi. Akıllı kumanda keza öyle. Yani monitörlerden bariz daha dolu ve buna değiyor.Öncelikle ilgi gösterip cvp verdiğin için teşekkür ediyorum hocam, düşüncelerinizi önemsiyorum. Bende sizin gibi düşündüm en kötü gamepad yada ps5 takar kullanırım ama hikayeli oyunlarda da pc de çok zorlamayacağını düşünüyor yorunlayanlar. Fiyat ve 3 taksit anlamında hoşuma gitti.
32” monitöre o paraları vermek de içimden gelmiyor açıkçası
Ama tek endişem pc başına oturunca ekranı takip etmekten baş ağrısı çok yaparmı![]()
hocam bizim mpg322ur x24 yerine bu lg'yi mi alsaydık anlamadım fikriniz nedir pek bilgim yok monitör hakkında mpg'yi alıp geçtim 46 liraya...Dur bı dakika gemini buna pg32ucwm muadili diyor ve 50k mı.
Ya daha yeni aldık monitörü yavaş abicim ya.
@XPCX koş seninki geldi.
Şuan mpg en iyisi hocam. Ama woled sever için pg32ucwm de çok iyi.hocam bizim mpg322ur x24 yerine bu lg'yi mi alsaydık anlamadım fikriniz nedir pek bilgim yok monitör hakkında mpg'yi alıp geçtim 46 liraya...
Eyvallah hocam ben memnunum zaten bazen sensor saçmalıyor ona da bi update gelir belki yazılımla çözülürŞuan mpg en iyisi hocam. Ama woled sever için pg32ucwm de çok iyi.
Artık kişinin kendi tercihine kalıyor.
Hocam günaydın bahsettiğim cihaz buBazen tv bax bazen kendi işletim sistemini kullanıyorum. Genelde pc açmadan film, dizi izliyorum. Oyun için pc açıyorum bu sayede fan sesi derdi olmuyor. Hoparlörü olması iyi monitörlerden daha iyi hoparlörü var kullanılabilir. 4x Hdmı girişi, wifi, Bluetooth ıvır zıvır dolu büyük ekran olması da artısı. HDR zaten hepsinden iyi. Akıllı kumanda keza öyle. Yani monitörlerden bariz daha dolu ve buna değiyor.
Ama monitör gibi dibinden kullanamazsın rahatsız eder. En az 1 metre mesafe lazım.
OLED48C64LA olanı ben de anlamadım ama OLED48C6ELB satılıyor bizde şu anda.Hocam günaydın bahsettiğim cihaz bu
48 inç LG OLED evo AI C6E 4K 165Hz VRR Smart TV AI Sihirli Kumanda webOS26 2026 (OLED48C6ELB)
48” olanı tam doğru bilgiyi bulamadım Tandem oled midir paneli bunun
Yani iki modeli var acaba ikiside aynı mı bölgesel kod değişikliği mi olmuş OLED48C64LA diğeri ise OLED48C6ELB
Bilgi sahibiyseniz yardımcı olur musunuz

![]()
LG C6 48 OLED Review
The LG C6 48 OLED is a 48-inch TV that's popular to use as a monitor. It's a newer version of the LG C5 42 OLED, with the 48-inch model being the second-smallest...www.rtings.com
![]()
LG C6 OLED 2026 Review (OLED42C6PUA, OLED48C6PUA, OLED55C6PUA, OLED65C6PUA)
The LG C6 OLED 2026 is a mid-range OLED TV released in 2026. Unlike previous years, LG is releasing multiple versions of their popular C Series OLEDs in 2026. Th...www.rtings.com
Note that the last three letters in the model number (PUA in this case) vary between retailers and individual regions, but there's no difference in performance.
Evet, OLED48C6ELB modeli de Tandem OLED panele sahiptir.
LG model kodlarındaki son harfler panel teknolojisini değil, satıldığı bölgeyi ve tuner/dağıtım farklılıklarını belirtir:
Ana seri ve boyut kodu 48C6 olduğu için; donanım, işlemci ($\alpha 11$ AI) ve panel mimarisi (Tandem OLED) açısından OLED48C6PUA ile Türkiye'de satılan OLED48C6ELB birebir aynı panel altyapısını taşır. Türkiye'deki 48C6ELB modelini de Tandem OLED panel olarak alabilirsiniz.
- PUA: Kuzey Amerika (ABD/Kanada) pazarına özel kodlamadır.
- ELB: Türkiye ve Avrupa pazarı için kullanılan kodlamadır (DVB-T2/C/S2 dijital alıcı formatları ve bölgesel standartlar için).
Muhtemelen bölgeye göre farklı kod ikiside aynıOLED48C64LA olanı ben de anlamadım ama OLED48C6ELB satılıyor bizde şu anda.
Tandem konusunda da benim gördüğüm şöyle:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Kaynaklar:
OLED48C6PUA tandem diyor ama OLED48C6ELB ile birebir aynı mı bilemiyorum.
Yukarıdaki kaynak şöyle demiş:
Gemini şöyle dedi:
İkinizinde dediği gibi kod değişikliği diye düşünüyorumHocam günaydın bahsettiğim cihaz bu
48 inç LG OLED evo AI C6E 4K 165Hz VRR Smart TV AI Sihirli Kumanda webOS26 2026 (OLED48C6ELB)
48” olanı tam doğru bilgiyi bulamadım Tandem oled midir paneli bunun
Yani iki modeli var acaba ikiside aynı mı bölgesel kod değişikliği mi olmuş OLED48C64LA diğeri ise OLED48C6ELB
Bilgi sahibiyseniz yardımcı olur musunuz
Muhtemelen bölgeye göre farklı kod ikiside aynı
Samsungda da benzer bir durum monitörlerde cok sık yaşanıyor tv de aynıdır muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İkinizinde dediği gibi kod değişikliği diye düşünüyorum
Tandem değil mi ondan eminiz 48” C6 ELB olanıMuhtemelen bölgeye göre farklı kod ikiside aynı
Samsungda da benzer bir durum monitörlerde cok sık yaşanıyor tv de aynıdır muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İkinizinde dediği gibi kod değişikliği diye düşünüyorum
Tandem Woled de grey banding daha fazla oluyor öyle bir dezavantaj var ama TV de kalite kontrol monitörden daha iyi sorun olacağını sanmamTandem değil mi ondan eminiz 48” C6 ELB olanı
Ayrıca tandemin dezavantajı varmı sizce
Birde 54 bin gibi bir rakama değermi bu tv hocam ?
Teşekkür ederim sizce bu fiyata alternatif var mı yoksa bu fiyata değer mi diyorsunuz bu model içinTandem Woled de grey banding daha fazla oluyor öyle bir dezavantaj var ama TV de kalite kontrol monitörden daha iyi sorun olacağını sanmam