Öneri 5050 İle 5060 Arası 10k

emirhankr

80+
Reaksiyon skoru
3
Leptopun bütün özellikleri aynı sadece 5050- den 5060 için(ikiside 100w)
10k fazla vermeye değer mi
gönlüm 5060 tan yana sonuçta bir kere alacağım ama 10k da fazla gelmiyor değil
Fikirlerinize açığım.

Sadece ekran kartı farkında 10k yok normalde

Laptoptan beklentine bağlı. Lol, cs, Pubg gibi oyunlar oynayacaksan 5050 yeterli hatta fazla bile. Daha yüksek gereksinimli oyunlar oynayıp aynı zamanda profesyonel işlemler için de kullanacaksan 5060 çok daha iyi bir tercih

İhtiyacına ve bütçene göre değişir. Eğer çok bütçen yoksa ve uyguna kapatayım diyorsan 5050'yi al geç. 100W olduğu için çoğu oyunda işini görecektir zaten. Ha diyorsan ki ben son birkaç yılda çıkmış ağır oyunları oynayacağım veya param var, o zaman bilemem. Bu arada iki laptopun da linkini atar mısın? Merak ettim.

Leptopun bütün özellikleri aynı sadece 5050- den 5060 için(ikiside 100w)
10k fazla vermeye değer mi
gönlüm 5060 tan yana sonuçta bir kere alacağım ama 10k da fazla gelmiyor değil
Fikirlerinize açığım.
Bence yüzde 20 civarı fiyat farkina değmez

Son aylarda 5060 laptoplara gözle görülür bir indirim gelmiş olmasına rağmen yine de bu attığın 5060 bana pahalı geldi. Eğer benim gibi hafif edit, CS2, Forza Horizon tipi şeylerle takılıyorsan 5050 de yeterli gelecektir.
Sağolasın hocam,
11 11 indirimleri beklenirmi sizce yoksa alayım geçeyim mi

Piyasaya 1 2 hafta bakmadım da fiyatlar bu kadar da ucmamistir
@Teykage reisten rica et o güzel laptoplar önerir
Maalesef 1 ay önce 50.000₺'ye 100-115W 5060 bulunuyorken şu an 55.000₺'ye 55-65W 5060 bulunuyor. Biraz trajedik.

Sağolasın hocam,
11 11 indirimleri beklenirmi sizce yoksa alayım geçeyim mi
Valla Türkiye'de yaşadığımız için hiçbir şeyin garantisini veremem. Kasımın ortasına kadar bu ürünler tekrar zamlanırsa indirim olduğunda yine bu fiyatlara gelir zaten. Eğer 5-6 bin lira için 2-3 ay bekleyip şansını denemek istemiyorsan al geç.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş yüksek ihtimalle kasten yeni nesil yapay zeka işlemci ve 1TB SSD bakıyor fakat depolama ve soğutma sorun değilse senin attığın da mantıklı.

Maalesef 1 ay önce 50.000₺'ye 100-115W 5060 bulunuyorken şu an 55.000₺'ye 55-65W 5060 bulunuyor. Biraz trajedik.

Valla Türkiye'de yaşadığımız için hiçbir şeyin garantisini veremem. Kasımın ortasına kadar bu ürünler tekrar zamlanırsa indirim olduğunda yine bu fiyatlara gelir zaten. Eğer 5-6 bin lira için 2-3 ay bekleyip şansını denemek istemiyorsan al geç.

Arkadaş yüksek ihtimalle kasten yeni nesil yapay zeka işlemci ve 1TB SSD bakıyor fakat depolama ve soğutma sorun değilse senin attığın da mantıklı.
O işlemcideki Npu olmasa da olur çok zayıf, zaten Nvidia kart var yani kim kullanır ki onu. En fazla biraz daha az ısınır. SSD ye bir şey diyemem ama 8K var arada yani 😀

Bunu gördüm hocamda lenovonun Intelli modellerine pek güvenemiyorum malum 40 serilerde ana kart yanma sorunu vardı
Yeni serilerde sorun yok diye biliyorum ama yine araştırırsınız kafanıza nasıl yatıyorsa öyle alırsınız.

Geri