RX 9070 XT Servisin Yaptığı Testler Normal mi?

TheBuro

80+
Reaksiyon skoru
39
Arkadaşlar incehesap üzerinden 1 ay önce bir OEM kasa satın almıştım, iki kez sorun yaşayıp servise gönderdim geldi, en son bir sorun daha yaşadım aşağıdaki konu da belirttim bunun üzerine servise gitti tekrardan;

Servis kayıtlarını incelediğimde ,
9 saat MSİ KOMBUSTOR
18 saat Furmark
Testlerini yapmışlar.

Bu kadar uzun süreli test yapılması bana mantıklı gelmedi açıkcası, ekran kartını bu kadar uzun süreli strese sokmak bir zarar vs verir mi termal pedlere, macununa vs ? Yıpranmış olabilir mi? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Ekler

• 44652.webp
    44652.webp
    216.3 KB · Hit: 34
  • 44653.webp
    44653.webp
    239.3 KB · Hit: 31
  • 44284.webp
    44284.webp
    176.5 KB · Hit: 20
Sorun olmaz.

Arkadaşlar incehesap üzerinden 1 ay önce bir OEM kasa satın almıştım, iki kez sorun yaşayıp servise gönderdim geldi, en son bir sorun daha yaşadım aşağıdaki konu da belirttim bunun üzerine servise gitti tekrardan;

9 saat MSİ KOMBUSTOR
18 saat Furmark
Testlerini yapmışlar.

Bu kadar uzun süreli test yapılması bana mantıklı gelmedi açıkcası, ekran kartını bu kadar uzun süreli strese sokmak bir zarar vs verir mi termal pedlere, macununa vs ? Yıpranmış olabilir mi? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
sorun olmaz da 18 saatte kanıtlayacak ne aradılar çok merak ettim :ROFLMAO:
öğlen açık bırakıp sonraki gün kontrol etmişler galiba
oyunlardaki tam yükle aynı sıcaklıklarda takılıyor zaten furmark, 18 saat forza 6 oynamış gibi bir şey olmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sorun neymiş pigtail mi

Hocam daha önce iki kere saçma sapan sorunlar oldu gönderdim bakıp düzeltip gönderdiler en son üçüncü kez olunca artık canım sıkıldı 1 ay oldu alalı ama 3 gün bende durmadı kasa mail üzerinden servis yetkilisi arkadaşla detaylı görüştüm bu yüzden son testi uzun yapmışlar anladığım kadarıyla, internette de o kadar uzun süreli sıkıntı olur vs yazanlar olmuş, teknik servis sorun olmaz dedi de bir danışmak istedim hocam

oyunlardaki tam yükle aynı sıcaklıklarda takılıyor zaten furmark, 18 saat forza 6 oynamış gibi bir şey olmuş

sorun neymiş pigtail mi
Sorun bulamadılar hocam PSU yu bir cihaza takıp testte yaptılar, pig tail sorun olmaz bunu kaldırıyor bir problem yok diyerek genel teknik servis açıklaması yaptılar, bende forumdan @flyingatm hocamın önerisiyle 12pin 600W soketine uygun kablocudan kablo yaptırıyorum, onunla gücü verip bir süre böyle kullanıcam daha sonra psu ve birkaç upgrade yapıcam

Hocam daha önce iki kere saçma sapan sorunlar oldu gönderdim bakıp düzeltip gönderdiler en son üçüncü kez olunca artık canım sıkıldı 1 ay oldu alalı ama 3 gün bende durmadı kasa mail üzerinden servis yetkilisi arkadaşla detaylı görüştüm bu yüzden son testi uzun yapmışlar anladığım kadarıyla, internette de o kadar uzun süreli sıkıntı olur vs yazanlar olmuş, teknik servis sorun olmaz dedi de bir danışmak istedim hocam

Sorun bulamadılar hocam PSU yu bir cihaza takıp testte yaptılar, pig tail sorun olmaz bunu kaldırıyor bir problem yok diyerek genel teknik servis açıklaması yaptılar, bende forumdan @flyingatm hocamın önerisiyle 12pin 600W soketine uygun kablocudan kablo yaptırıyorum, onunla gücü verip bir süre böyle kullanıcam daha sonra psu ve birkaç upgrade yapıcam
soket kablo falan erimemiştir inşallah 18 saat pigtaille test yaptılarsa

18 saat teste gerek olacak ne yaşandı bilmiyorum ama bir şey olmaz

kart 18 yaşında servise girdi 70 yaşında çıktı 1 günde

soket kablo falan erimemiştir inşallah 18 saat pigtaille test yaptılarsa

Pigtailli 3080 kullandım 1 sene. Bana mısın demedi. 18 saatçikten bişey olmaz. Sadece yıllarca inadına pigtail kullanılırsa sıkıntı olabilir

9 saat MSİ KOMBUSTOR
18 saat Furmark
Testlerini yapmışlar.

Siz millet donanımlarına ne testler yapıyolar bi bilseniz. 18 saat hiç bişey 😁. Adam çekirdek başına curve optimizer stabilliğini kontrol etmek için 5 gün bilgisayarı testte açık tutuyor.

Ha ben olsam 18 saat furmark yapacağıma;

4 saat bi test
4 saat başka bi test
4 saat başka bi test
6 saat furmark şeklinde bölerdim

Tek başına 18 furmark gereksiz çünkü teste alıştıktan sonra pek bi faydayla hata yakalayamaz

Testin çeşitliliği hata ve sorun yakalamada daha elzem bence benim fikrim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,465
Üyeler
202,617
Son üye
6000-19
Geri