7800x3d Sıcaklık Değerleri Normal Midir?

Ryaa

80+
Reaksiyon skoru
73
Arkadaşlar sistemi ilk aldıgımda tüm oyunlarda yükte maks 68 69 dereceyi görüyordu fakat bugün garip bir şekilde 80 dereceleri gördüm arkada bir tek discord açık sizce neden böyle olmuş olabilir ? macun daha 3 haftalık tertemiz

DeepCool LE520 ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu Var

1787684842402.webp

Ekler

• 1787684793333.webp
    1787684793333.webp
    308.3 KB · Hit: 64
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hocan günaydınlar müsait miydiniz
Anakartınız ne bilmiyorum ancak bios a girip arama kısmına "Core Performance Boost" yazıp bir bakın, eğer bu ayar "disabled" ise işlemci hız aşırtma yapmayıp temel frekansta çalışıyor demektir. Hız aşırtma yapması için bu ayar "Auto" olarak değiştirilmeli.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ryaa
Anakartınız ne bilmiyorum ancak bios a girip arama kısmına "Core Performance Boost" yazıp bir bakın, eğer bu ayar disabled ise işlemci hız aşırtma yapmayıp temel frekansta çalışıyor demektir. Hız aşırtma yapması için bu ayar "Auto" olarak değiştirilmeli.
Kankam b650mr sendeki gibi aniden sistem kapanıyordu hatta geçtigimiz günlerde kony açmıştım bayağı bi konuşmuştuk core performance boostda autoda

Doğru, Asus vardı sizde. PBO ayarınız autoda mı yoksa advanced modda ayar yaptınız mı hiç?
Hayır biosla alakalı sadece pc hocası amd aldıktan sonra yapılması gerekenler videosunu izleyip dediklerini yaptım sadece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Boşta maks 42 dereceyi gördüm dc chrome falan takılırken
öyle bi işlemciki biosda bile 55 derecelerde geziyor

Doğru, Asus vardı sizde. PBO ayarınız autoda mı yoksa advanced modda ayar yaptınız mı hiç?
Resizebar,above 4g decoding, expo, sam açıp fan ayarları biosada güncelleme yaptım

Son düzenleme:
95e kadar normal . Drop yemiyorsanız ısıları neden bu kadar umursuyorsunuz anlamış değilim

• Beğen
Bu arada ddu ile gpu driverleri kapatıp temiz kurulum yaptım tekrardan fakat dün akşam üzeri tekrardan kapandi sistem şimdide EXPO kapattım birkaç günde bu şekilde deneyeceğim

95e kadar normal . Drop yemiyorsanız ısıları neden bu kadar umursuyorsunuz anlamış değilim
Çok şükür yemiyorum sistemin performansı kusursuz şekilde ilerliyor. İşlemcininde ısınan bir işlemci oldugunu biliyorum sistemi aldıgımdan bu yana sürekli sıcaklık değerlerini kontrol edip bilgi sahibi olmaya çalışıyordum fakat o kadar kontrollerime rağmen hiç 70i geçtigini görmedim ve dün akşamda 82lere dayanınca anormal bir durum mu var diye merak ettim

hayır dengeli modda kullanıyorum her zaman

ayarları bu şekilde mi olmalı?
İslemcinin performansı kısılıyor buyuk ihtimalle anakartın ısınıyor.

Test yaparken occt asagida motherboard degerlerini de atsana

• Beğen
Hayır biosla alakalı sadece pc hocası amd aldıktan sonra yapılması gerekenler videosunu izleyip dediklerini yaptım sadece

Boşta maks 42 dereceyi gördüm dc chrome falan takılırken

Resizebar,above 4g decoding, expo, sam açıp fan ayarları biosada güncelleme yaptım
O halde ısı yönünden sorun yok.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,294
Üyeler
202,563
Son üye
ishootmail
Geri