9070 XT Reset Sorunu

Anakarta bağladığın 24 pin kablosunu ve ekran kartına taktığın 8 pin güç kablolarını çıkartıp tekrar tak. Belki temassızlık oluyordur. Ayrıca Windows'un RAM testi programı var, bu testi yap. Bilgisayarındaki RAM'lerden birinde sorun varsa reset atabiliyor oyun sırasında. Bahsettiğim iki olay da başıma gelmişti. Yada belki de güç kaynağında bir sorun olabilir.
Hocam bilgisayar açıkken veya oyun oynarken hiçbir sorun yok ama bir süre sonra ekran kapanıp beklemeye geçince kendini resetliyor tüm herşeyi yaptım eski sürücüleri falanda denedim ama hala çözülemedi ekran zamanlayıcısını kapatıp kullanınca ekran uyanık kaldığı için sorun olmuyor acaba kartta bir problem mi var yoksa çakışmamı bilemedim ne yapacağımı bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070 ti almışsın kanka neden 9070xt alarak level düşürdün ki ? Başka bir modelini alabilirdin teknoloji,path tracingden ve yazılımdan feragat etmişsin bütçen de varmiş
Hocam pny markasından memnun kalmadım daha üst seviye kartlar içinde bütçeyi hayli arttırmam gerekiyordu ben de 9070 xt ye yöneldim

Yakın zamanda 9060 16 GB aldım daha önce 3060 vardı 4 yıla yakın kullandım hiç bir sorun yaşamadım taki 9060 kadar ilk 2 3 hafta içinde 4 defa yazılım sorunu yaşadım sorunun yazılımsal olabilir komple format at ve driver kur ben sorunu böyle aştım ileri zamanlarda tekrar sorun yaşarmıyim bilmiyorum zaman gösterecek.
Yaptım hocam bir önceki driverı da denedim ama hala aynı

Amd gpu driverını kurarken driver only seçeneğiyle kurmayı deneyin, adrenalin programı olmasın. Keşke 9070 xt yerine başka bir 5070 ti modeline geçiş yapsaydınız
Hocam aradaki fiyat farkı açıldıkça açılıyor ondan dolayı 9070 xt ye yöneldim her şeyi denedim fakat sorun hala devam ediyor ekran kapanma süresini kapattım o şekilde duruyor ekran kapanmadığı sürece sorun yok

Son düzenleme:
Adamın 5070 ti alacak bütçesi varmış zaten iade ettiğine göre
9 taksit seçeneği ile aldım o yüzden çokta dert etmemiştim ama memnun etmedi orta üst segment kartların fiyatları da ortalama 70 k 9070 xt yi ise 47.500 e aldım aradaki fark inanılmaz fazla zaten o yüzden 9070 xt ye yöneldim

9 taksit seçeneği ile aldım o yüzden çokta dert etmemiştim ama memnun etmedi orta üst segment kartların fiyatları da ortalama 70 k 9070 xt yi ise 47.500 e aldım aradaki fark inanılmaz fazla zaten o yüzden 9070 xt ye yöneldim
Regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
TdrDelay adlı dword oluştur
onaltılık seç 1e yaz ( (30) yazar bitince yanında)

Bunu yapınca sistemi yeniden başlat. Sonra kasıtlı olarak sorunu tetiklemeye çalış ekran kapatmanın süresini kısarak vb

Sürücüyü bi ddu ile güvenli modda düzgünce temizleyip en yeni WHQL olarak kurun kurarken de driver only ve temiz kurulum seçin. Gene düzelmezse (muhtemelen düzelmeyecek) donanımsal bir şeye benziyor.
Direk fortmat attım bir önceki driver ı kurup öyle denedim sorun hala devam ediyor hocam

Regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
TdrDelay adlı dword oluştur
onaltılık seç 1e yaz ( (30) yazar bitince yanında)

Bunu yapınca sistemi yeniden başlat. Sonra kasıtlı olarak sorunu tetiklemeye çalış ekran kapatmanın süresini kısarak vb
Denedim hocam hala devam ediyor kart ile alakalı bir sorun mu acaba değişime göndermeli miyim sence

Direk fortmat attım bir önceki driver ı kurup öyle denedim sorun hala devam ediyor hocam

Denedim hocam hala devam ediyor kart ile alakalı bir sorun mu acaba değişime göndermeli miyim sence
değişime gönderince kazanacagın tek sey 20 gün kartsız kalmak. Servispoint sıkıntı yok diyip geri yollayacak. Bir de yanlıs anlama da hocam kaç yıldır pc kullanırım daha bir kere ekran zamanaşımını kullandıgım olmadı. Monitörden kapatıverin ekranı ne olacak ki.

Brom monitörden tusla kapat sorun windowsun sorunu kartın değil. Bu tarz sacma hatalar atabiliyor windows. 3 sayfa konu donmus biriside cıkıp bunu dememis ilginc.
Hocam internette gördüğüm hemen hemen her şeyi denedim işe yaramadı buradaki herkes sağolsun sizler de çözüm üretmeye çalıştınız herhangi bir değişiklik olmadı şu an hala aynı windows10 kursam acaba sorun çözülür mü tuş ile kapatmakta sorun değil benim için kartta bir problem olmasın yeterli

Hocam internette gördüğüm hemen hemen her şeyi denedim işe yaramadı buradaki herkes sağolsun sizler de çözüm üretmeye çalıştınız herhangi bir değişiklik olmadı şu an hala aynı windows10 kursam acaba sorun çözülür mü tuş ile kapatmakta sorun değil benim için kartta bir problem olmasın yeterli
Kartta problem olsa stress testleri ve ağır oyunlarda patlardı zaten. Kartta donanımsal bir sorun oldugunu düsünmüyorum. Format atarken aynı flashla mı attın yoksa 0 dan mı iso kurdun.

Umarım sorununu giderirsin palit gaming pro-s kullanıyorum 9 aydır sessiz ve serin ona da bakabilirsin hâlâ daha değişme imkanın varsa. ben olsam rtxden vazgecmezdim path tracingin görüntüsü bambaşka seviye sadece oyun odaklı isen

değişime gönderince kazanacagın tek sey 20 gün kartsız kalmak. Servispoint sıkıntı yok diyip geri yollayacak. Bir de yanlıs anlama da hocam kaç yıldır pc kullanırım daha bir kere ekran zamanaşımını kullandıgım olmadı. Monitörden kapatıverin ekranı ne olacak ki.
Ben de normalde hiç kullanmam hocam hatta gece indirme yapmasam farkına bile varamazdım durumun tuşla kapatmak sorun değil zaten ayda yılda bir saatlerce açık bırakıp indirme yapıyorum acaba kartta bir sorun var mı diye merak ettiğim için durumu sizlerle paylaşıp çözüm aramak istedim ekran açıkken hiçbir sorun yaşatmadı her şey olması gerektiği gibi önümüzdeki bir kaç gün gözlemleyip açık ekranda bir sorun varmı diye bakacağım eğer bir sıkıntı çıkmazsa zaten bu sorun önemli değil benim için

Arkadaşlar merhaba, geçenlerde RTX 5070 Ti almıştım. Yüksek sıcaklık değerleri ve çok sesli çalışması nedeniyle iade etmiştim. Şansımı AMD tarafında denemek istedim ve Sapphire RX 9070 XT Nitro+ modelini aldım. Birkaç gündür kullanıyorum ve kart gerçekten mükemmel, oldukça memnunum. Fakat dün gece bir sorunla karşılaştım. Uzun bir indirme işlemim vardı. Ekran zaman aşımını 1 dakika olarak ayarlayıp bilgisayarı kendi hâline bıraktım. Ekran kapandıktan yaklaşık 1-2 dakika, en fazla 3-5 dakika içerisinde monitörde sinyal yok uyarısı çıkıyor ve bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor. Uyku zamanlayıcısı ise kapalı durumda. Biraz araştırma yaptıktan sonra Denetim Masası’ndan PCI Express güç tasarrufunu kapattım, ULPS özelliğinin değerlerini 0 yaptım, Windows hızlı başlatmayı kapattım ve son olarak BIOS’tan ASPM’yi kontrol ettim. O da kapalıydı. Fakat sorunum hâlâ devam ediyor. Şimdilik ekran zaman aşımını tamamen kapattım. Çok önemli bir sorun değil monitörü manuel olarak kapatarak da çözebilirim. Fakat insan yine de rahatsız oluyor. Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Sistemim:
Gigabyte H810M K anakart
Intel Core Ultra 5 225F işlemci
GoodRam 2x16 GB 5600 MHz CL36 RAM
Sapphire RX 9070 XT Nitro+
Bitfenix W808 kasanın kendi 850W 80+ Bronze güç kaynağı
Voltaj sorunu gibi geldi bana. PSU'dan olması olası olabilir.

Umarım sorununu giderirsin palit gaming pro-s kullanıyorum 9 aydır sessiz ve serin ona da bakabilirsin hâlâ daha değişme imkanın varsa. ben olsam rtxden vazgecmezdim path tracingin görüntüsü bambaşka seviye sadece oyun odaklı isen
Keşke baştan palit alsaydım çok arada kalmıştım tercihimi pny den yana kullandım pişman etti oyun odaklı kullanıyorum sistemi ekran açıkken bir sorun yaşamadım yine de bir kaç gün durumu gözlemleyeceğim sıkıntı çıkmazsa sorun kartta değilse tekrar değiştirmeyi düşünmüyorum

Voltaj sorunu gibi geldi bana. PSU'dan olması olası olabilir.
Hocam aktif olarak kullanırkende sıkıntı çıkarması gerekmez mi bu durumda psu yu yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyordum zaten öyle ise sorun yok

Şu an işteyim hocam yarın ilk işim bunu denemek olacak

Keşke baştan palit alsaydım çok arada kalmıştım tercihimi pny den yana kullandım pişman etti oyun odaklı kullanıyorum sistemi ekran açıkken bir sorun yaşamadım yine de bir kaç gün durumu gözlemleyeceğim sıkıntı çıkmazsa sorun kartta değilse tekrar değiştirmeyi düşünmüyorum
Bence çabuk karar ver daha kartlara zam gelmedi bunlar temmuz zammı Ağustos ve Eylül zamları gelicek bu kart min 75k olur bak elini çabuk tut bütçen de var AMD alma f/p kartlar onlar 9 aydr kullanıyorum bir kere bile olsun hata almadım çökmedi donmadı yazılım teknoloji Path tracing konusunda Nvidia her zaman önde olcak valla iyi ovdum yeşil markayı:D ne yapayım gerçekler bunlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,189
Üyeler
202,217
Son üye
nwxo43
Geri