Macunu Yenirler Miydiniz?

Tüm termal bakımlarını yapardım, 6000 serisinin yaş itibarı ile normal olarak termal bakım isteyeceği gerçeğini reddedip burun kıvıranada kartı satmaz sorunu çözerdim ben olsam. 6700 XT kullanıyorum, üç yıl bakımsız kullandım, geçen yıl MX4 macun + deniport thermopad(iki farkı kalınlık) ile yeniledim, yakın zamanda satışa koymadan yine tertemiz yenileyeceğim. 9070XT aldım, yeni aldığım kasanın temperli camı kargoda kırıldığı için takamadım henüz.

PTM 7950 deneyesim var ama çok pahalı. Maksadım kartın sonraki sahibinin uzun süre sorunsuz kullanması.

Yenilemekte fayda görüyorum hocam yinede siz bilirsiniz elbette

Bu kartı hiç küçük bir kasada görmemiştim, Corsair 7000X'de mini kalıyor fana bir şey değer mi diye hiç aklıma bile gelmezdi. Bu arada ben de MX7 sürmeye hazırlanırken sürmeden önce bir şu anki hâlini test edeyim de referans alıp ne kadar değişeceğine bakayım diye düşündüm ve test ettim. Eğer sizin bahsettiğiniz 95 hotspot ise zaten hiç gerek yok değiştirmenize. Nitekim ben de şu an uğraşmaktan vazgeçtim çünkü bu sıcaklık, fan hızı artışı zaten odanın sıcaklığıyla açıklanabilecek bir durumda gibi çünkü intake kısmında 30 derece gösteriyor kasa, mayıs ayında ilk sürdüğümde testi yaptığım sırada 20-25 arası olabilir. Benim en başta 3 ayda kendini saldı deme sebebim oyunlarda 80-85 derece arası takılmasıydı ancak fan hızı göstergesini de açtığımda 600RPM'de çalıştığını gördüm, sessiz olmasını tercih ederim o yüzden ısınması da çok umrumda değil şu anda açıkçası. Sizin de sıcaklıklarınız şu anda klimasız oda sıcaklığında ise kış aylarında doğrudan oda sıcaklığı farkı kadar düşecektir.
Evet hocam hotspot ve yarı klimalı odada. Yan odada çalışıyor klima. Olduğum oda 28 29 derece vantiratör ile. Kışın illa düşecektir. Sorun Antalya sıcağı hahaha.

MX-7 sürünce olacak olan en büyük şey sanırım uzun vade. 3-4 aydır pump out yapmadan çok kişi var.
Kullanırsın kullanırsın ömürlük kart bu. Haa ileride canın sıkılır değişmek istersin sana benim sparkle b580ni veririm panda sisteme yakışır 😅 Unutmadan şunuda ekleyeyim sparklenin tüm stokları bitmiş değerlendi yani .d
Ahaahhaahaahhahaahhahahaah. Yemin ederim aynını dedim. Keşke beyazı alsaydım da kenarda dursaydı dedim. Olur hocam neden olmasın, 1-2 aya hevesimi alırım, siz de isterseniz konuşuruz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tüm termal bakımlarını yapardım, 6000 serisinin yaş itibarı ile normal olarak termal bakım isteyeceği gerçeğini reddedip burun kıvıranada kartı satmaz sorunu çözerdim ben olsam. 6700 XT kullanıyorum, üç yıl bakımsız kullandım, geçen yıl MX4 macun + deniport thermopad(iki farkı kalınlık) ile yeniledim, yakın zamanda satışa koymadan yine tertemiz yenileyeceğim. 9070XT aldım, yeni aldığım kasanın temperli camı kargoda kırıldığı için takamadım henüz.

PTM 7950 deneyesim var ama çok pahalı. Maksadım kartın sonraki sahibinin uzun süre sorunsuz kullanması.
Pumpout yapmadı mı yahu MX-4? MX-4'ü neye sürdüysem ilk 2 ay harika; sonradan kurumuş hali gibi oluyor.

Bendeki olay şu, almadığım bir şeyi satmak istemem. ben güvenlik bandı açılmış kart almam. Sebebi ise geçmiş. Çok fazla kişi termal macun değişti diye fırınlanmış, tamir görmüş kartları satıyor. Bu sebeple ileride satışa koyarsam içini açıp; içim rahat etmez çünkü kendimin satın almayacağı bir şey satıyor olurum. Takıntı tamamen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yenilemekte fayda görüyorum hocam yinede siz bilirsiniz elbette
Şu an 96'ya sabitledim orta fanı aktif edince. Ve garip bir şekilde, kartı ucundan hafif yukarı kaldırınca sıcaklık 100 oluyor ama baskıyı azaltınca 96. Bu da core ile blok arası temas sorununu gösteriyor. Macun iyice ölmeye başladığı için muhtemelen.

Etiketi üzerinde 3080 almıştım testini yaptıktan sonra direkt açıp ptm macun koyup kapattım. Normalde etiketini izopropil ile zarar vermeden sökmüştüm ama etik olmadığı için geri yapıştırmadım.

6950 taş gibi karttır kullanmak için aldın muhtemelen. 9070xt alana kadar birikim yapman lazım bence yaptır bakımını için rahat olsun. Profesyonel bi yerde yaptırman iyi olur. Sorması ayıp kutu fatura var mı ne kadara aldınız?

Etiketi üzerinde 3080 almıştım testini yaptıktan sonra direkt açıp ptm macun koyup kapattım. Normalde etiketini izopropil ile zarar vermeden sökmüştüm ama etik olmadığı için geri yapıştırmadım.
Evet, ben de zarar vermeden yapabilirim ama işte, etik değil.

6950 taş gibi karttır kullanmak için aldın muhtemelen. 9070xt alana kadar birikim yapman lazım bence yaptır bakımını için rahat olsun. Profesyonel bi yerde yaptırman iyi olur. Sorması ayıp kutu fatura var mı ne kadara aldınız?
9070XT'ye kovalamam bu karttan. Düz 9070 gücünde bir kart. Yeni AMD serisine kadar ya da 5080'nin karşısına konan bir AMD kartı ya da 5080 olmadan upgrade bana %20-25 performans artışı için mantıklı gelmiyor.

Profesyonel bir yerde sadece padler için yaptırırım o da sadece Türkiye'de Profix bilgisayar yapıyor Kadıköy'de. Padlere girişmem gerekmeyecekse kendim yapıyorum yıllardır. Olay burada yapmaktan çok, güvenlik etiketlerine zarar vermek istemem oldu aslında biraz.

Tam kutulu halde ve faturasız, güvenlik etiketleri üzerinde 16.000 TL'ye aldım elden geçen hafta.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-08-15 at 20.40.09.webp
    WhatsApp Image 2026-08-15 at 20.40.09.webp
    72.7 KB · Hit: 12
Evet, ben de zarar vermeden yapabilirim ama işte, etik değil.

9070XT'ye kovalamam bu karttan. Düz 9070 gücünde bir kart. Yeni AMD serisine kadar ya da 5080'nin karşısına konan bir AMD kartı ya da 5080 olmadan upgrade bana %20-25 performans artışı için mantıklı gelmiyor.

Profesyonel bir yerde sadece padler için yaptırırım o da sadece Türkiye'de Profix bilgisayar yapıyor Kadıköy'de. Padlere girişmem gerekmeyecekse kendim yapıyorum yıllardır. Olay burada yapmaktan çok, güvenlik etiketlerine zarar vermek istemem oldu aslında biraz.

Tam kutulu halde ve faturasız, güvenlik etiketleri üzerinde 16.000 TL'ye aldım elden geçen hafta.
Ayrıca hocam kasa içi çok dar fanların hızını arttırırsan sorun hafifleyecektir. Belki açmana bile gerek kalmaz.

Ayrıca hocam kasa içi çok dar fanların hızını arttırırsan sorun hafifleyecektir. Belki açmana bile gerek kalmaz.
Hocam zaten konuyu güncelledim, önceki mesajlarda da dediğim gibi; ortadaki fanı bloklamışım farketmeden... 3 fandan ortadaki fanı GPU'nun güç kablosu tarafından bloklanmış; 2 fan çalışıyormuş hep.

Şu an furmark'da 95-97 arasına düştü %50-60 fan devri arasında. Antalya sıcağında kâfi gayet.

Alttaki fanlar ve egzos fan arkadaki zaten GPU sıcaklığına bağlı fanlar. 2500 RPM'e kadar çıkabiliyorlar 94CFM ile. Onların max'ı ile 50%'si arasında 2 derece oynuyor evet.

O kartın bakıma ihtiyacı var, seninkini soru değil artık zaruri ihtiyaç 90-95 derece çalışan kartın neticesi iyi olmaz üstelik kafa da şişiriyordur fanların devri yüksek çalışıp ömrünü de tüketecek. Her türlü açıp pad + macun bakımı yapmak lazım. Ben olsam sadece macun pad değil, bloğu komple sökerim alkole yatırırım fanları söker yağlarım da.

O kartın bakıma ihtiyacı var, seninkini soru değil artık zaruri ihtiyaç 90-95 derece çalışan kartın neticesi iyi olmaz üstelik kafa da şişiriyordur fanların devri yüksek çalışıp ömrünü de tüketecek. Her türlü açıp pad + macun bakımı yapmak lazım. Ben olsam sadece macun pad değil, bloğu komple sökerim alkole yatırırım fanları söker yağlarım da.
Ekran kartı nsfw gibi olmuş ahahahaha.

O sırada 3dakika testte hotspot 110 derece gören gariban 6800'üm :D

meraklısına benim asus tuf model kartın değerleri. geçen hafta aldım. sessiz çalışıyo king

Ekler

• Screenshot 2026-08-17 132450.webp
    Screenshot 2026-08-17 132450.webp
    235.9 KB · Hit: 11
Her zaman bu tarz konularda 2 arada 1 derede kalırım.

2. elden güvenlik sticker'ları üzerinde 6950XT Nitro+ aldım. Alırken de ısındığını biliyordum. Yükte Hotpot 101-103'e vuruyor. Macunun değişmesi lazım ama güvenlik bandını açtığımda da kartın 2. el değerinin ve güvenirliğinin düşeceğini düşünmekteyim.

Ne yapardınız?

Güncelleme: G*rizekalı olduğum için, alttan istiflediğim güç kablosunun 3 fandan ortadaki fanı temasla susturduğunu farketmemişim. Sorunu çözünce sıcaklık 101-103'den -- 95-97'ye indi. Yaz ayı Antalya sıcağında gayet makul bulduğum için; içini açmayacağım.
3 Aydan uzun süre elimde kalacaksa kesinlikle bakım yapardım

Geri