• ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına saat 23:30'dan itibaren kısa süreli bir güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

İngilizce Nasıl Öğrenilir ve Akıcı Konuşulur

PinkMonke

80+
Reaksiyon skoru
62
arkadaşlar ingilizcem b1-b2 seviyesinde olabilir emin değilim ama kötü de değilim ingilizce altyazisiz film, dizi izlemek hayalim resmen bunun yanı sıra öğrenmek istememin bir sebebi de erasmus projeleri. Yurt dışına hiç çıkmadım daha önce çok merak ediyorum açıkçası öneriniz var mı??

hellotalkı indir yabancılarla konuş öyle geliştirdim ben

puanı az geldi gözüme talkin diye bir uygulama gördüm aynı mantıkta onu yükledim sağolun umarım gelişir
ortamı güzel hocam genellikle asyalılar var tavsiye ederim bir bakın

tamam hocam sağolun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

onu denedim çok çocuksu basit gibi geldi ama başka uygulama harici ne yapabilirim
Learnmatch uygylamasından kelime çalışıyordum önceden çok faydası oldu üyelik alırsan kendi kelimelerini de yazabiliyorsun

Akıcı konuşman icin o dile cok mağruz kalman lazım. Podcast dinle bol bol shadowing yap. Dizi izlerken ilk türkce altyazılı sonra ingilizce altyazılı izle seviyeni ilerletince altyazısız izle ama bunun icin bi kac ay geçmesi lazım hatta kimileri icin sene bile gerekebilir.
Ek olarak B1 seviye metinler oku. B2 cok kafa karıştırır hicbisey bilmiyorum gibi hissedersin o yüzden B1 seviye her türlü metin oku sonra kelime haznen gelişince b2 ye bakabilirsin.

Akıcı konuşman icin o dile cok mağruz kalman lazım. Podcast dinle bol bol shadowing yap. Dizi izlerken ilk türkce altyazılı sonra ingilizce altyazılı izle seviyeni ilerletince altyazısız izle ama bunun icin bi kac ay geçmesi lazım hatta kimileri icin sene bile gerekebilir.
Ek olarak B1 seviye metinler oku. B2 cok kafa karıştırır hicbisey bilmiyorum gibi hissedersin o yüzden B1 seviye her türlü metin oku sonra kelime haznen gelişince b2 ye bakabilirsin.
zaten bu yaz tatili boyunca çok maruz kaldım dizi filmler sayesinde gerçekten cümle kurmanın mantığını ve yeni kelimeler öğrendim

arkadaşlar ingilizcem b1-b2 seviyesinde olabilir emin değilim ama kötü de değilim ingilizce altyazisiz film, dizi izlemek hayalim resmen bunun yanı sıra öğrenmek istememin bir sebebi de erasmus projeleri. Yurt dışına hiç çıkmadım daha önce çok merak ediyorum açıkçası öneriniz var mı??
Kullandığın tüm teknolojik aletleri önce ingilizceye çevirmekle başla bilmediğin kelimeleri telefondan çeviri yardımıyla öğren zaten sen gördükçe aşine olacaksın oralarda daha sonrada bu arkadaşların önerdikleri sesli veya yazılı platformlarda takıl konuş oradaki insanlarla anlatmaya çalış zaten yavaş yavaş gün geçtikçe geliştiğini fark edersin.

b1 b2 düşük sanıyosun da çok yüksek farkında mısın. bi ielts çöz bakalım b2 miymiş. bunu mesajından çıkardım bu arada b2 olsa ingilizce altyazısız izlemeyi bırak rahat konuşursun

b1 b2 düşük sanıyosun da çok yüksek farkında mısın. bi ielts çöz bakalım b2 miymiş. bunu mesajından çıkardım bu arada b2 olsa ingilizce altyazısız izlemeyi bırak rahat konuşursun
rahat konuşuyorum zaten ama ana dilim gibi olmasını istiyorum bol bol vaktim var boşa gideceğine

rahat konuşuyorum zaten ama ana dilim gibi olmasını istiyorum bol bol vaktim var boşa gideceğine
Emin ol B2 seviyesini görsen ben ing bilmiyor muyum diye sorgularsın.
Konusmak ile şu seviye biliyorum demek cok baska.
Ana dilin gibi olmasını istiyorsan ki aksedemik hedefin yok sanırsam o yüzden kelime öğren ve ful ingilizce icerik tüket.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi arkadaşım vardı ingilizcem cok iyi vs vs diye dolanıyordu bir sohbetine geldim adamda V2-V3 ler yok sadece V1 ile cümleler kuruyordu.
B2 diye sınıflandırılan kelimeler ve cümle yapılarını bilseler ohooo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,622
Üyeler
202,916
Son üye
enesjdod
Geri