Rehber DLSS 5 Desteklemeyen Oyunlarda DLSS 5 Nasıl Kullanılır?

amdde kullanabilir miyim acaba bu elemanlar yapmıştır belki

Discord_0akDVPid6D.webp
RobloxStudioBeta_a1DbG57yXQ.webp

robloxda kapalı ve açık şekilde ayarları düzgün yapamadım sanırım

klavyede home ve f tuşları yok :D

Roblox buna uygun bir oyun değil dostum zaten, bu tarz cartoon grafiklerde bir mantığı yok DLSS 5 açmanın.
haklısınız denemek için açmıştım 4060 ekran kartıyla çokta oynanmaz zaten nasıl göründüğüne bakmak için açtım sadece

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde DLSS 5'in resmi çıkış tarihi ve bazı detayları duyuruldu. Fakat bu duyurunun öncesinde bile gündem olan şey ise yeni DLSS 5'i desteklemeyen oyunlarda, hatta desteklemeyen ekran kartlarında bile kullanmanıza imkan tanıyan modlardı. Bunu ise en kolay şekilde yapan yazılımlardan biri DLSS5-Swapper isimli basit uygulama. 200 MB boyutlarındaki bu uygulama sayesinde DLSS 5 resmi olarak çıkmamasına rağmen çoğu oyunda ve ekran kartında DLSS 5'i kullanabiliyorsunuz.

ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIZ!

DLSS5 Swapper'ı BURAYA TIKLAYARAK indirebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Verdiğim linkte yazılımın portable yani kurulumsuz versiyonu var. İndirip açtığınızda .dll dosyalarıyla oynayan bir program olduğu için Windows uyarı verebiliyor yine de çalıştır diyerek erişim sağlayabilirsiniz. Programı açtığınızda bilgisayarınızdaki oyunları otomatik olarak tarıyor, eğer bulamazsa üstten "Oyun ekle / Add game" diyerek oyunun klasörünü seçerseniz oyun listelenmeye başlayacaktır.
Daha sonra listedeki oyuna tıklayın ve aşağıda yeşil renkteki "DLSS 5 Kur / Install" butonuna basın. Kurulum genelde çok hızlı bir şekilde bitecektir, eğer oyunla uyumsuzluk vs yaşarsanız yine aynı menüden orijinalleri geri yükle butonuna basarak normale dönebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunu açtığınızda klavyenizdeki "Home" tuşuna basın ve menüsü açılacaktır. Buradan "RenoDX" sekmesinden "Enable DLSS Neural Rendering" seçeneğini tikleyerek DLSS 5'i aktif edebilirsiniz. Ben bunla uğraşamam derseniz F6 tuşuyla da hızlıca aç kapa yapabilirsiniz :)

Üçüncü parti bir yazılım olduğu için her oyunda düzgün çalışmayabiliyor fakat RTX 2000 serisi bir ekran kartında bile çalıştığını söyleyenler var tabii ki FPS kaybı çok ciddi düzeyde.

ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIZ!
bilnçsiz bir şekilde counter strike 2 de çalıştırdım cs2 hata verdi vs uygulamayı sildim shader dosyaları da cs2 icerisinden sildim her seyı yaptıum ama dosya cs2 win klasöründen ne kadar silsem de silindikten sonra kendi kendine tekrar yuklenıyor o yuzden oyuna giremiyorum ve uygulamayı sildim hiçbir klasörde de yok yardımcı olursanız sevinirim

bilnçsiz bir şekilde counter strike 2 de çalıştırdım cs2 hata verdi vs uygulamayı sildim shader dosyaları da cs2 icerisinden sildim her seyı yaptıum ama dosya cs2 win klasöründen ne kadar silsem de silindikten sonra kendi kendine tekrar yuklenıyor o yuzden oyuna giremiyorum ve uygulamayı sildim hiçbir klasörde de yok yardımcı olursanız sevinirim
uygualmada geri alma tuşu var ona bastın mı

Ben DLSS 5 in resmi versiyonunu merak ediyorum
Bu modlu tarzda yapıların aşırı fps düşürdüğü açıkça görülüyor
Zaten desteklenmeyen ekran kartında da çalışsa da daha fazla fps düşürüyor
Resmi versiyon geldiğinde ve oyunlar desteklediğinde acaba fps düşme durumunun ne kadar önüne geçebilecekler

failed: No payload found - run "npm run payload" in app/ diyor ne yapacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,305
Üyeler
202,569
Son üye
ahmet_enes
Geri