Occt Soğutma Sorunu.

Reaksiyon skoru
18
Ryzen 7 7700X3D

RTX 5060 Ti 16 GB

NZXT H6 Flow kasa

NZXT 360 mm Kraken sıvı soğutma

Şöyle ki sistemimi OCCT testine sokunca direkt CPU 90 derece oluyordu ve frekans düşürüyordu. GPU serin ama GPU'da bir problem yok. Sıvı soğutma radyatörlerini tamamen söktüm, temizledim, taktım, termal macun sürdüm, fanları temizledim, söktüm yine aynı. Bugün ise BIOS'a girdiğimde pump fan RPM'inin 0 olduğunu fark ettim. Meğersem pompa soketini takmamışlar güce. Her neyse molex kablosunu buldum, onu bağladım. BIOS'a girdim ve artık şükür dedim, bitti herhalde çünkü pump RPM'i yazıyordu. Ben de tekrar OCCT'yi açtım ve yine aynı CPU 90 derece. Çok sıkıldım artık. Boruların birisi yükteyken az sıcak, diğeri de ondan bir tık daha sıcak. Artık bilgisayarcıya vermeyi düşünüyorum. Soğutma mı arızalı acaba bilmiyorum, içindeki sıvı mı bozuldu? Yardım eder misiniz? PC 2-3 ay yattı, kullanılmadı bir ara.

NZXT 360 mm Kraken sıvı soğutmanızın çalışmaması durumunda öncelikle SATA güç kablosunun, USB 2.0 bağlantısının ve pompa kablosunun anakarta tam olarak takılı olduğundan emin olun. [1, 2]

Olası Sorunlar ve Çözüm Adımları
    • Güç Bağlantılarını Kontrol Edin: Soğutucunun güç alabilmesi için PSU'dan gelen SATA güç kablosunun düzgün takılı olduğunu kontrol edin. [1, 2]
    • USB ve Fan Kabloları: Pompadan çıkan ana kablo demetinin anakart üzerindeki USB 2.0 portuna ve CPU_FAN / AIO_PUMP çıkışına tam oturduğunu doğrulayın. [1]
    • NZXT CAM Yazılımı: Yazılımı güncelleyin veya yeniden yükleyin. Donanım algılanmıyorsa USB kablosunu anakart üzerinde başka bir portu deneyerek yeniden takın. [1]
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aidan aldım bi baksana

ya havle vela kuvvet

Geri