64 Bine Yeni Laptop Aldım Mantıklı mı?

Intel Core Ultra 5 125H / 225H derim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani hocam ama içiniz rahat olsun bu işlemcide baya iyi işinizi görür
hocam çekirdeği çok az geldi bana bide ben şu zaman akdar hep intel kullandım ve intele sempatim var dürüst olmak gerekirse o yüzden bi bilemedim ama işimi görür diye düşünüyorum

5070 75 watt idi hocam valla bide çok hantal buna göre heryere yakışacak bi cihaz gibi değil biliyosundur acer nitro modellerini hadi o çok önemli değilde ben aldığım laptoptan kötü bir oyun performansı alacağımı da düşünmüyorum açıkçası valla 5050 105watt tepe değeri sayılabilir bence ama işlemcisi biraz soru işareti bıraktı cok bi bilgim yok siz ne düşünüyorsunuz?
AI işlemcilerde benim de hiç fikrim yok.

hocam çekirdeği çok az geldi bana bide ben şu zaman akdar hep intel kullandım ve intele sempatim var dürüst olmak gerekirse o yüzden bi bilemedim ama işimi görür diye düşünüyorum
Hocam internette araştırdığım zaman bunu buldum
  • Mimari Farkı: AMD'nin yeni Zen mimarisinde çekirdek yapısı Intel'deki gibi "verimlilik" ve "performans" olarak ikiye bölünüp yüksek sayılara ulaşmak yerine, her bir çekirdek tam performanslı çalışacak şekilde tasarlanıyor.
  • Saf Güç ve Verimlilik: Az gibi görünen çekirdek sayısı, güncel üretim teknolojisi sayesinde çekirdek başına düşen güçte çok yüksek değerler veriyor. Yani sayıca az görünse de ürettiği iş miktarı oldukça yüksek.

Ezer geçer ama laptop jet fanına döner hocam
Ultra H işlemciler o kadar ısınmıyor dolayısıyla fanlar o kadar dönmüyor. Kullanılan kasa Omen falansa en ağır işlerde işlemci 84-85 dereceyi geçmez.

• Beğen
Reaksiyonlar: Xeal
Bu laptopu bu fiyata satın aldım geldi kullanıyorum özellik saf güç bakımından 5070 75 watt acerda var aynı fiyata mesela ama ben ekranı premium tutmak istedim ama kafam karısıyor acaba yanlıs mı yaptım siz ne düsünüyorsunuz?
Bu laptopu ben de almak istiyordum 10k zam geldi başka bir laptop aldım . Bu laptopta ısınma sorunu var mı ?

Bu laptopu ben de almak istiyordum 10k zam geldi başka bir laptop aldım . Bu laptopta ısınma sorunu var mı ?
valla cok asırı test etmedim 10 dakikalık cpu ve gpu testi yaptım iksinde de 70 civarı gezdi hiç 80 görmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,249
Üyeler
202,552
Son üye
Ardapines
Geri