İngilizce Nasıl Öğrenilir ve Akıcı Konuşulur

Emin ol B2 seviyesini görsen ben ing bilmiyor muyum diye sorgularsın.
Konusmak ile şu seviye biliyorum demek cok baska.
Ana dilin gibi olmasını istiyorsan ki aksedemik hedefin yok sanırsam o yüzden kelime öğren ve ful ingilizce icerik tüket.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi arkadaşım vardı ingilizcem cok iyi vs vs diye dolanıyordu bir sohbetine geldim adamda V2-V3 ler yok sadece V1 ile cümleler kuruyordu.
B2 diye sınıflandırılan kelimeler ve cümle yapılarını bilseler ohooo
doğru söylüyon tabi ama ben hani altyaziyi kapatsam anlarım az çok tabi ki anlamayacagim kelimeler olur kelimeleri ogreniyorum şuan guzel bir dil uygulaması arastiriyorum

valla oyunlarda bir ingiliz gibi ingilizce yaptım ben sizde deneyebilirsiniz
oyun görünce midem bulanıyor artık oyun oynamak yerine dizi film izlemeye karar verdim aynı şey sayılır öğretiyor gerçekten

Emin ol B2 seviyesini görsen ben ing bilmiyor muyum diye sorgularsın.
Konusmak ile şu seviye biliyorum demek cok baska.
Ana dilin gibi olmasını istiyorsan ki aksedemik hedefin yok sanırsam o yüzden kelime öğren ve ful ingilizce icerik tüket.

Bi arkadaşım vardı ingilizcem cok iyi vs vs diye dolanıyordu bir sohbetine geldim adamda V2-V3 ler yok sadece V1 ile cümleler kuruyordu.
B2 diye sınıflandırılan kelimeler ve cümle yapılarını bilseler ohooo
V2-V3 öğrenmeye çalışıyorum şuan

Fiels var aylık 200₺ falan ondan basla temelin varsa A2-B1 den basla ya da A1-A2 hızla bak gec.
A2-B1 reading ve shadowing bölümleri var onları yap.
Readingleri ilk videodaki kisiyle oku sonra ful kendin oku ve anlamaya çalış.

Yapay zekaya o sayfada ki metni oku ve sana seviyesini, metindeki kalıpları ayırsın, bilinmesi zor kelimeleri esanlamları ve turkce karsılığı ile yazmasını söyle.
Bilmediğin kelime varsa 2-3 tane farklı cumle kur o cümleyle vs boyle boyle ilerle

Fiels var aylık 200₺ falan ondan basla temelin varsa A2-B1 den basla ya da A1-A2 hızla bak gec.
A2-B1 reading ve shadowing bölümleri var onları yap.
Readingleri ilk videodaki kisiyle oku sonra ful kendin oku ve anlamaya çalış.

Yapay zekaya o sayfada ki metni oku ve sana seviyesini, metindeki kalıpları ayırsın, bilinmesi zor kelimeleri esanlamları ve turkce karsılığı ile yazmasını söyle.
Bilmediğin kelime varsa 2-3 tane farklı cumle kur o cümleyle vs boyle boyle ilerle
birisi haha bırakmış ilk mesajıma lan öğrenmek istiyorum tavsiye istedim gülünecek ne var bunda sağolasın yardımcı olduğun için.

doğru söylüyon tabi ama ben hani altyaziyi kapatsam anlarım az çok tabi ki anlamayacagim kelimeler olur kelimeleri ogreniyorum şuan guzel bir dil uygulaması arastiriyorum

oyun görünce midem bulanıyor artık oyun oynamak yerine dizi film izlemeye karar verdim aynı şey sayılır öğretiyor gerçekten

V2-V3 öğrenmeye çalışıyorum şuan
ben hem oyun hem diziden öğrendim oyun dediğimde farklı insanlarla konuşarak

Bir dili ogren menin en iyi yontemi O dile maruz kalmaktir bunu kimse inkar edemez ama bunun cesidi konusnda farkli gorusler olabilir ama sahsen bence en iyi yontem eger yabancilar yoksa etrafinda sohbet uygulamalarinda insanarla sesli veya en kotu yazili sohbet etmektir he ben sahsen oyunalrdan ogrendim ozelliklede CS2 de global serverlara baglandigimiz icin orada yabancialrla konusmak asiri gelistirdi benim ingilzicemi ozelliklede telafuzumu

arkadaşlar ingilizcem b1-b2 seviyesinde olabilir emin değilim ama kötü de değilim ingilizce altyazisiz film, dizi izlemek hayalim resmen bunun yanı sıra öğrenmek istememin bir sebebi de erasmus projeleri. Yurt dışına hiç çıkmadım daha önce çok merak ediyorum açıkçası öneriniz var mı??
aga tek olayı konuşacaksın ve şu şöyle miydi böyle mi olmalıydı diye düşünürsen konuşamazsın
emin ol ingiliz veya amerikalı adamlar leş gibi konuşuyor kural fenan tınlamıyorlar anca böyle konuşabilirsin.
dizi ve filmleri ise dinleye dinleye alışırsın anca . tatil beldelerine giderseniz yabancı bol olur konuşun
türkçeyi bile kurallarına göre kaç kişi konuşuyor veya biliyor?
herkesin ana dili türkçe ama bir türkçe testinde çoğu çuvallıyor onun gibi düşün

aga tek olayı konuşacaksın ve şu şöyle miydi böyle mi olmalıydı diye düşünürsen konuşamazsın
emin ol ingiliz veya amerikalı adamlar leş gibi konuşuyor kural fenan tınlamıyorlar anca böyle konuşabilirsin.
dizi ve filmleri ise dinleye dinleye alışırsın anca . tatil beldelerine giderseniz yabancı bol olur konuşun
türkçeyi bile kurallarına göre kaç kişi konuşuyor veya biliyor?
herkesin ana dili türkçe ama bir türkçe testinde çoğu çuvallıyor onun gibi düşün
doğru söylüyorsun bu sene mülakatı geçersem okulum 10 günlük erasmusa götürüyor bana birşeyler kalabileceğini düşünüyorum

doğru söylüyorsun bu sene mülakatı geçersem okulum 10 günlük erasmusa götürüyor bana birşeyler kalabileceğini düşünüyorum
10 gün aşırı katmaz ama katar.
bunu genele vurman lazım ben mesela 1 hafta fenan konuşmayayım bi gerileme hissediyorum öyle nankör bir şey

10 gün aşırı katmaz ama katar.
bunu genele vurman lazım ben mesela 1 hafta fenan konuşmayayım bi gerileme hissediyorum öyle nankör bir şey
ya tek dil olarak değil farklı bir ülke görmüş olurum diye düşünüyorum yani konusabilecegim birisi de yok maalesef

ya tek dil olarak değil farklı bir ülke görmüş olurum diye düşünüyorum yani konusabilecegim birisi de yok maalesef
yok tabi görmeniz çok iyi olur ama dediğim gibi dil iletişim aracıdır ilk amaç kusursuzluk değil mesajın iletilmesidir olabildiğince eksiksiz şekilde.
konuşmada tavsiyem kendi kendine konuş düşün ben bazen saçma sapan rollere giriyom mesela işe de yarıyor .
ayrıca kendini konuşurken sal

Hocam öğrenme için en mantıklı yol maruz kalmak . Video açıp izlemek falan bence yeterli olmuyor . Günlük hayatta bol bol ingilizce içeriklere maruz kalmak lazım . Arkadaşların dediği gibi telefon arayüzünü vb ingilizce yapın , oyunları ingilizce oynayın , ingilizce sohbet gruplarına katılıp insanlarla sohbet etmeye çalışın .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,585
Üyeler
202,906
Son üye
ekocey
Geri