Biraz bekleyip bütçe de biriktirip yeni panellilerden al hocamoled monitör alacağım fakat yazılım panel nesli hakkında pek bilgim yok 2k 20 25k civarlarına alınabilecek fp burn-in hariç 5 6 sene gidecek oled monitör önerebilir misiniz?
Hocam msi mag 271qp x24 kendim de kullanıyorum gerçekten harika bir monitör tavsiye ederimoled monitör alacağım fakat yazılım panel nesli hakkında pek bilgim yok 2k 20 25k civarlarına alınabilecek fp burn-in hariç 5 6 sene gidecek oled monitör önerebilir misiniz?
ona ve lg ultragear 27GX704A ya bakmıştım farkları neler ve yazılımı nası onemliyseHocam msi mag 271qp x24 kendim de kullanıyorum gerçekten harika bir monitör tavsiye ederim
Hocam MSI tarafında QD-OLED, OLED Care 2.0 ve 3 yıl burn-in garantisi gibi önemli avantajlar var. LG tarafında ise MLA+ OLED, 1300 nit peak parlaklık ve parlak panel gibi avantajlar bulunuyor. İkisinin de 1440p 240Hz 0.03ms olması nedeniyle seçim biraz kullanım ve kişisel tercihe kalıyor.
27gx704a-b alabilirsin ama 5-6 sene götürmeyebilir
LG'nin temel dezavantajları VRR flicker, parlak yüzeyin yansıma yapabilmesi ve WOLED'in QD-OLED kadar canlı renk vermemesi; bunun dışında ciddi bir eksiği yok hocam tercih size kalmış dediğim gibi.Neden hocam burn-in hariç ne sorun çıkarır
hocam ne kadardır kulanıyorsunuz soyleyebileceginiz eksileri artıları varmı rakiplerine goreHocam MSI tarafında QD-OLED, OLED Care 2.0 ve 3 yıl burn-in garantisi gibi önemli avantajlar var. LG tarafında ise MLA+ OLED, 1300 nit peak parlaklık ve parlak panel gibi avantajlar bulunuyor. İkisinin de 1440p 240Hz 0.03ms olması nedeniyle seçim biraz kullanım ve kişisel tercihe kalıyor.
Hocam ben bir süredir kullanıyorum, genel olarak gayet memnunum. En büyük artısı görüntü kalitesi ve OLED olduğu için kontrast/siyahlar gerçekten çok iyi. Hareketli görüntülerde de gayet akıcı, oyunlarda özellikle çok hoşuma gidiyor.hocam ne kadardır kulanıyorsunuz soyleyebileceginiz eksileri artıları varmı rakiplerine gore
uzun kulanımda kulanıma engel bir şey olmaz dimi hocam kulanılabilir kalsın 5 6 sene boyunca yeterLG'nin temel dezavantajları VRR flicker, parlak yüzeyin yansıma yapabilmesi ve WOLED'in QD-OLED kadar canlı renk vermemesi; bunun dışında ciddi bir eksiği yok hocam tercih size kalmış dediğim gibi.
anladım hocam miniled bana cazip gelmiyor o fiyatlara oled almak daha mantıklı muhtemelen dediğiniz msi modeli alırm saolunHocam ben bir süredir kullanıyorum, genel olarak gayet memnunum. En büyük artısı görüntü kalitesi ve OLED olduğu için kontrast/siyahlar gerçekten çok iyi. Hareketli görüntülerde de gayet akıcı, oyunlarda özellikle çok hoşuma gidiyor.
Eksisi olarak OLED olduğu için uzun süre aynı sabit görüntüyü açık bırakma konusunda biraz dikkat etmek gerekiyor. Bir de OLED'lerde genel olarak parlaklık, bazı güçlü Mini LED rakipleri kadar yüksek değil.
Rakiplerine göre bence en güçlü tarafı görüntü kalitesi ve tepki süresi. Eğer öncelik oyun + görüntü kalitesiyse bayağı iyi bir seçenek. Ama sadece parlaklık veya tamamen sorunsuz uzun süre masaüstü kullanımı aranıyorsa Mini LED'ler daha mantıklı olabilir. Genel olarak aldığıma pişman değilim.
Hocam ben kendi kullanımımda da günlük kullanım + oyun tarafında herhangi bir kullanım engeli görmüyorum. Sürekli aynı statik görüntüyü saatlerce açık bırakmadığın sürece normal kullanımla 5-6 yıl hedeflemek bence gayet makul. Zaten 1440p 240Hz QD-OLED olduğu için birkaç yıl sonra bile oyun tarafında hâlâ çok güçlü kalır.uzun kulanımda kulanıma engel bir şey olmaz dimi hocam kulanılabilir kalsın 5 6 sene boyunca yeter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
anladım hocam miniled bana cazip gelmiyor o fiyatlara oled almak daha mantıklı muhtemelen dediğiniz msi modeli alırm saolun
hocam zaten yazmıstım burn in haric diyede saolun benı cok rahatsiz etmiyor 2 3 sene sonra olsada bişe olmaz kulanılmayacak hale gelmediği sureceHocam ben kendi kullanımımda da günlük kullanım + oyun tarafında herhangi bir kullanım engeli görmüyorum. Sürekli aynı statik görüntüyü saatlerce açık bırakmadığın sürece normal kullanımla 5-6 yıl hedeflemek bence gayet makul. Zaten 1440p 240Hz QD-OLED olduğu için birkaç yıl sonra bile oyun tarafında hâlâ çok güçlü kalır.
Ben olsam bu konuda MSI almaktan vazgeçmezdim. Sadece OLED'in doğası gereği “6 yıl boyunca kesinlikle burn-in olmaz” garantisi veremem; onun dışında uzun ömür konusunda çekinilecek bir model olarak görmüyorum.