Çözüldü✓ Şu Anki Sistemim ile 5070ti Kontrol Edebilir Miyim?

Bende enermax gösterdim hocam ikisini karşılaştırıp baksın. Raijintekte iyi. Aynı fiyat bandındalar diye enermaxta geldi aklıma. Psuların güncel tier listi vardı o google drive dökümanını bulamadım şimdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesajı editledim tekrardan bak 👍

Psu önerisi sorduğun için teşekkürler. Diğer bileşenleri iyi seçmişsin zaten

Raijintek veya Enermax diyorum. 5-6 bin₺ bandındalar iş görürler. Burda raijintek kullananlar var fanın bazen durduk yere dönüp tekrar sustuğunu söyleyenler vardı ama büyük problem değil. Enermaxı tavsiye edenler vardı nicklerini unuttum enermaxta yarı yolda bırakmaz

İkisini detaylıca karşılaştır yapay zekadan destek al ve psu tier list yapılmış bi google drive dökümanı vardı hocam onu bul ordanda karşılaştır 👍
Kontrol ettim hocam editlenmiş mesajınızı. uğraşlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim fakat şunu merak ettim Raijintek ve Enermax'ı çok andınız fakat NZXT hakkında yorum yapmadınız. acaba aynı fiyat bandında olmadığı için midir?

Kontrol ettim hocam editlenmiş mesajınızı. uğraşlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim fakat şunu merak ettim Raijintek ve Enermax'ı çok andınız fakat NZXT hakkında yorum yapmadınız. acaba aynı fiyat bandında olmadığı için midir?

NZXT ile ilgili bi sıkıntı gördüm çok çok yakın tarihte. Mesajı editledim. Burdan bi arkadaş mı konu açmıştı youtubeda mı görmüştüm Hardware unboxeddamı bilmiyorum ekran kartına bi zarar verdiğiyle ilgili miydi bişeydi

Konu içeriğini durduk yere hatırlayamadım ama içerikte direkt mimli olan NZXT psuydu onu net hatırlıyorum

NZXT ile ilgili bi sıkıntı gördüm çok çok yakın tarihte. Mesajı editledim. Burdan bi arkadaş mı konu açmıştı youtubeda mı görmüştüm Hardware unboxeddamı bilmiyorum ekran kartına bi zarar verdiğiyle ilgili miydi bişeydi

Konu içeriğini durduk yere hatırlayamadım ama içerikte direkt mimli olan NZXT psuydu onu net hatırlıyorum
anladım hocam tekrardan çok teşekkür ederim yardımlarınız, tavsiyeleriniz ve uğraşlarınız için muhtemelen 850-1000w enermax tercih edebilirim

anladım hocam tekrardan çok teşekkür ederim yardımlarınız, tavsiyeleriniz ve uğraşlarınız için muhtemelen 850-1000w enermax tercih edebilirim

Bu arada o nzxt konusunu çok yakın tarihte gördüğüm için durduk yere kafayı taktım bulabilecek miyim diye

Ama redditte açılan bi konuya denk geldim tesadüfen yabancı birisi açmış konuyu ama safari bana türkçeye çevirirken direkt küfürüde çevirmiş hiç sansürlemeden hahaha 😃 adamda başlığı böyle yazmış sanırım

Birisi nzxtye bir daha tövbe etmiş corsair psuya geçmiş

Enermaxta şuan kararlısın hayırlı olsun. üzmez fiyatına göre kaliteli psu olduğunu düşünüyorum 👍🙂

Kasayı bana sorma malesef ben düz adamım sadece cooler master ve mesh ızgaralı hoşuma giden 3-4 fanlı bi model alıp geçtim bu zamana haf 912 plusdan 942’sine kadar kullanmıştım başka marka kullanmadım. Şimdi akvaryumlusu var osu busu var marka çeşitliliğide çok. Arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olacaktır 👍

Cpu soğutucu için elbette öncelik arctic liquid freezer 3 modeli 240mm veya 360mm. Ama bunun her kasaya olmayışı ve anakartın m2 slotunun soğutucu bloğuna pompanın çarpıp çarpmamasına bağlı bi durum olduğu için iyi araştırmak gerekir. Bide sadece arcticle gelen o p12 pro fanların rulmanlarında kronik bi sorun var o kadar

Onun haricinde thermalrightlar, msilar, asuslar bir sürü markanın modelleri işini görür. Cpu soğutucusu çoooookk geniş skala malesef. En iyisi “şu kadar bütçe verebilirim”e odaklanmak 👍

Merdiven altı gibi ne yüdüğü belirsiz markaların sıvı soğutmalarını alma yeter

Son düzenleme:
Aio ve kasa içinde yorum yaptım

Hayırlı olsun

Enermaxın bi kutu açılışı konusunu açarsınız buraya eğer fotoğraflarım vaktim olur dersen. Forumda kutu açılış konuları az. Benimde merak ettiğim bi psuydu :D

1000w a gerek var mı ki hocam
r7 7800x3d, patriot 16x2 cl30 6000mhz, rtx 5070ti, aorus x870 anakart olacak yeni sistemde
Anakartta PCIe ve M.2 yuvaları arasında bant genişliği ve şerit paylaşımı var haberin olsun canını sıkacak bir durumsa detaylıca bir bak derim.
1788579496972.webp

Patriot ram 28k civarında onun yerine Corsair Vengeance 2x24 (48GB) 6000mhz cl36 mevcut 30.5k fiyata, oc yapmayacaksan detaya takılmana gerek yok sk hynix, samsung, micron gibi. ama karar senin tabi

hayırlı olsun hocam inşallah ben de 5070ti alıcam bi eksiğim ekran akrtı kaldı gerisini dizdim
Hayırlı olsun hocam size de ben dayanamadım ilk gpu aldım valla :kekw:

Anakartta PCIe ve M.2 yuvaları arasında bant genişliği ve şerit paylaşımı var haberin olsun canını sıkacak bir durumsa detaylıca bir bak derim.Alıntıyı görüntüle
Patriot ram 28k civarında onun yerine Corsair Vengeance 2x24 (48GB) 6000mhz cl36 mevcut 30.5k fiyata, oc yapmayacaksan detaya takılmana gerek yok sk hynix, samsung, micron gibi. ama karar senin tabi
Hocam ne gibi faydaları ne gibi zararları var ki anakartım bugün gelecek muhtemelen dağıtıma çıkmış bile

KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)
AMD RYZEN 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz OC DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
GSKILL 8x2GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa

bu sisteme sahibim şu an fakat sipariş ettiğim 5070TI geldi ve en azından bi görüntü almak istiyorum içim rahatlasın diye hem de kontrol etmek için herhangi bi yük bindirmeden görüntü alabilir miyim? parçalara zarar gelir mi yoksa güç kaynağı gücü yetmezse kendini korumaya almak için kapatır mı
psu yakar sen. knk hiç deneme

ekran kartını b oxarsın bu sefvfcerf

Bu arada o nzxt konusunu çok yakın tarihte gördüğüm için durduk yere kafayı taktım bulabilecek miyim diye

Ama redditte açılan bi konuya denk geldim tesadüfen yabancı birisi açmış konuyu ama safari bana türkçeye çevirirken direkt küfürüde çevirmiş hiç sansürlemeden hahaha 😃 adamda başlığı böyle yazmış sanırım

Birisi nzxtye bir daha tövbe etmiş corsair psuya geçmiş

Enermaxta şuan kararlısın hayırlı olsun. üzmez fiyatına göre kaliteli psu olduğunu düşünüyorum 👍🙂

Kasayı bana sorma malesef ben düz adamım sadece cooler master ve mesh ızgaralı hoşuma giden 3-4 fanlı bi model alıp geçtim bu zamana haf 912 plusdan 942’sine kadar kullanmıştım başka marka kullanmadım. Şimdi akvaryumlusu var osu busu var marka çeşitliliğide çok. Arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olacaktır 👍

Cpu soğutucu için elbette öncelik arctic liquid freezer 3 modeli 240mm veya 360mm. Ama bunun her kasaya olmayışı ve anakartın m2 slotunun soğutucu bloğuna pompanın çarpıp çarpmamasına bağlı bi durum olduğu için iyi araştırmak gerekir. Bide sadece arcticle gelen o p12 pro fanların rulmanlarında kronik bi sorun var o kadar

Onun haricinde thermalrightlar, msilar, asuslar bir sürü markanın modelleri işini görür. Cpu soğutucusu çoooookk geniş skala malesef. En iyisi “şu kadar bütçe verebilirim”e odaklanmak 👍

Merdiven altı gibi ne yüdüğü belirsiz markaların sıvı soğutmalarını alma yeter
Hocam kule tipi bi soğutma düşünüyordum işlemciye yetersiz mi kalır sizce illa sıvı sogutma mi almalıyım?

Hayırlı olsun hocam size de ben dayanamadım ilk gpu aldım valla :kekw:

Hocam ne gibi faydaları ne gibi zararları var ki anakartım bugün gelecek muhtemelen dağıtıma çıkmış bile
Dağıtıma çıkan ssd'miş sorun yok

8+8 var sanırsam hocam, şuan ki ekran kartına taktığım adaptörden 2 adet var biri resimde gördüğün gibi ekran kartına bağlı biri boşta diğer resimde de ekran kartının kutusundan çıkan çevirici var
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
5070Ti ise 3 tane 8 pin ister normalde onun dönüştürücüsü. 2 taneyse takabilirsin ama yine çok önermem 300W tek kabloya binerse erime vs olabilir.

Anakartta PCIe ve M.2 yuvaları arasında bant genişliği ve şerit paylaşımı var haberin olsun canını sıkacak bir durumsa detaylıca bir bak derim.Alıntıyı görüntüle
Analart üzerinde ne gibi bi durum canımı sıkabilir hocam dediginiz senaryo da ekran kartini tam gucte kullanamam mı? Ekstra olarak ram konusunda cl30 oneriyorlar genellikle cl36 ya geçmek sorun falan oluşturur mu ne gibi farklılıklar oluşur biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,940
Üyeler
203,627
Son üye
etibar
Geri