Laptop Piyasası Seneye Ne Olur?

mehmethç

80+
Reaksiyon skoru
0
Seneye üniversiteye gideceğim. Hem üniversitede kullanmak için hem de bu sene evde oyun oynamak için laptop bakıyorum. Güzel laptoplar en kötü 50-60k ve bütçemi zorluyor. Ben de bu sene oyun oynamak için xbox series s alsam, seneye satıp laptop alırım. Ama seneye kadar gelecek zamlar be kadar olur bilemediğim için kararsız kaldım. Tahmini olanlara ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Seneye üniversiteye gideceğim. Hem üniversitede kullanmak için hem de bu sene evde oyun oynamak için laptop bakıyorum. Güzel laptoplar en kötü 50-60k ve bütçemi zorluyor. Ben de bu sene oyun oynamak için xbox series s alsam, seneye satıp laptop alırım. Ama seneye kadar gelecek zamlar be kadar olur bilemediğim için kararsız kaldım. Tahmini olanlara ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Mucize olmadığı ve para böyle değer kaybetmeye devam ettiği sürece şimdinin 50k olanları 65 olur tahmini
İkinci ele bak bu işten anlıyorsan

geçen yıl bu zamanlar bilgisayar toplamayı düşünüyordum ,2 ay kadar önce aldım. Yavaş yavaş ucuz parçaları toplama düşüncem vardı ram gibi fiyatlar 7 kat arttı :d .16gb ram kullanıyorum 5070 ve 9700x e biraz daha alıp 32 ye tamamlasam ekran kartını aldığım fiyatı geçecek ramlerin toplam maliyeti . O yüzden bir şey demekte zorlanıyorum insanlarda demekten kaçınıyor gözlemlerime göre. rasperry pi 5 16gb ı oynamak için almayı düşünüyordum geçen yıl 7k idi şimdi 20k yı geçiyor fiyatlar. ram içeren her şey çok zamlandı. Bir şey demek çok zor.

alabiliyosan al alamazsanda uzulme seneye illaki indirimli biseyler bulursun hizmet sektoru haric butun esnaf kan agliyor nakit akisi icin zararina bile satarlar ha normal sartlarda yani 5-10 dakikalik 3-5 stoklu indirimler haric zamlanmamasi imkansiz

Mucize olmadığı ve para böyle değer kaybetmeye devam ettiği sürece şimdinin 50k olanları 65 olur tahmini
İkinci ele bak bu işten anlıyorsan
dolar ve asgari ücret de yükseleceği için bu sene 50k olan laptop seneye 65k olursa zamlanmamış sayılır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alabiliyosan al alamazsanda uzulme seneye illaki indirimli biseyler bulursun hizmet sektoru haric butun esnaf kan agliyor nakit akisi icin zararina bile satarlar ha normal sartlarda yani 5-10 dakikalik 3-5 stoklu indirimler haric zamlanmamasi imkansiz
yani elbette zamlanacak ta ne kadar zamlanır işte o önemli

hocam sadece bu yaz içerisinde laptoplara gelen zamlar akıl alır gibi değil. 65-70klık laptoplar 80-90k civarı oldu. şu 2 ayda. krizler böyle giderse ve seçime yaklaşacağımızı düşünürsek daha da artacak bence ama garantisi yok bu işin.

dolar ve asgari ücret de yükseleceği için bu sene 50k olan laptop seneye 65k olursa zamlanmamış sayılır.
Zaten ram fiyatları çok yükseldi hala da yükselecek ama asıl dalga geçti artık yavaş yavaş artar diye yüzde 30 tahmininde bulundum, biraz da geçen sene fiyatları ile kiyasladim
Hocam şimdinin 90k hazır sistemi seneye kaç olur tahmini.
Net bilemeyiz ki

yani elbette zamlanacak ta ne kadar zamlanır işte o önemli
kardesim bunu nasıl bilebiliriz allah askina laptobu satan adama sor soyleyemez taksitle maksitle alabiliyosan al alamiyosan alamassin zaten paranı biriktirir alırsın sonra

para cikismiyorsada xbox series s alma bence suan ne kadar bilmiyorum ama ikinci eli 15k falandır heralde bundan 3-4 sene once 6-7 bine bulabiliyodun gamepass ucuzdu ve o zamanlar daha yeni oldugu icin sritmiyodu onun yerine 2060 ryzen 3600 bı sistem topla daha iyi series sden daha kolay satarsın satarken

Son düzenleme:
Laptop piyasası gerçekten çok hızlı artıyor hocam biz 48k 6 taksit laptop aldık game garaj slayer x5t 5050 taksiti geçen ay bitti ve şuan ki fiyatı 68k 7 ayda 20k koydu seneye nolur siz düşünün naçizane tavsiyem ya bütçe arttırmak yada anlıyorsanız temiz bir ikinci el bulmak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,120
Üyeler
202,195
Son üye
kayfe
Geri