Merhaba Arkadaşlar bütçem Ne yazık ki 5070 ti yetmiyor yıl sonunda düşer mi bilmiyorum ama sürekli zamlar kapıda oluyor direk 5070 alabilirim bana amd al saf kas gücü daha iyi fln demeyin ztn biliyorum yapay zeka editörlük manga edit gibi işlerle de uğraştığım için nvidia şart oynayacağım oyunlarda 4k ultra dlss + fg ile beraber aktif olarak max 11gb harciyor fg kapatırsam max 10gb oluyorki fg gerek olmuyor çoğu zaman ve 4k ultrada yükseğe çekince yani 4k yüksek ayarlar dlss kalite fg kapalı ayarlarda bu değer vram kullanimi 9.5gb lere kadar düşebiliyor testleri iyice araştırdım özellikle ağırlıklı olarak tlou serisi oynuyorum 2-3 yıl götürür mü beni daha sonra yükselticem
4k ultra dlss kalite + fg (1x kare) vram kullanımı en az 10gb ortalama 10.5gb (en çok vram yiyen senaryo)
4k ultra dlss kalite en az 9.5gb ortalama 10gb
4k yüksek dlss kalite en az 8gb ortalama 8.5gb-9gb
Yani kısaca en ağır oyunlarda bile max 11gb yi gecmiyor
Bazen ultradan yükseğe çeker bazı ayarlari kısar fg açmazsam 2-3 yıl götürür mü bilemedin max 4
Yıl
4k ultra dlss kalite + fg (1x kare) vram kullanımı en az 10gb ortalama 10.5gb (en çok vram yiyen senaryo)
4k ultra dlss kalite en az 9.5gb ortalama 10gb
4k yüksek dlss kalite en az 8gb ortalama 8.5gb-9gb
Yani kısaca en ağır oyunlarda bile max 11gb yi gecmiyor
Bazen ultradan yükseğe çeker bazı ayarlari kısar fg açmazsam 2-3 yıl götürür mü bilemedin max 4
Yıl