Yardım Hayalimdeki Evi mi Arabayı mı Almalıyım?

Hangisi?

• Siteden Ev + Araba

Oylar: 18 72.0%
  • Aparman Dairesi + Hayalimdeki 530hp Araba

Oylar: 7 28.0%

• Oy kullanan toplam üye
    25
Dostlar 15 yıldır aynı mahallede giriş katında tapusu bize ait evde oturuyoruz. Kendi evimizi satıp üstüne yıllardır biriktirdiğimiz birikmiş ve kredi ile ev+araba alacağız.
Şuan oturduğumuz semtte evler apartman dairesinde 5m falan üst katlarda.
Ben ise çok daha uzak semtten 6-7m'e siteden ev + 1.5m'e de araba düşünüyorum. Hayalim hep sitede oturmaktı.
Babam ise burdan gitmek istemiyor. Apartman dairesi ve hayalindeki aracı alalım dedi. Araba olarak ise hayalim hep performanslı ve hızlı bir araba. O arabalar ise 2.5m falan.
Ben ise kararsız kaldım. 2-3 ay sonra almayı düşünüyoruz. Siz olsanız ne yapardınız. İlk aracım olacak yaş 25.
Daha önce arkadaşın 0-100 5.4 type-r gibi hızlı aracına çok bindim. Uçakla yolculukları da çok seviyorum.
İçten yanmalı performanslı araçlar çok pahalı olduğu için mecbur elektrikli düşünüyorum;

öncelik ev olmalı hocam bence deprem bölgesinden uzak sağlam bir yapıda bir konut şart bence mevcut ev nasıldır bilmiyorum ama depremde bir gerçek.

Dostlar 15 yıldır aynı mahallede giriş katında tapusu bize ait evde oturuyoruz. Kendi evimizi satıp üstüne yıllardır biriktirdiğimiz birikmiş ve kredi ile ev+araba alacağız.
Ben ise çok daha uzak semtten 6-7m'e siteden ev + 1.5m'e de araba düşünüyorum. Hayalim hep sitede oturmaktı.
Babam ise burdan gitmek istemiyor. Apartman dairesi ve hayalindeki aracı alalım dedi. Araba olarak ise hayalim hep performanslı ve hızlı bir araba. O arabalar ise 2.5m falan.
Ben ise kararsız kaldım. 2-3 ay sonra almayı düşünüyoruz. Siz olsanız ne yapardınız. İlk aracım olacak yaş 25.
Daha önce arkadaşın 0-100 5.4 type-r gibi hızlı aracına çok bindim. Uçakla yolculukları da çok seviyorum.
İçten yanmalı performanslı araçlar çok pahalı olduğu için mecbur elektrikli düşünüyorum;

Öncelikle karar senin.. Arabaya sen bineceksin, evde sen oturacaksın.
Fakat ben olsam, sitede oturmayı tercih ederdim. Huzur kaçınılmaz olurdu. Ev bana göre en en en önemli şey.
Araba ise bu ülkede dert. Sen elektrikli araba almaya mecbur bırakıldığın için diğer araçların fiyatı ve vergileri pahalı.
Sen elektrikli araba al diye vergisi ve fiyatı elektrikli araçların daha az. İnsanları böyle yönetiyorlar.
Yeni dünya düzeninde elektrikli araçlara sen vatandaşlık puanın yetmediğinde bineme, ''tek tuşla'' durdurabilsinler diye geliyor.
İstediklerinde tek tuşla o aracı patlatabilsinler diye geliyor.
Birde sen Türkiye'de yaşayacaksın. Burada araban var derdin var. Trafiği dert, araçta maddi hasarı dert, sanayisi ustası dert olabiliyor.
Bu ülkede araban var derdin var. Arabanın olmadığına şükredebiliyor insan.
Ben olsam sitede ev + makul bir araç.

öncelik ev olmalı hocam bence deprem bölgesinden uzak sağlam bir yapıda bir konut şart bence mevcut ev nasıldır bilmiyorum ama depremde bir gerçek.
Mevcut evimiz çok sağlam 18 yıllık bir yapıda aynı yerde oturmakta ömrüm geçti. Ben artık başka yerlere yelken açalım kafasındayım.

Mevcut evimiz çok sağlam 18 yıllık bir yapıda aynı yerde oturmakta ömrüm geçti. Ben artık başka yerlere yelken açalım kafasındayım.
bulunduğum 2 evde 75-80 lerde yapılma maşallah hocam her şeyi atlattık fakat pek umudum yok hem semt için hemde bulunduğumuz binalar için yenileme şart ama almış başını gitmiş fiyatlar mecbur kalıyoruz işte 27 yıl geçirdim hala devam ediyorum

Evin sessiz sakinse hic değiştirip macera arama evini çok değişik insanlar var kötüye denk gelirsen sinir oluyorsun direkt

imkan varsa kaçıp kurtarmak kendini daha mantıklı bana göre ilk eve yatırım yapmak daha mantıklı araç her zaman bulursun belki tabii istediğin ayarlarda fiyat artıyor illa da .

Site candır hem huzur hem güvenlik açısından ama site aidatlarını kesinlikle hesaba katmak lazım site düşünürken, çok saçma uçuk fiyatlara çıktı aidatlar. Site seçerken kesinlikle araştırmak lazım, ve tabi ki ev arabadan daha önemli, araba değiştirmek yükseltmek ev taşımaya göre çok daha basit bir iş.

Evi al önce. Arabayı almasan da olur.

Site mi olur başka yer mi bilmem ama Ev her zaman hem yatırım olarak hem de yaşamsal olarak Arabadan öndedir..Evin yeri genişliği sağlamlığı v.s zaten güzelse de keyfi ev yatırımı gereksiz sadece ( site ) için..

Hocam lütfen siteye taşın ben bizimkileri ikna etmeye çalışıyorum evi satalım da sitede bir bina alalım diye. Onun rahatlığı başka ya. Mahallede çocukluğumuz geçse de bir süre sonra insanı bayıyor.

Araba almam lazım hocam. Annem babam 60'lara dayandı. Anneannem falan yatalak ona gidip geliyor annem her gün. İyi kötü bir araç alacağım artık.
ilk ev hocam iyi kötüde bir araba imkan dahilinde

Geri