Gene Takovic
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,843
Farkında olup da umursamamaları daha da kötü olmuş. Boykot X2
Şu bile almamak için yeterli bir sebepAdam zaten Yahudi
twitterda aralıksız aylardır yalvarıp yakarıyor bi kitle acıkcası dublaj falan gelse bile hiç sevinmedim bu dublaj için bu kadar cok yalvarmasına gerek yoktu milletin biraz eziklik oldu oyunu türkçe oynayacak onmişyonlarca insan var dünyadaBeyler selamlar,
Biliyorsunuz geçen gün IGN'in haberiyle birlikte sesimizi küresel çapta çok sağlam duyurmuştuk. Az önce bu konuyla ilgili doğrudan en tepeden bomba bir gelişme yaşandı.
O meşhur Türkçe dublaj fragmanını hazırlayan Tan Production'ın kurucusu Tan Şahin Kanat, Instagram hikayesinde bizzat Rockstar Games'in çatı şirketi olan Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick'ten mail aldığını paylaştı.
Paylaşılan açıklama aynen şu şekilde:
Yıllardır forumlarda "sesimiz oraya ulaşmaz, kimsenin umrunda değiliz" deniyordu ama olay resmen Take-Two'nun 1 numaralı ismine kadar ulaşmış durumda. Tabii ki bu yüzde yüz resmi dil desteği gelecek demek değil ama şirketin en tepesindeki adamın taleplerin farkında olduğunu bizzat yazması bile Türk oyuncu topluluğu adına çok büyük bir aşama.
Gelişmeler gerçekten umut verici görünüyor. Sizce bu sefer kırılma noktası olur mu, Rockstar nihayet resmi Türkçe altyazıyı oyuna ekler mi?
twitterda aralıksız aylardır yalvarıp yakarıyor bi kitle acıkcası dublaj falan gelse bile hiç sevinmedim bu dublaj için bu kadar cok yalvarmasına gerek yoktu milletin biraz eziklik oldu oyunu türkçe oynayacak onmişyonlarca insan var dünyada
Katılmıyorum. Bu yapılacaksa çok iyi organize edilip her GTA 6 sipariş edecek olana ulaşıp öyle yapılmalı aksi taktirde satışları bir miktar azaltmaktan başka bir şeye yaramaz. Rockstar'ın "Aman tanrım Türkiye'de satışlar az şu oyuna Türkçe getirip satışları artırmalıyız" diyecek hali yok.Buna verilecek en güzel cevap Türkçe dil dilenmek yerine oyunu almamak ve GTA satışlarında en alt sırada olmaktır verilecek en güzel cevapta budur.
.d ben öyle bişe mi dedim , milyonlarca türk oyuncu var buradan para kazanmasını biliyorlar aylardır yalvarıyor belli bi kitle gerek var mı buna ? buradan ne kadar cok ekmek kazanıyorlar essek gibi biz istemeden koymaları lazımdı en ufak istek için bile bu kadar cok yalvarmak gerekiyorsa…"Bakın bu arada olur da dil desteği konsola yetişmez, hiç üzülmeyin ben PC Sürümünün %100 Türkçe geleceğine eminim. Zaten PC'ye gelince konsola da yansır ve gelecekte artık tüm Rockstar oyunlarını Türkçe görürüz. Ama bizim bütün amacımız dil desteğini konsola yani lansmana çıkarmalarını sağlamak."
Mustafa çok iddialı konuşmuş inşallah dediği gibi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
"Kanka çok havaliyim ya Türkçe dili eklenmesi umrumda değil ingilizce biliyorum almanca biliyorum çok havaliyim niye böyleyim cok havaliyim oha cok havali olduğumu söylemiş miydim"![]()
![]()
![]()
Kim Yahudi nereden biliyorsun?
Bu tarz firmalarda kin olacağını sanmıyorum. Para konuşur. Nasıl pazarlarlar o konuşulur. Zaten geçen seneden beri batı asya (ortadoğu) kısmına yavaştan giriş yapmak istediklerini söylüyordu. Umarm bizle başlar yapmaya.Adamlar Türkiye'yi bilmedikleri için yada burada az oyun satıldığını düşündükleri için Türkçe dil getirmemezlik yapmıyorlar bunu bile isteye kendi keyiflerinden dolayı yapıyorlar belki bir konuda kinleri vardır belki Türkiye'den nefret ediyorlardır artık orasını bilemem ama bu durumun ne satışlarla ne de oyuncu sayısıyla bir alakası yok. Buna verilecek en güzel cevap Türkçe dil dilenmek yerine oyunu almamak ve GTA satışlarında en alt sırada olmaktır verilecek en güzel cevapta budur. Aksi takdirde adamlar hem istediğini yapar hem de parasını alır bir taşla iki kuş vurmuş olurlar seçim sizin.
Yazım bir kültür değil de temsiliyet kültürdür. Biz o kültürü yok edeli çok zaman geçti hocam yapıştık başka toplulukların kültürlerine. Herkesin yorumu farklı tabi neyin ne kadar kültürü baltaladığı konusunda. Neyse, konudan sapmayakBizimkiler önce turkish turkey yerine Türkiye ve Türkçe yazmayı öğrensin
sonra oynamaya çalışsın bence
bu kadar kendi memleketinin kültürünü baltalayan ülke var mıdır başka