❌İndirim Bitti! Coca Cola 450 Ml 11 TL

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Ne vazgeçilmez içecekmiş be. Ruhi Çenet'in yahudi belgeselini izleyin adamlar coca cola için milli içeceğimiz diyor. Dünyadaki tüm kötülükleri meşrubat satarak finanse ediyor adamlar ve bu kadar rahat satın alabiliyorsunuz ya, helal olsun diyecek bir şey yok.
dk kaçta diyor hocam "adamlar coca cola için milli içeceğimiz diyor"

Kardeş, bu boş bir argüman. Kendini tamamen izole edemezsin. Kullanmak zorunda olduğun şeyi kullanırsın. Kola bunlardan biri değil.
"O zaman biygisayay da kullanma"
Yürü işine bak. Kola içmezsen ölmezsin zira çok yakın alternatifleri var. Bilgisayar kullanmama şansın yok. Benim gözümde rezil bir davranışı savunmaya çalışan rezil cümleler bunlar. Acıyorum sadece, yazık..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Rezil ve boş bir argüman. Cola içmeden yaşarsın işlemci olmadan hiçbir şey yapamazsın. Boykot edebildiğin herşeyi etmen lazım.
Yav birde savunuyorlar bu durumu ya.

Komik olan şu 1 tane delikanlı tassaklı biri çıkıp "SEVİYORUM, İÇİYORUM" demiyor. Yok işlemci alma, yok pc kullanma, yok telefon kullanma.
Ya git boş boş mesajlar atma. Delikanlı olun!

Tarihe not düşülsün.
@yunusemre. @Hüsnü Çoban @WhoCares
Bu 3 kişi çocukların öldürülmesi gibi rezalet bir duruma gülücük attı. Keser döner sap döner, son gülen iyi güler. Herşeyi şaka sanın siz,
Alıntıyı görüntüle
Çok abarttın sanki he bu kadar umrundaysa gerçekten hiç bir malını kullanma yok gerekli falan deme insanların ne yaptığı seni ilgilendirmez ilgilendirmemeli zaten bro

Uygunsuz davranış
Kardeş, bu boş bir argüman. Kendini tamamen izole edemezsin. Kullanmak zorunda olduğun şeyi kullanırsın. Kola bunlardan biri değil.
"O zaman biygisayay da kullanma"
Yürü işine bak. Kola içmezsen ölmezsin zira çok yakın alternatifleri var. Bilgisayar kullanmama şansın yok. Benim gözümde rezil bir davranışı savunmaya çalışan rezil cümleler bunlar. Acıyorum sadece, yazık..

Rezil ve boş bir argüman. Cola içmeden yaşarsın işlemci olmadan hiçbir şey yapamazsın. Boykot edebildiğin herşeyi etmen lazım.
Yav birde savunuyorlar bu durumu ya.

Komik olan şu 1 tane delikanlı tassaklı biri çıkıp "SEVİYORUM, İÇİYORUM" demiyor. Yok işlemci alma, yok pc kullanma, yok telefon kullanma.
Ya git boş boş mesajlar atma. Delikanlı olun!

Tarihe not düşülsün.
@yunusemre. @Hüsnü Çoban @WhoCares
Bu 3 kişi çocukların öldürülmesi gibi rezalet bir duruma gülücük attı. Keser döner sap döner, son gülen iyi güler. Herşeyi şaka sanın siz,
Alıntıyı görüntüle
hüsnü çoban tam kanser çocuğun birisi :) uğraşmamak lazım. engelli kardeşimiz saygı duymak gerek :D

ola içmeden yaşarsın işlemci olmadan hiçbir şey yapamazsın.
Kral valla ruhi çenetten öğrendik yahudiler rahat rahat yaşayabiliyor işlemcisiz bence sende yaşarsın da bana daha cok işine gelmemiş gibi geldi.

Samimi değilsiniz madem milletin ucuza alacağı kolaya karışmayın bari

Kral valla ruhi çenetten öğrendik yahudiler rahat rahat yaşayabiliyor işlemcisiz bence sende yaşarsın da bana daha cok işine gelmemiş gibi geldi.

Samimi değilsiniz madem milletin ucuza alacağı kolaya karışmayın bari
Burada olay benim şahsım değil bir millet bilgisayarsız yaşayamaz modern dünyada. Ben de bilgisayar mühendisiyim, ne yapayım muz mu satayım 30 yaşımdan sonra.

Samimi olmayan biri varsa "coca cola ile kötülükler yapılıyor olabilir, ama seviyorum içiyorum çok umurumda değil" diyemeyen kişidir. Bunu savunmaya çalışmak acınası bir şey.

hüsnü çoban tam kanser çocuğun birisi :) uğraşmamak lazım. engelli kardeşimiz saygı duymak gerek :D
Yukarıdaki gülücük attıkları mesajın ağırlığının farkında değiller. Hala bunu sıradan bir forum tartışması sanıyorlar. Oyun oynadığını zannediyorlar.

La olum almayin şunlari. Atamiz 1935 te boşuna yahudi lobilerini kapatmadı.
Meraktan burada niye bu kadar mesaj var diye baktım herkes kafasına göre internette gördüğü şeyleri gerçek diye düşünüp yazmış neredeyse hiçbir yazılan doğru değil ve umrumda değil ama Atatürk ile alakalı yazılan yanlış hakkında yazmak istiyorum. Atatürk'ü ikimiz de seviyor ve destekliyoruz diye söylüyorum. Bence burada Atatürk'ün savunduğu şeyle ters düşüyorsun. 1935'te Mason localarının kapanması başka bir şey, “Atatürk Yahudi lobilerini kapattı” demek başka bir şey. Masonlukla Yahudiliği aynı şeymiş gibi anlatmak zaten tarihsel olarak doğru değil.

Bir de diyelim ki bir Yahudi, bir İsrailli ya da herhangi bir Yahudi kuruluşu yanlış bir şey yaptı. Bunun hesabı o kişiden veya kuruluştan sorulur; dünyadaki bütün Yahudilerden değil. Bir Müslümanın yaptığı yanlış yüzünden bütün Müslümanları suçlamak ne kadar saçmaysa, aynısı burada da geçerli.

Atatürk'ün vatandaşlık anlayışının temelinde din ve ırk ayrımı yapmadan eşit vatandaşlık var. 1924 Anayasası'nın 88. maddesinde de açıkça din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık tanımlanıyor.

Ben de İsrail hükümetinin yaptıklarını eleştirebilirim, bir şirketi boykot edebilirim. Ama bunu Yahudi kimliğine bağlamam. Çünkü devlet başka şey, din başka şey, o dine mensup milyonlarca insan bambaşka şey.

Atatürk'ü gerçekten örnek alıyorsak, bence insanları dini veya etnik kimliği üzerinden topluca yargılamak yerine yaptığı işe göre değerlendirmemiz gerekir. Yoksa Atatürk'ün adını kullanıp onun savunduğu eşitlik anlayışına çok ciddi ters düşmüş oluruz.

Beni en çok rahatsız eden şey gerçekten insanların ne kadar kolay “duyarlılık” gösterisi yapabildiği. Bir kola indirimi paylaşılmış, hemen altına “BOYKOT BOYKOT BOYKOT”, “bu post kaldırılmalı” diye üşüşülmüş. Hesaplara bakıyorsun, özellikle 2023'ten sonra açılmış olanları zaten geçiyorum; çoğunun mesela 6 Şubat döneminde aynı hassasiyeti gösterdiğine dair ortada hiçbir şey yok. Elbette o dönem yardım eden, paylaşım yapan, bağış yapan insanlar vardır onlara söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim söylediğim, bugün burada ahlak bekçiliği yapanların çoğunda aynı hassasiyeti görememek.

Ülkemizde 6 Şubat'ta on binlerce insan öldü, 100 binden fazla insan yaralandı ve milyonlarca insanın hayatı bir gecede değişti. O zaman neden ürünün altına “BOYKOT” yazıp insanları tepki vermeye çağırmadınız? Neden şimdi bir kola indirimi görünce kıyamet kopuyor? İnsan hayatı sadece sizin sosyal medyada gündem olan konuya göre mi değer kazanıyor?

Üstelik dünyada sadece Filistin'de insanlar ölmüyor. Sudan'da, Yemen'de, Myanmar'da, Ukrayna'da ve dünyanın daha birçok yerinde insanlar savaşın, açlığın ve yoksulluğun içinde hayatını kaybediyor. Filistin'de yaşananları savunmak için diğer insanların acılarını yok saymaya gerek yok. Tam tersine, gerçekten insan hayatını önemsiyorsanız nerede olduğuna bakmadan aynı tepkiyi gösterebilmeniz gerekir. Yoksa bu duyarlılık değil, seçilmiş bir gündeme gösterilen tepki olur.

Boykotun hiçbir etkisi yok demiyorum, elbette ekonomik bir etkisi olabilir. Ama bir kola alındı diye “sen zulmü destekliyorsun” noktasına gelmek de saçmalık. İnsan kola alıp aynı gün kolaya verdiği paranın 10-20 katını bağışlayamaz mı? 50 liralık kola alıp 500 lira, 1000 lira yardım yapamaz mı? Kola aldığı için yaptığı yardım bir anda değersiz mi oluyor?

Eğer gerçekten amaç insanlara yardım etmekse, insanları markette ne aldığı üzerinden yargılamak yerine gerçekten ne yaptığına bakın. Kola alacağı parayı bağışlayan da yardım ediyor, kola alıp bunun yanında daha yüksek miktarda bağış yapan da yardım ediyor. Hatta hiç kola almayıp hayatında tek kuruş yardım etmeyen birinin, sadece “BOYKOT” yaptığı için kendisini diğerinden daha vicdanlı görmesi bana çok daha anlamsız geliyor.

Gerçekten yardım etmek istiyorsanız edin. Bağış yapın, yardım paketi alın, güvenilir kuruluşlara destek olun, elinizden ne geliyorsa somut olarak yapın. Ama bir indirim postunun “BOYKOT” gibi şeyler yazıp sonra kendinizi görevini tamamlamış insan gibi görmeyin.

Çünkü kusura bakmayın ama başkasının aldığı kolayı denetlemek yardım değildir. Klavyeden “BOYKOT” yazmak da fedakârlık değildir. Hele ki dünyanın hangi acısına tepki göstereceğinizi seçip, sonra da bunu başkalarına ahlak dersi vermek için kullanıyorsanız bunun adı duyarlılık hiç değildir. Bu düpedüz gösteriştir.

Bu, çocuk katillerine ve insanlık düşmanlarına karşı olan; duyarlı insanlar için bir mesajdır.

İtrail denen alçak terörist ülkenin en büyük finansal kaynakları arasında kola denen bu zehirli ürün ilk sıralarda gelmektedir. Adamların yaptığı şu reklama bakan azıcık aklını kullanan kişi zaten bunlara ait hiç bir ürünü almaz. Doğrudan bunlara destek olan markalar yerine alternatif ürünlere bakar. Gidip starbokları ve kurban ettikleri çocukları millete yedirdikleri mcdonaldları doldurmaz.

Bune la 11 sayfa konuşma olmuş cola indirimi altında. 🍿
1788616975486.webp

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,825
Üyeler
202,718
Son üye