Lian Li O11 Vision Compact - Stealth Kit - Sıfırdan Tasarım

Selamlar, Bu kasayı kullanan bir çoğunuzun muhtemelen görmüş olacağı bir tasarım var Klos2 diye Amerika'lı bir arkadaş tasarımı yapmış ve Etsy üzerinden satışa sunmuş. -Gayet de güzel tasarımı- Tasarım başlıkta belirttiğim Vision Compact kasasının üst kısmındaki girinti çıkıntıları tamamen gizleyen ve 8.8 Lian Li ekranının içindeki yuvaya tam oturmasını aynı anda sağlayan yekpare bir panel parçası. Kasanın standart görseli şu şekilde: Alıntıyı görüntüle Bu arkadaşın tasarımının uygulandıktan sonraki örnek görseli şu şekilde: Alıntıyı görüntüle Bu tabi BTF anakart için olduğundan çok daha temiz duruyor ama genel olarak fikri anlamışsınızdır. Uzun zamandır ben de bunu inceliyordum ve epey hoşuma gidiyordu, Kendim mekanik tasarım mühendisiyim, aslında işim bu ancak buna zaman ayırmaktansa direkt dosyasını alayım bitsin gitsin diye düşünüyordum. O nedenle geçen gün bu arkadaş ile iletişime geçtim ve .stl dosyasını satıp satmadığını sordum. Satıyor olsa bu dosya ile kendi 3D yazıcımdan üretebilecektim. Ancak, maalesef satmadığını, kendisi üretip kargo ile gönderim yaptığını söyledi. Malum bildiğiniz üzere yurtdışından alışveriş yapmamız yasaklı, o nedenle almam mümkün değildi, Mümkün olsa bile bu arkadaşın satış fiyatı kargo ile beraber 6000TL ki o da maalesef kasanın kendisi kadar bir para Dolar bazında çok para değildir belki de, TL ile çok maalesef. Her neyse, neticede dosya da yok, alma imkanı da yok. Bu durumda geriye yapabileceğim tek şey sıfırdan kendim çizmekti. Ben de öyle yaptım. Bu görsellerdeki tasarım bana ait, henüz daha ilk prototip: PC KAPALI: Alıntıyı görüntüle PC AÇIK: Alıntıyı görüntüle İlk denemeye göre yine de çok iyi çıktığını düşünmekle beraber, muhakkak geliştirileceği yerler olacak. Final sürümüne getirince de Cults üzerinde paylaşmayı düşünüyorum .stl dosyasını -Önden istemeyin ltfen- Sizlere de soruyorum, nasıl olmuş? Geliştirilebileceği yerler var mı sizce? Örn. aynı kasayı kullanıyorsunuzdur bir tarafındaki, bir şeyi sizi rahatsız ediyordur, tasarımla beraber şuna da şöyle bir şey yapabilirsin vb. gibi önerilerinize açığım. Keyifli forumlar.
Selamlar, Bu kasayı kullanan bir çoğunuzun muhtemelen görmüş olacağı bir tasarım var Klos2 diye Amerika'lı bir arkadaş tasarımı yapmış ve Etsy üzerinden satışa sunmuş. -Gayet de güzel tasarımı- Tasarım başlıkta belirttiğim Vision Compact kasasının üst kısmındaki girinti çıkıntıları tamamen gizleyen ve 8.8 Lian Li ekranının içindeki yuvaya tam oturmasını aynı anda sağlayan yekpare bir panel parçası. Kasanın standart görseli şu şekilde: Alıntıyı görüntüle Bu arkadaşın tasarımının uygulandıktan sonraki örnek görseli şu şekilde: Alıntıyı görüntüle Bu tabi BTF anakart için olduğundan çok daha temiz duruyor ama genel olarak fikri anlamışsınızdır. Uzun zamandır ben de bunu inceliyordum ve epey hoşuma gidiyordu, Kendim mekanik tasarım mühendisiyim, aslında işim bu ancak buna zaman ayırmaktansa direkt dosyasını alayım bitsin gitsin diye düşünüyordum. O nedenle geçen gün bu arkadaş ile iletişime geçtim ve .stl dosyasını satıp satmadığını sordum. Satıyor olsa bu dosya ile kendi 3D yazıcımdan üretebilecektim. Ancak, maalesef satmadığını, kendisi üretip kargo ile gönderim yaptığını söyledi. Malum bildiğiniz üzere yurtdışından alışveriş yapmamız yasaklı, o nedenle almam mümkün değildi, Mümkün olsa bile bu arkadaşın satış fiyatı kargo ile beraber 6000TL ki o da maalesef kasanın kendisi kadar bir para Dolar bazında çok para değildir belki de, TL ile çok maalesef. Her neyse, neticede dosya da yok, alma imkanı da yok. Bu durumda geriye yapabileceğim tek şey sıfırdan kendim çizmekti. Ben de öyle yaptım. Bu görsellerdeki tasarım bana ait, henüz daha ilk prototip: PC KAPALI: Alıntıyı görüntüle PC AÇIK: Alıntıyı görüntüle İlk denemeye göre yine de çok iyi çıktığını düşünmekle beraber, muhakkak geliştirileceği yerler olacak. Final sürümüne getirince de Cults üzerinde paylaşmayı düşünüyorum .stl dosyasını -Önden istemeyin ltfen- Sizlere de soruyorum, nasıl olmuş? Geliştirilebileceği yerler var mı sizce? Örn. aynı kasayı kullanıyorsunuzdur bir tarafındaki, bir şeyi sizi rahatsız ediyordur, tasarımla beraber şuna da şöyle bir şey yapabilirsin vb. gibi önerilerinize açığım. Keyifli forumlar.
Düşünüyorum hocam, etiketlerim sizi zamanı gelince.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düşünüyorum hocam, etiketlerim sizi zamanı gelince.

hocam merhaba elinize sağlık sisteminiz ve 3d tasarım çok iyi olmuş. bende de bu şekilde bir sistem var ve bende o kitleri görünce amerikadan bir şekilde getirtmeye çalıştım ama sürekli bir aksilik oldu. eğer bitirip nihai bir sonuç aldığınızda ölçüleri paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim

Ekler

• 34EE3DFE-2BB5-4DDF-B496-9850B6A17EC8.webp
    34EE3DFE-2BB5-4DDF-B496-9850B6A17EC8.webp
    738.5 KB · Hit: 31
Son düzenleme:

hocam merhaba elinize sağlık sisteminiz ve 3d tasarım çok iyi olmuş. bende de bu şekilde bir sistem var ve bende o kitleri görünce amerikadan bir şekilde getirtmeye çalıştım ama sürekli bir aksilik oldu. eğer bitirip nihai bir sonuç aldığınızda ölçüleri paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim
Selamlar hocam teşekkürler.
Evet tam olarak bittiğinde hem baskı dosyası olarak hem de bizzat üretim kargoyla gönderim şeklinde satış olayını dahi düşünmekteyim.
Etiketlerim.

Selamlar,

Bu kasayı kullanan bir çoğunuzun muhtemelen görmüş olacağı bir tasarım var Klos2 diye Amerika'lı bir arkadaş tasarımı yapmış ve Etsy üzerinden satışa sunmuş. -Gayet de güzel tasarımı-
Tasarım başlıkta belirttiğim Vision Compact kasasının üst kısmındaki girinti çıkıntıları tamamen gizleyen ve 8.8 Lian Li ekranının içindeki yuvaya tam oturmasını aynı anda sağlayan yekpare bir panel parçası.

Kasanın standart görseli şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Bu arkadaşın tasarımının uygulandıktan sonraki örnek görseli şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Bu tabi BTF anakart için olduğundan çok daha temiz duruyor ama genel olarak fikri anlamışsınızdır.

Uzun zamandır ben de bunu inceliyordum ve epey hoşuma gidiyordu,
Kendim mekanik tasarım mühendisiyim, aslında işim bu ancak buna zaman ayırmaktansa direkt dosyasını alayım bitsin gitsin diye düşünüyordum.
O nedenle geçen gün bu arkadaş ile iletişime geçtim ve .stl dosyasını satıp satmadığını sordum.
Satıyor olsa bu dosya ile kendi 3D yazıcımdan üretebilecektim.
Ancak, maalesef satmadığını, kendisi üretip kargo ile gönderim yaptığını söyledi.
Malum bildiğiniz üzere yurtdışından alışveriş yapmamız yasaklı, o nedenle almam mümkün değildi,
Mümkün olsa bile bu arkadaşın satış fiyatı kargo ile beraber 6000TL ki o da maalesef kasanın kendisi kadar bir para
Dolar bazında çok para değildir belki de, TL ile çok maalesef.

Her neyse, neticede dosya da yok, alma imkanı da yok. Bu durumda geriye yapabileceğim tek şey sıfırdan kendim çizmekti.
Ben de öyle yaptım.

Bu görsellerdeki tasarım bana ait, henüz daha ilk prototip:

PC KAPALI:
Alıntıyı görüntüle

PC AÇIK:
Alıntıyı görüntüle

İlk denemeye göre yine de çok iyi çıktığını düşünmekle beraber, muhakkak geliştirileceği yerler olacak.
Final sürümüne getirince de Cults üzerinde paylaşmayı düşünüyorum .stl dosyasını -Önden istemeyin ltfen-

Sizlere de soruyorum, nasıl olmuş? Geliştirilebileceği yerler var mı sizce?
Örn. aynı kasayı kullanıyorsunuzdur bir tarafındaki, bir şeyi sizi rahatsız ediyordur, tasarımla beraber şuna da şöyle bir şey yapabilirsin vb. gibi önerilerinize açığım.

Keyifli forumlar.
Güzel görünüyo elinize sağlık ben de önceden araştırmıştım dosya satan bir yer bulmuştum fakat coğu BTF olan anakart modelleri için bende Strimer kablo takıcağım için BTF olmayan model lazım sizin gibi , ürün satış cıkardığınızda etiketleyin hocam

Son düzenleme:
Selamlar, yeni bir güncelleme geçeyim.
Bir süredir şehir dışı olduğumdan ilgilenememiştim ancak son 2 gündür modeli fixliyorum ve sanırım artık -en azından şu an için- final denebilecek kıvama getirdim.
Bu ilk versiyon her ne kadar görünürde, estetik olarak sorunsuz dursa da "mühendislik" anlamında bir çok kusuru mevcuttu.
Merak eden ve okumak isteyenler için; düzelttiklerimin, güncellediklerimin ve ekleyip/çıkarttıklarımın tam listesi, yani Versiyon 2.0 Sürüm Notları şu şekilde:

- Bazı ufak estetik kusurları ve "yamuklukları" giderdim. Kasanın kendi temasına da uygun daha sivri, keskin hatları olan net bir tasarıma evirdim.
- Kasaya takarken tamamen yapıştırıcısız ve vidasız montaj için optimize ettim.
- Parçaları birbirine takarken ise yine hiçbir yapıştırıcı veya vida olmadan sağlam şekilde tutması için özel ve görünmez bir "snap-fit" mekanizması tasarladım.
- Önceki versiyon üzerine tolerans ve boşluklar tarafına çok ciddi iyileştirmeler yaptım.
- Parça takıldıktan sonra anakart ile arasında kalan ve eşit durmayan mesafeleri sıfırladım şu anda sıfıra sıfır cuk oturmakta. (İlk posttaki anakartın tam üst ve sağ kenarlarına ve bir de yeni atacağım fotodakine bakın anlarsınız)
- 24 Pin kablosunun bulunduğu kısımdaki parçayı kastırmasının önüne geçmek için boşluk kısmı yeniden düzenledim ve güçlendirdim.
- Ek olarak yine bu kısma -isteğe bağlı olarak kullanılmak üzere- ziptie ile kasanın metaline tutturulabilecek bir çıkıntı ekledim.
- Aynı çıkıntıyı kasanın arkasındaki egzoz fanlarının kısmına gelip parçayı hizalayan kılavuz tümseğin üzerine de ekledim. Böylelikle -yine isteğe bağlı olarak- parça kasaya bu iki yerden cırt kelepçe ile tam olarak sabitlenebilecek.
- Not: Bu cırt kelepçeler zorunlu değil, takılmasa da parçalar tam olarak oturmakta ve durmakta ancak kasanın sık hareket ettirileceği gibi senaryolar için tam anlamı ile sağlamlamak isteyen olursa diye eklendi.
- Lian Li 8.8" ekranın oturacağı kısımda bazı tolerans güncellemeleri yaptım ve arka tarafına sağlamlamak amaçlı -isteğe bağlı kullanım için- yuvalar açtım. Buralara neodyum mıktanıs veya çift taraflı bant uygulanabilir.
- CPU 8+8 kablosunun çıktığı kısma çok basıyordu aparat kabloyu biraz aşağı doğru kastırırken, parçanın da biraz yukarı cama doğru itilmesine yol açıyordu, tam bu kablonun gelişine uygun açıda bir oyuk açtım.
- AIO hortumunun geçtiği kısmı biraz rahatlatmak adına delik kısmı genişlettim.
- Sağdaki 3 intake fanın üstüne gelen kısım ile bu ana parçamızın birleşim noktalarındaki pimli yapıyı biraz daha güçlendirdim.
- Yine bu fanların üzerindeki parça ile fanlar arasında kalmış olan bir boşluk vardı o mesafeyi giderdim artık sıfıra sıfır oturmakta.
- Bu parçadan aşağıya doğru eklenip fanların sağ tarafında kalan 2 adet ince çubuk vardı, bunların tasarımlarını sıfırdan yaptım.
- Daha kalın ve sağlam bir yapı olmalarını sağlarken alttakinin yere bir ayak ile basıp tüm iskeleti daha sağlam konumlandırmayı amaçladım.
- Bahsettiğim görünmez snap-fit mekanizması ile bu uzun parçaları estetikten ödün vermeden önce birbirlerine sonra da üstteki parçaya bağladım.
- Montajlama esnasında herhangi bir kayma veya yanlış yapmayı önlemek amacıyla her birine ayrı ayrı bir hizalama pimi ekledim.
- Ürünün sol üst -karşıdan görünmeyen- köşesine nickname'imi -Carlzberg- imza olarak -ufak- ekledim.

Şu anlık aklıma gelenler bu şekilde, atladığımı farkettiğim bir şey olursa eklerim konuya.

Konu hakkındaki genel düşüncelerimi ve son durumları da şöyle özetleyeyim. Samimi olarak düşüncelerimi yazmaya çalışacağım genel manada tavsiyelere ve görüşlerinize açığım.
Modelin piyasaya çıkış sürecini düşünme aşamasına geliyorum ufaktan, çeşitli yerlerde paylaştım bu modeli ve aldığım bazı yorumları da değerlendiriyorum, model dosyası yerine direkt üretilmiş modeli mi çıkartsam gibi farklı konular düşünce aşamasında, henüz final karara varmadım. Tabiiki bunu ikinci el bir mal gibi satamayacağımdan bir de faturalandırma işini nasıl halledeceğimi çözmem lazım. O da diğer bir mesele.
Ürüne de bir isim arayışındayım "Stealth Kit" başlığı Lian Li'nin ürünün çok daha temel haline verdiği isim, direkt konu proje halindeyken o ismi aratan bulsun diye koymuştum konuya ancak iş bu şekilde ciddileşecekse ciddi bir isim de lazım, bu konuda da tavsiyelere de açığım.
Son olarak, ilk postta da yazmama rağmen yine çokça yazıp dosyayı önden satın almak isteyenler oldu, hatta bedavaya isteyip "ne olacak sanki" diyenler bile vardı. Rica ediyorum, böyle mesajlarla gelmeyin arkadaşlar.
Belki sizin niyetiniz kötü olmayabilir ancak piyasada öyle insanlar var ki, ben bu modeli koyduğum anda alıp sanki model kendine aitmiş gibi üretip satmaya çalışacak... Ben bilemem yani, zaten bu konuları düşünme sebeplerinden biri de bu.

Her neyse. Genel gidişat ve versiyon 2.0 bu şekildeydi.
Sizlere bir de fotoğraf bırakayım güncel modelin üretilmiş ve montajlanmış hali için sonrasında müsadenizi isteyeyim...

Öncelikle montajdan önce kasanın görüntüsü ve üst panel:
(Montaj öncesi rahat montaj için 24P kablosu ve arka egzoz fanları söküyoruz, zorunlu değil ama işleri çok kolaylaştırıyor.)

1B4.webp

Montajdan sonra ise yakın plan görünümü;

2CU.webp

Sistem kapalı iken genel görünüm:

3OF.webp

Sistem açık iken genel görünüm:

4ON.webp

Görüşlerinizi bekliyorum.
Keyifli forumlar.

Etiket listesi:
@Sekibayashi @serkanharikabiri @ewirhanyilmaz @Miraç Sağır

Ekleme: Bu arada Lian Li'nin üretimi olan "Stealth Kit" de bu şekilde çıktı piyasaya.
Maalesef çok büyük hüsran, bence sınıfta kaldılar.
Ey Lian Li, gör bu konuyu da al beni işe, uçurayım sizi :ROFLMAO:

images.webp

Görsel alıntıdır.

bu kit geçersem sıvı sogutma değişmem gerekecek gibi duruyo benim borular arkadan ucu ucuna ulaşıyor başlıkda ters takmak zorunda kalıyordum

WhatsApp Image 2026-08-26 at 12.59.26.webp

bu kit geçersem sıvı sogutma değişmem gerekecek gibi duruyo benim borular arkadan ucu ucuna ulaşıyor başlıkda ters takmak zorunda kalıyordum

Alıntıyı görüntüle
Sıvı soğutma değişmeye gerek yok, yani değişirse ve hortumları gizlersen estetik olarak tabiiki daha iyi olacaktır ancak hiçbir zorunluluk yok.
Şöyle ki, aynı tasarımın hortum geçtiği delik olan yerininin tamamen kapalı olduğu ve hatta bir tane de modüler yapıp oraya sonradan takılabilecek bir kapak tasarlamayı düşünüyorum zaten.
Aynı şey BTF anakartlar için de geçerli, CPU 8+8 kablosu için ve 24P kablosu için delikleri olmayan versiyonları da olacak.
Sadece seninki gibi sistemde şu dezavantaj olabilir, radyatörden çıkan hortumlar öne baktığı için estetiği bozuyor, doğal olarak benim parçanın o üst kısmı da ona oturmayacak, her AIO'da da o alandaki hortumlar arası mesafe ve hortum boyları farklı olduğundan onlara özel bir tasarım yapılması pek mümkün değil maalesef o nedenle AIO'nun bu şekilde kullanıldığı senaryoda sadece ana gövde parçası kullanılabilir olur sağ taraftaki 3 parça montajlanamaz.

Sıvı soğutma değişmeye gerek yok, yani değişirse ve hortumları gizlersen estetik olarak tabiiki daha iyi olacaktır ancak hiçbir zorunluluk yok.
Şöyle ki, aynı tasarımın hortum geçtiği delik olan yerininin tamamen kapalı olduğu ve hatta bir tane de modüler yapıp oraya sonradan takılabilecek bir kapak tasarlamayı düşünüyorum zaten.
Aynı şey BTF anakartlar için de geçerli, CPU 8+8 kablosu için ve 24P kablosu için delikleri olmayan versiyonları da olacak.
Sadece seninki gibi sistemde şu dezavantaj olabilir, radyatörden çıkan hortumlar öne baktığı için estetiği bozuyor, doğal olarak benim parçanın o üst kısmı da ona oturmayacak, her AIO'da da o alandaki hortumlar arası mesafe ve hortum boyları farklı olduğundan onlara özel bir tasarım yapılması pek mümkün değil maalesef o nedenle AIO'nun bu şekilde kullanıldığı senaryoda sadece ana gövde parçası kullanılabilir olur sağ taraftaki 3 parça montajlanamaz.
zaten hocam ilerleyen süreçte Lian Li HydroShift II ve ya Lian Li HydroShift II OLED Curved 360 gecicem , ama seçenek sunmak iyi olur

Ellerine sağlık. Takipteyim hocam en kısa sürede piyasaya sürmeni bekliyorum. Benim fikrimi soracak olursan dosyayı paylaşma. Dediğin gibi fırsatçı çok. Dosyayı alıp seri üretime geçerler direkt. Komik olan şu ki bu fırsatçıların bazıları fırsatçı olduğunu saklamıyor, utanmıyor bile. Ek olarak bir sorum var bu lian li ekranin ölçüsü ile diğer piyasadaki ekranların çok farkı var mı? Duruma göre lian li ekran alırım veya almam. Turzx ve thermalrightın ekranı var piyasada ek olarak.

Ellerine sağlık. Takipteyim hocam en kısa sürede piyasaya sürmeni bekliyorum. Benim fikrimi soracak olursan dosyayı paylaşma. Dediğin gibi fırsatçı çok. Dosyayı alıp seri üretime geçerler direkt. Komik olan şu ki bu fırsatçıların bazıları fırsatçı olduğunu saklamıyor, utanmıyor bile. Ek olarak bir sorum var bu lian li ekranin ölçüsü ile diğer piyasadaki ekranların çok farkı var mı? Duruma göre lian li ekran alırım veya almam. Turzx ve thermalrightın ekranı var piyasada ek olarak.
Tavsiye için teşekkür ederim hocam. Yurtiçi neyse bir şekilde ben üretir satarım orası kolay aslında da, özellikle global'e de satışını yapabilmek istiyorum aslında çok ciddi talep var. Bu Klos denen arkadaş çok absürt pahalı bir fiyattan yazmış çünkü vergi kargo hariç TL ile 6000 gibi bir şey istiyor -ki o fiyata rağmen deli gibi satmış- ve iddaa ediyorum benimkinden daha amatör. Bir çok o kadar ödemek istemeyen kişi ise yeni bir alternatif arıyor ama dünyada yok yani başka. Ben bu senaryoda yarı fiyatına bile satsam -ki daha bile ucuza satmayı planlıyorum aslında, sürümden kazansam yeter o yüzden aman aman bir para hırsım yok- benim tasarladığım üstünde imzamın olacağı bir parçanın bir çok farklı bilgisayarda memnuniyetle kullanan insanların elinde olduğunu bilmek beni mutlu edecek yani ama ben bu işi böyle düşünürsen dediğin gibi biri çıkıp tasarımı çalıp da atıyorum 6 yerine 5bin'den satışa felan çıkarırsa çıldırırım yani. O nedenle buna nasıl bir çare bulabilirim onu düşünüyorum.
İlk etapta muhtemelen sadece Türkiye içerisinde üretilmiş model satışı olarak başlayacağım gibi duruyor ama. Önce şu faturalandırma işini bir çözmem lazım, son ufak tefek düzeltmelerle beraber artık final diyebileceğimi düşünüyorum, bundan sonrası ekransız versiyon, BTF versiyon gibi iterasyon olacak sanırsam. Bir de alıcılara hediye olarak custom nameplate düşünüyorum yine bu tasarımla uyumlu kasanın içerisine hatta belki direkt plakaya gömülü.
Soruna geldiğimde evet ekranlar arasında ciddi farklar var ama tasarım olarak benim çizimim parametrik olduğundan bu tarz değişikliklerle alakalı çok bir problem çekeceğimi sanmıyorum, üst taraftaki yuva için ufak bir genişletme ile mümkün olacaktır muhtemelen bunun için sadece ölçülerini bilmem yeterli. Bir mühendis olarak bu konuya dair analitik görüşüm bu şekilde.
Bir kullanıcı olarak kişisel görüşümü sorarsan da, Lian Li'yi al derim, daha büyüğünün estetik duracağını düşünmüyorum. Çünkü bundan daha büyük ne koyarsak koyalım sağa doğru taşma yapacak ve asimetrik görüntüyü yoğunlaştıracaktır.

Tavsiye için teşekkür ederim hocam. Yurtiçi neyse bir şekilde ben üretir satarım orası kolay aslında da, özellikle global'e de satışını yapabilmek istiyorum aslında çok ciddi talep var. Bu Klos denen arkadaş çok absürt pahalı bir fiyattan yazmış çünkü vergi kargo hariç TL ile 6000 gibi bir şey istiyor -ki o fiyata rağmen deli gibi satmış- ve iddaa ediyorum benimkinden daha amatör. Bir çok o kadar ödemek istemeyen kişi ise yeni bir alternatif arıyor ama dünyada yok yani başka. Ben bu senaryoda yarı fiyatına bile satsam -ki daha bile ucuza satmayı planlıyorum aslında, sürümden kazansam yeter o yüzden aman aman bir para hırsım yok- benim tasarladığım üstünde imzamın olacağı bir parçanın bir çok farklı bilgisayarda memnuniyetle kullanan insanların elinde olduğunu bilmek beni mutlu edecek yani ama ben bu işi böyle düşünürsen dediğin gibi biri çıkıp tasarımı çalıp da atıyorum 6 yerine 5bin'den satışa felan çıkarırsa çıldırırım yani. O nedenle buna nasıl bir çare bulabilirim onu düşünüyorum.
İlk etapta muhtemelen sadece Türkiye içerisinde üretilmiş model satışı olarak başlayacağım gibi duruyor ama. Önce şu faturalandırma işini bir çözmem lazım, son ufak tefek düzeltmelerle beraber artık final diyebileceğimi düşünüyorum, bundan sonrası ekransız versiyon, BTF versiyon gibi iterasyon olacak sanırsam. Bir de alıcılara hediye olarak custom nameplate düşünüyorum yine bu tasarımla uyumlu kasanın içerisine hatta belki direkt plakaya gömülü.
Soruna geldiğimde evet ekranlar arasında ciddi farklar var ama tasarım olarak benim çizimim parametrik olduğundan bu tarz değişikliklerle alakalı çok bir problem çekeceğimi sanmıyorum, üst taraftaki yuva için ufak bir genişletme ile mümkün olacaktır muhtemelen bunun için sadece ölçülerini bilmem yeterli. Bir mühendis olarak bu konuya dair analitik görüşüm bu şekilde.
Bir kullanıcı olarak kişisel görüşümü sorarsan da, Lian Li'yi al derim, daha büyüğünün estetik duracağını düşünmüyorum. Çünkü bundan daha büyük ne koyarsak koyalım sağa doğru taşma yapacak ve asimetrik görüntüyü yoğunlaştıracaktır.
plakaya gömülü şekilde olacak olursa ki ben isterim ister yazı olsun ister şekil en uygun yerin fanların üstündeki boş kısım olacağını düşünüyorum. ben şimdiden oraya ne koyacağımı düşüneyim :shy:

plakaya gömülü şekilde olacak olursa ki ben isterim ister yazı olsun ister şekil en uygun yerin fanların üstündeki boş kısım olacağını düşünüyorum. ben şimdiden oraya ne koyacağımı düşüneyim :shy:

Tam olarak orası için hocam, güzel planlarım var ya bu şekilde. Ben Lian Li olsam beni işe alırdım yani 😁

hocam uyguna cıkartın alalım gözünüzü yiyim sıvı sogutma değişcez daha :ROFLMAO:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,493
Üyeler
202,625
Son üye
sosyalkutu52
Geri