Yardım Honda Civic Fe1 Vs Peugeot 408 Gt

Lyndray

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
620
Selamlar, 1.8 milyon civarına ikinci el araba almayı düşünüyorum. Şu anda bu 2 araba arasında kaldım:

1 - Honda Civic 2021 model FE1 kasa 128 hp Executive plus. Sadece sol ön çamurlukta boya var ve 83 bin kilometrede

2 - Peugeot 408 2023 GT paket. 53 bin kilometrede boya değişen yok.

Erzurum'da yaşıyorum dolayısıyla kış şartlarını düşünmem gerekiyor. 408'in yerden yüksekliği avantaj ve direksiyon ısıtma, 360 derece kamera gibi ek özellikler var. Yılda ortalama 7-8 bin kilometre kullanıyorum. 408 de triger kayışı muhabbetini biliyorum. Her yıl düzenli bakımla triger sorunu da yaşamam diye düşünüyorum. Konfor ve yakıt olarak 408 mantıklı gelirken performans ve sorunsuzlu olarak civic mantıklı geliyor. Siz hangisini önerirsiniz?

bence elma ile armut arasında kalmışsın,
honda piyasası olan araba ama rahatlık komfor açısından parasını hak ettiğini düşünmüyorum.
fransız grubunda biraz elektirk sorunu var
bende kullanıyorum 3 yıldır 1-2 defa ekran gitti 1 dk sonra geldi.

Elektrik sorunu haricinde 1.2 puretech kayış problemini de göz önünde bulunudurmak gerek
2023te hala kayış olması gerek birisi sorunsuzluk abidesi diğeri ?
Pegeout seçmek için yerden 20cm falan yüksek olması gerek bence , c5 aircross lara göz gezdirebilirsiniz

Selamlar, üstad yağda kayış olayını sıkıntı yapmayacaksan hiçbir sorun yok net 408 derim ben, 2023 den sonra zincire geçmişlerdi bulabilirsen 2024 daha rahat olur kafan, bence 408 daha güncel bir araç

Bildiğim kadarıyla 2025 sonrası hibrite geçerken zincire geçtiler dolayısıyla 2024 te ıslak kayışlı olması lazım

C5 aircrosslara da baktım da dizel araba Erzurum şartlarında çok sorun çıkartıyor o yüzden benzinli almam gerekiyor. Yapay zekaya göre 408 lerin yerden yüksekliği 19-20 cm oluyorken Civic’in yüksekliği 13-14 civarıymış

C5 aircross 1.6 puretech bakabilirsiniz. Ona da sorunsuz diyemeyiz tabii ama çok daha konforlu bir araç olacaktır.

408 ile uğraşma. Honda al geç piyasası da daha iyi. Lpgsiz paketten bulabilirsen daha iyi 1.5 182lik.

İkisi farklı segment araçlar, Honda nın şanzımanı problem, Peugeot un 1.2 puretech yağın içinde kayışı olan motoru. (Zincirliyse o da problem değil ama bilmiyorum oraları, çok dağlık alan ise, 1.2 motor yine çok sıkışması gerekeceğinden gidebilmesi için, yine problem yaratabilir.)
Ben biraz da baht işi olarak ta bakıyorum olaya .
Çift aracım var , Honda Civic ve Opel Zafira var( Zafira da PSA ürünü, öncesinde de Peugeot Rifter vardı) .
Farklı şeyler vadediyorlar her 2 araçta,hangisi genel anlamda uyuyorsa size, onu almanızı öneririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisi farklı segment araçlar, Honda nın şanzımanı problem, Peugeot un 1.2 puretech yağın içinde kayışı olan motoru. (Zincirliyse o da problem değil ama bilmiyorum oraları, çok dağlık alan ise, 1.2 motor yine çok sıkışması gerekeceğinden gidebilmesi için, yine problem yaratabilir.)
Ben biraz da baht işi olarak ta bakıyorum olaya .
Çift aracım var , Honda Civic ve Opel Zafira var( Zafira da PSA ürünü, öncesinde de Peugeot Rifter vardı) .
Farklı şeyler vadediyorlar her 2 araçta,hangisi genel anlamda uyuyorsa size, onu almanızı öneririm
40bin 50bin de çok motor yiyen 1.2 puretech gördüm servislerde yapilmayi bekleyen. Hepsi de Triger sebepli yemiş motorunu. Ama cvt şanzımanla da dağa tırmanmaya çalışırken de kendinizi Honda ya soverken bulabilirsiniz. Tam Otomatik Vites olsa, direkt Honda derdim ama . Peugeot da Tam Otomatik+ Sorunlu Triger.
Honda da Uyuz Cvt+Sorunsuz Motor birleşimleri var.

Tercih sizin ama dediğim gibi bu iş biraz baht işi. Peugeot alıp 10-15 gün sonra motor yemekte var bu iş te.

Hocam en az 4-5 yıl veya daha fazla dende kalıcaksa kesin civic

2021 model 1.5 eco executive plus araca sahibim eğerki yalıtım senin için büyük bir sorun değilse kesinlikle civic derim.

Arabayı 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Civic’in lpg’li olanını değil benzinli 182 beygirlik versiyonunu almayı düşünüyorum.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama yapay zekayla konuşurken soğuk yerlerde arabayı çalıştırıp kısa mesafe gidildiğinde 1.2 puretech için triger kayışının daha erken yıpranabileceğini söyledi. Şu an daha sorunsuz ve uzun vadede değerini daha çok koruyacağı için civic’e daha yakın gibiyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,664
Üyeler
202,354
Son üye
apo200941
Geri