Çözüldü✓ RTX 2080 Ventus V2 ve AMD Ryzen 5 3600 Isı Değerleri Normal mi?

Selam, elimde bulunan Rtx 2080 Ventus v2 ve AMD Ryzen 5 3600 ısı değerlerinin şuan ki İstanbul sıcağı ile normal karışalanabilir bir halde mi olduğu konusunda şüphelerim oluştuğundan sizlere sormak istiyorum. Özellikle ekran kartının hali beni şüpheye düşürdü ve ai lar ile fikir alışverişinde yüksek olduğunu şöyle böyle işlemler ile düşürmem gerektiğini belirttiler, tabii ki termal macun vb değiştirmem gerektiğini biliyorum ama en son ne zaman kullandığımı hatırlamıyorum belki 3 belki 5 sene olmuştur, o zaman için Noctua NT-H2 kullanmıştım. Son zamanda emin olmamak ile bir sigorta atımı sonrası pc den olabilir mi acaba diye düşünerek oyunlarda osd açtıktan sonra durum beni iyice şüphelendirdi üstüne mx4 aldım bir şeyler değişir mi diyerek, pek bir fark görmedim. Pullsar ice dragon thermal putty 20Gr ile termal pedleri değiştirdim yönergeleri uygulayarak hareket etmeme rağmen sanki biraz daha yükseldi sıcaklıklar yani 98 se 100 üzerine o zaman çıkmaya başladı gibi aynı etkiyi beklemiyorum ama hiç etki etmemesini de beklemiyordum zaten ölçü muhabbeti yüzünden böyle oldu yoksa bununla uğraşmazdım neyse mx7 aldım sürdüm durum şuan onun ve belirttiğim termal patty ile olan hali, bu durumun kartın başka bir olayı ile mi alakalı olduğu konusunda da ihtimaller var ama benim bunlar ayırdığım bir mesaim yok o yüzden acemi kalıyorum, ekstradan tabii oda sıcaklığı vb konularda işin içine giriyor bir çok konu var.

4FF289447BF6DE848A29AA3827C26FF3D4760B70

o ekran kartı böyle kullanılmaya devam ederse soğuk lehime bile düşer 100 derece ne yanıyor resmen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selam, elimde bulunan Rtx 2080 Ventus v2 ve AMD Ryzen 5 3600 ısı değerlerinin şuan ki İstanbul sıcağı ile normal karışalanabilir bir halde mi olduğu konusunda şüphelerim oluştuğundan sizlere sormak istiyorum. Özellikle ekran kartının hali beni şüpheye düşürdü ve ai lar ile fikir alışverişinde yüksek olduğunu şöyle böyle işlemler ile düşürmem gerektiğini belirttiler, tabii ki termal macun vb değiştirmem gerektiğini biliyorum ama en son ne zaman kullandığımı hatırlamıyorum belki 3 belki 5 sene olmuştur, o zaman için Noctua NT-H2 kullanmıştım. Son zamanda emin olmamak ile bir sigorta atımı sonrası pc den olabilir mi acaba diye düşünerek oyunlarda osd açtıktan sonra durum beni iyice şüphelendirdi üstüne mx4 aldım bir şeyler değişir mi diyerek, pek bir fark görmedim. Pullsar ice dragon thermal putty 20Gr ile termal pedleri değiştirdim yönergeleri uygulayarak hareket etmeme rağmen sanki biraz daha yükseldi sıcaklıklar yani 98 se 100 üzerine o zaman çıkmaya başladı gibi aynı etkiyi beklemiyorum ama hiç etki etmemesini de beklemiyordum zaten ölçü muhabbeti yüzünden böyle oldu yoksa bununla uğraşmazdım neyse mx7 aldım sürdüm durum şuan onun ve belirttiğim termal patty ile olan hali, bu durumun kartın başka bir olayı ile mi alakalı olduğu konusunda da ihtimaller var ama benim bunlar ayırdığım bir mesaim yok o yüzden acemi kalıyorum, ekstradan tabii oda sıcaklığı vb konularda işin içine giriyor bir çok konu var.

4FF289447BF6DE848A29AA3827C26FF3D4760B70

fiyat ne bu sistemin

şuan test kaç gösteriyor..
Ayarlı hali böyle.
1788698518613.webp
1788698530854.webp

o ekran kartı böyle kullanılmaya devam ederse soğuk lehime bile düşer 100 derece ne yanıyor resmen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fiyat ne bu sistemin
Ben de olayı anlamayı ve çözmek için bir şeyler bilenleri arıyorum burada 2019 da alınmış sistem ne önemi var fiyatının sadece ramleri fiyatlar patlamadan önce aldım zaten belirttim bunları.

Çektiği watt değerine göre hala yüksek olsa bile artık patlamayacağını biliyoruz..
15dk falan yap..

Çektiği watt değerine göre hala yüksek olsa bile artık patlamayacağını biliyoruz..
15dk falan yap..
15 dakika yapmamın Bir anlamı yok, konu padler ise boyut bilgisi gelince alır çözerim konu ürünün geri kalan iç dış kablo zart zurt aksanları ile alakalıysa o zaman problem onları da anlamanın bir yöntemi varsa belirtirsiniz bakarım.

Marka hakkında bilgim yok hangisi hangisinde model olarak belirtirsen iyi olur ben sadece belirttiğim gibi fp olarak onun thermal putty ürünü var diye aldım pek alternatif yok çünkü, markanın ürünlerinin kalite seviyesi hakkında da pek bilgim yok alternatif bilindik global markalara göre performansı nedir bilmiyorum.

Evet ai ile biraz daha optimize idare ayarına çektim işlemleri yaptığım sırada, bu ayar idare ettiriyor. Alıntıyı görüntüle

Doğal olarak macun değiştiriyorum sonuçta. Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
pad istiyor

Konu ile alakalı bir güncelleme. Ürün ile alakalı yetki birimlerden dönüş aldım ve bir yerde paylaşılan padlerin nerelere konulacağını ve boyutlarını gösteren bir şema buldum.

(Msi United K yetkililerinin mesajı)
After checking internally, we have received the information about the following 3 types of thermal pad measurements:

10*7*T2.75mm
10*7*T2.25mm
26*21*T0.12mm

Ekran kartımın paylaşılan şeması
1789297484080.webp

Bu sefer ped aldım aynı markanın 2,75 olmadığı için 3mm aldım. '
am ebatın tedarik edilemediği durumlarda +0,25 mm tolerans vermek güvenlidir. örnek : 2,75 mm için 3,00 mm kullanmak doğrusudur.
0,12 mm için ise 0,50 mm tercih etmek doğru olur.' Dediği üzere 2,25 ve 3.00mm koydum vramlere ama sonuç yine değişmedi 25 50 olmadığı için mi yoksa bu pedlerin bir işe yaramaması mı emin değilim çünkü adam gibi ne test var ne başka bir şey.

yeni pedli.webp
Screenshot_2026-09-16-15-24-24-728_com.amazon.mShop.android.shopping.webp
1789566650249.webp

Son düzenleme:
Konu ile alakalı son yorumum. Durumun soğutucu bloğunun borularının sızdırması veya işlevini yitirmesi ile alakalı olduğunu düşünmeye başladım, şuan bulunan durumda o kadar çabanın sonuçsuz kalması ve bu durumu doğrulayacak durumun boruların yük altında sıcaklığını ısı aleti ile ölçtüğümde 37-38 e yavaşça yükselmesinin o oranlarda sabitlemesi ve dokunduğumda bir sıcaklık hissetmemem ile oluşmasındandır.
Normal durumda ai'nın belirttiği, işlevini doğru yerine getirmesi halinde boruların 70-80 civarında olması bu durum hissedilir bir hal aldırıyor, belirttiğim gibi ne ölçümde nede dokunmam ile belirtilen ısı düzeyinde bir şey hissetmedim.

Geri