❌İndirim Bitti! Coca Cola 450 Ml 11 TL

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Eee kral kullandığın işlemciyi, ekran kartını da çöpe at. Telefon da kullanma onu da çöpe at. Senin sayende finanse ediyorlar.
Mantığın, aklın, onurun sıfır çektiği o yorum bu işte. Boykot demek ne demek?

Siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz mümkün olduğunca kaçın diyor adam sana kesip sil at demiyor ki bide car car konuşuyorsunuz düşünmeden 0 düşünme varsa mecbur kullanıyor boykotluysa da mümkün olduğunca kaçmaya çalışıyor insan hemen şunu da kullanma bunu da kullanma diye muhalefet oluyorsunuz
İnsanlar boykotu hafife alıyor ancak alacağım ürünün alternatifi varsa neden israil kazansın?
Mesele boykot değil ne tarafta durduğundur.

Meraktan burada niye bu kadar mesaj var diye baktım herkes kafasına göre internette gördüğü şeyleri gerçek diye düşünüp yazmış neredeyse hiçbir yazılan doğru değil ve umrumda değil ama Atatürk ile alakalı yazılan yanlış hakkında yazmak istiyorum. Atatürk'ü ikimiz de seviyor ve destekliyoruz diye söylüyorum. Bence burada Atatürk'ün savunduğu şeyle ters düşüyorsun. 1935'te Mason localarının kapanması başka bir şey, “Atatürk Yahudi lobilerini kapattı” demek başka bir şey. Masonlukla Yahudiliği aynı şeymiş gibi anlatmak zaten tarihsel olarak doğru değil.

Bir de diyelim ki bir Yahudi, bir İsrailli ya da herhangi bir Yahudi kuruluşu yanlış bir şey yaptı. Bunun hesabı o kişiden veya kuruluştan sorulur; dünyadaki bütün Yahudilerden değil. Bir Müslümanın yaptığı yanlış yüzünden bütün Müslümanları suçlamak ne kadar saçmaysa, aynısı burada da geçerli.

Atatürk'ün vatandaşlık anlayışının temelinde din ve ırk ayrımı yapmadan eşit vatandaşlık var. 1924 Anayasası'nın 88. maddesinde de açıkça din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık tanımlanıyor.

Ben de İsrail hükümetinin yaptıklarını eleştirebilirim, bir şirketi boykot edebilirim. Ama bunu Yahudi kimliğine bağlamam. Çünkü devlet başka şey, din başka şey, o dine mensup milyonlarca insan bambaşka şey.

Atatürk'ü gerçekten örnek alıyorsak, bence insanları dini veya etnik kimliği üzerinden topluca yargılamak yerine yaptığı işe göre değerlendirmemiz gerekir. Yoksa Atatürk'ün adını kullanıp onun savunduğu eşitlik anlayışına çok ciddi ters düşmüş oluruz.
Farkettiysen Yahudilere bişey demedim. Mason localarina soyledim. Masonlarin dunya uzerindeki faaliyetlerini arastirin. Dunyayi karistiran ve kendi ırkları hariç herkesi köle olarak gördükleri bir gerçek. Zaten bu yuzden yillardir her yerde cocuklari insanlari kadinlari erkekleri ayirt etmeden rahatça öldürebiliyorlar. Cocacola denilen markada bunlara açıkça destek veriyor mu veriyor. Ben şahsi olarak cocacolayi boykot edene yuksek saygi duyuyorum ve destekliyorum. Grupta paylasip alana da zerre saygi duymuyorum. Bugun baskasina yarin bize. Çünku bunlar ayırt etmez.

Farkettiysen Yahudilere bişey demedim. Mason localarina soyledim. Masonlarin dunya uzerindeki faaliyetlerini arastirin. Dunyayi karistiran ve kendi ırkları hariç herkesi köle olarak gördükleri bir gerçek. Zaten bu yuzden yillardir her yerde cocuklari insanlari kadinlari erkekleri ayirt etmeden rahatça öldürebiliyorlar. Cocacola denilen markada bunlara açıkça destek veriyor mu veriyor. Ben şahsi olarak cocacolayi boykot edene yuksek saygi duyuyorum ve destekliyorum. Grupta paylasip alana da zerre saygi duymuyorum. Bugun baskasina yarin bize. Çünku bunlar ayırt etmez.
Haddini aşma

Boş yapma. Had aşılacak bir şey söylemedim. Saygı duymak zorunda değilim. Bebek katillerini destekleyenlerin mallarını paylaşarak siz haddini aşmayın. Daha da bişey yazmıyorum. Bugun onlara, yarın size. Herkes payina duseni bir gün mutlaka alacaktır. Ne ekerseniz onu biçersiniz...

Beni en çok rahatsız eden şey gerçekten insanların ne kadar kolay “duyarlılık” gösterisi yapabildiği. Bir kola indirimi paylaşılmış, hemen altına “BOYKOT BOYKOT BOYKOT”, “bu post kaldırılmalı” diye üşüşülmüş. Hesaplara bakıyorsun, özellikle 2023'ten sonra açılmış olanları zaten geçiyorum; çoğunun mesela 6 Şubat döneminde aynı hassasiyeti gösterdiğine dair ortada hiçbir şey yok. Elbette o dönem yardım eden, paylaşım yapan, bağış yapan insanlar vardır onlara söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim söylediğim, bugün burada ahlak bekçiliği yapanların çoğunda aynı hassasiyeti görememek.

Ülkemizde 6 Şubat'ta on binlerce insan öldü, 100 binden fazla insan yaralandı ve milyonlarca insanın hayatı bir gecede değişti. O zaman neden ürünün altına “BOYKOT” yazıp insanları tepki vermeye çağırmadınız? Neden şimdi bir kola indirimi görünce kıyamet kopuyor? İnsan hayatı sadece sizin sosyal medyada gündem olan konuya göre mi değer kazanıyor?

Üstelik dünyada sadece Filistin'de insanlar ölmüyor. Sudan'da, Yemen'de, Myanmar'da, Ukrayna'da ve dünyanın daha birçok yerinde insanlar savaşın, açlığın ve yoksulluğun içinde hayatını kaybediyor. Filistin'de yaşananları savunmak için diğer insanların acılarını yok saymaya gerek yok. Tam tersine, gerçekten insan hayatını önemsiyorsanız nerede olduğuna bakmadan aynı tepkiyi gösterebilmeniz gerekir. Yoksa bu duyarlılık değil, seçilmiş bir gündeme gösterilen tepki olur.

Boykotun hiçbir etkisi yok demiyorum, elbette ekonomik bir etkisi olabilir. Ama bir kola alındı diye “sen zulmü destekliyorsun” noktasına gelmek de saçmalık. İnsan kola alıp aynı gün kolaya verdiği paranın 10-20 katını bağışlayamaz mı? 50 liralık kola alıp 500 lira, 1000 lira yardım yapamaz mı? Kola aldığı için yaptığı yardım bir anda değersiz mi oluyor?

Eğer gerçekten amaç insanlara yardım etmekse, insanları markette ne aldığı üzerinden yargılamak yerine gerçekten ne yaptığına bakın. Kola alacağı parayı bağışlayan da yardım ediyor, kola alıp bunun yanında daha yüksek miktarda bağış yapan da yardım ediyor. Hatta hiç kola almayıp hayatında tek kuruş yardım etmeyen birinin, sadece “BOYKOT” yaptığı için kendisini diğerinden daha vicdanlı görmesi bana çok daha anlamsız geliyor.

Gerçekten yardım etmek istiyorsanız edin. Bağış yapın, yardım paketi alın, güvenilir kuruluşlara destek olun, elinizden ne geliyorsa somut olarak yapın. Ama bir indirim postunun “BOYKOT” gibi şeyler yazıp sonra kendinizi görevini tamamlamış insan gibi görmeyin.

Çünkü kusura bakmayın ama başkasının aldığı kolayı denetlemek yardım değildir. Klavyeden “BOYKOT” yazmak da fedakârlık değildir. Hele ki dünyanın hangi acısına tepki göstereceğinizi seçip, sonra da bunu başkalarına ahlak dersi vermek için kullanıyorsanız bunun adı duyarlılık hiç değildir. Bu düpedüz gösteriştir.
Diğer ahrazların aksine güzel bir yazı yazmışsınız öncelikle teşekkür ederim. Ben burada boykotun gerekliliği ve işe yararlığı hakkında konuştum birkaç kişi sanırım algılayamadılar tam olarak. Kola almanın tercih meselesi olduğunu ve tercihlerini bebek katili itraile destek veren bir firma yerine yerli ve milli firmalardan kullanmalarının daha hoş bir alışveriş olacağını söylemeye çalıştım. 6 Şubat depreminde forumda insanlarla tartışmak yerine yardım kolisi paketliyordum kusura bakmayın gerçekten yardım etmek yerine burada insanlarla depremi tartışmadığım için. Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere diğer tüm mazlum devletler ve halklar için elimden geleni ortaya koymaya çalışan ve bu zulümleri insanların karşısına mümkün olduğunca çıkarmaya çalışan birisi olarak "Filistin için bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz diğerlerine niye yapmıyorsunuz" gibi saçma bir ifadeyi ciddiye bile almam. Her ne kadar karşılaştırmak istemesem de dünyadaki en büyük soykırımlardan biri yaşandığı için Filistin hakkında diğerlerine nazaran daha çok şey görmeniz normal çünkü zulüm ne kadar büyürse tepki de doğal olarak o oranda büyür. Diğer konuya geri döneyim bir insanın bile bile 500 lira boykot ürün alıp 1000 lira yardım yapması şahsi fikrimce ikiyüzlülüktür. Gösteriştir. Klavyeden boykot yazmak, zulmü olabildiğince insanların gözüne sokup farkındalık yaratmak ve tüm halklar için ahlaki sorumluluk duygusu uyandırmak da yapılabilecek en büyük yardımlardan biridir. Savaş ile soykırımı da birbirine karıştırmamanızı öneririm. Verdiğiniz Ukrayna örneği üzerinden konuşacağım. Amerika'nın başına koyduğu kukla başkan ile Rusya kaynaklarını zedelemek ve Rusya'nın dünya üzerindeki hakimiyetini kısıtlamak amacıyla başlattığı Rusya-Ukrayna savaşı İKİ TARAFINDA KARŞILIK VERDİĞİ bir durumken başta Filistin ve Doğu Türkistan'ın gördüğü şey düpedüz katliam ve insanlığın utanç kaynağıdır. Herhangi bir karşı koyma gücü bulunmayan Filistin'deki yardım araçlarına, çadır kentlerine, okullara bombalar yağmaktadır. Yine aynı şekilde Doğu Türkistan'da onlarca Müslüman Türk hapishanelerde işkence görmekte ve eşlerine t1ciz ve t2cav1z gibi iğrenç durumlar yaşatılmakta ve asimile edilmektelerdir. Yani verdiğiniz örnek saçmalık. Sonuç olarak yapılabilecek en kolay ve etkili yardımlardan biri olan "BOYKOT" yazmayı gösteriş olarak görmeyin. Aksine insanlık duyguları ölmemiş birinin elinden gelen yardımı yapması olarak karşılayın.

Bedava da verseler almayın aldırmayın 😅
Sağlık önemli arkadaşlar 👋

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,699
Üyeler
202,690
Son üye