Ryzen 7 7800x3d İçin Sağlıklı ve Performanslı Pbo Önerisi

specterco

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese selamlar,

Sistemim için AMD Ryzen Master üzerinden bir PBO (Precision Boost Overdrive) ayarı yapmak istiyorum. Cinebench skorum normal ile normalin bir tık altı seviyelerinde gözüküyor. Amacım aşırı agresif olmak değil; hem Cinebench skorunu biraz yukarı taşımak hem de oyunlardaki performansımı ve akıcılığımı arttırmak.

Sistemimin donanım bileşenleri şu şekildedir:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk MAX WiFi
  • Ekran Kartı (GPU): MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC 16 GB
  • Bellek (RAM): 32 GB DDR5 XPG RAM (CL30)
  • Depolama (SSD): 2 TB Crucial P3 Plus NVMe SSD
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB Sıvı Soğutma
  • Güç Kaynağı (PSU): Corsair RM850x 850W
  • Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ
İşlemcim yük altında maksimum 70 dereceyi görüyor, oyunlarda ise uzun süreli kullanımlarda 72 dereceler civarında kalıyor. Cinebench 2026 testinde skorum 4300 civarı veriyor. Şu anki PBO ayarlarımı paylaştığım görselden inceleyebilirsiniz.
1788634233172.webp

Sistemi yormayacak, stabil, sağlıklı ama performans veren dengeli bir PBO / Curve Optimizer ayarı önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden sağolun.

Herkese selamlar,

Sistemim için AMD Ryzen Master üzerinden bir PBO (Precision Boost Overdrive) ayarı yapmak istiyorum. Cinebench skorum normal ile normalin bir tık altı seviyelerinde gözüküyor. Amacım aşırı agresif olmak değil; hem Cinebench skorunu biraz yukarı taşımak hem de oyunlardaki performansımı ve akıcılığımı arttırmak.

Sistemimin donanım bileşenleri şu şekildedir:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk MAX WiFi
  • Ekran Kartı (GPU): MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC 16 GB
  • Bellek (RAM): 32 GB DDR5 XPG RAM (CL30)
  • Depolama (SSD): 2 TB Crucial P3 Plus NVMe SSD
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB Sıvı Soğutma
  • Güç Kaynağı (PSU): Corsair RM850x 850W
  • Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ
İşlemcim yük altında maksimum 70 dereceyi görüyor, oyunlarda ise uzun süreli kullanımlarda 72 dereceler civarında kalıyor. Cinebench 2026 testinde skorum 4300 civarı veriyor. Şu anki PBO ayarlarımı paylaştığım görselden inceleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Sistemi yormayacak, stabil, sağlıklı ama performans veren dengeli bir PBO / Curve Optimizer ayarı önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden sağolun.
Ben direk biostan yapmıştım yazılımla yapılan ayarları pek sağlıklı bulmuyorum
All core Negative -30 da kullanıyorum
Güvenli stabil ayar -20 -25 arası öneriyorlar
-30 ve üstü silikon kalitesine göre değişiyormuş

Per core olarak ince ayar yapınca daha stabil üst performans alınıyor ama ben açıkçası bilmiyorum ve baya zahmetli bir süreç sürekli test etmek gerekiyor

Nebi Akgün'ün kanalına gir AMD yaz. Undervolt ve AMD BIOS rehberi videoları var. Onları baştan sona izle. Her işlemci hazır ayar tutmaz.

Ben biostan all cores -25 denedim ve sorun yaşamadım. Normalde benim 7800x3d de o sıcaklıklardaydı oyunlarda falan. İlk all cores -20 denedim. Fark edilir sıcaklık düşüşü oldu. Bir süre test ettikten sonra all cores -25 e indirdim. Sana tavsiyem OCCT ile cpuyu test et. 45dk 1 saat cpu testine sok. Oradan bazen silikon loton kötüyse -25 de bile sistem çökebiliyor. Yok ben sonuna kadar CPU yu emcükleyeceğim diyorsan da tek tek coreları -5, -5 düşüre düşüre test edebilirsin.

-20 vermek bile inan sıcaklığı fark ettiriyor. Yine dene gör tabi sana yetmezse single core ayarı yaparsın.

Ben biostan all cores -25 denedim ve sorun yaşamadım. Normalde benim 7800x3d de o sıcaklıklardaydı oyunlarda falan. İlk all cores -20 denedim. Fark edilir sıcaklık düşüşü oldu. Bir süre test ettikten sonra all cores -25 e indirdim. Sana tavsiyem OCCT ile cpuyu test et. 45dk 1 saat cpu testine sok. Oradan bazen silikon loton kötüyse -25 de bile sistem çökebiliyor. Yok ben sonuna kadar CPU yu emcükleyeceğim diyorsan da tek tek coreları -5, -5 düşüre düşüre test edebilirsin.

-20 vermek bile inan sıcaklığı fark ettiriyor. Yine dene gör tabi sana yetmezse single core ayarı yaparsın.
All core Negative -25 verdim şu ana kadar -25 de 4300 olan skor 4200 oldu performans işlemcilerine daha az - verin diyorlar. ısıdan yana bir sıkıntım yok 75 80 dereceye kadar çıkabilir performans konusunda sorun yaşıyorum. oyunlarda zaten soğutucu yarımda çalışıyor 65 derecelerde geziyor. biraz araştırdığımda bu işlemci 4350 ile 4500 arası bir performans vermesi gerekiyormuş ama ben 4300 zor alıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,607
Üyeler
202,663
Son üye
erdemmertt
Geri