AMD 6950xt Vs Radeon RX 9070 XT - FPS Farkı %10

Kesinlikle katılıyorum. UV'yi hesaba katamıyorum ama işte furmark sonucunda. FPS'e bakayım karşılaştırma yapayım desen driver ve furmark sürümüne göre ciddi farklar bile olabiliyor. Güvensiz bir test oluyor açıkçası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle hocam, olay benim için şuydu, ne olursa olsun bu kart 95 96 hotspot'da kalsa; tamamdım. Ama 100'ü görünce %70 küsür fanlarda; dönen iade kavgasını tahmin edemezsiniz. Hani birbirimize girmemek için zor durduk iade buluşmasında.

Kesinlikle gelir. Hani çok bir detay sağlamaz ama 3-5 oyun bir de passmark farkı en azından arada sponsorlu youtuber'lar olmadan saf şekilde gelir
Hocam iade için neden kavga edeceksiniz anlamadım. Satıcı size zorluk nu çıkardı?

Bence normal bir şey iade. 100 dereceye ulaşıyorsa sattığı kart normal değildir zaten.

1 hafta geçse neyse ama adam sana daha ilk günden iade için kapını çalıyorsa sıkıntı yok.

Hocam iade için neden kavga edeceksiniz anlamadım. Satıcı size zorluk nu çıkardı?

Bence normal bir şey iade. 100 dereceye ulaşıyorsa sattığı kart normal değildir zaten.

1 hafta geçse neyse ama adam sana daha ilk günden iade için kapını çalıyorsa sıkıntı yok.
Ben senden aldığım paraya ekleyip 5080 aldım, ne yapıcaz bunu şimdi? Dedi. Ben de üzgünüm, ben kartı bu ısıları görerek almadım, 85'e 95 neyse ama bir kart hangi testte ne olursa olsun 100 hotspot görmemeli dedim.

O da "kim bilir, belki yolda giderken elinden düşürdün, belki bir yere vurdun kartı da o yüzden iyi soğutmuyor artık?" diye çirkinleşince; kavga başladı.

Sonuçta ben ona demiyorum "sen kartın testini manipüle ettin, beni kandırdın" diye. Ahlak el vermez bunu söyleme. Ama böyle çirkin bir şeyi direkt yapıştırabiliyor.

Böyle bir insana para kazandırmak da istemedim. Belki konuşma farklı ilerlese, kart hala bendeydi.

Son düzenleme:
Ben senden aldığım paraya ekleyip 5080 aldım, ne yapıcaz bunu şimdi? Dedi. Ben de üzgünüm, ben kartı bu ısıları görerek almadım, 85'e 95 neyse ama bir kart hangi testte ne olursa olsun 100 hotspot görmemeli dedim.

O da "kim bilir, belki yolda giderken elinden düşürdün, belki bir yere vurdun kartı da o yüzden iyi soğutmuyor artık?" diye çirkinleşince; kavga başladı.
Her iki tarafında haklı olduğu taraf var ama meselenin tatlıya bağlanması sizin için olmuş. 7900xtx taş gibi kart. Bende 5070 ti var ama ben bile imreniyorum şu karta.

Her iki tarafında haklı olduğu taraf var ama meselenin tatlıya bağlanması sizin için olmuş. 7900xtx taş gibi kart. Bende 5070 ti var ama ben bile imreniyorum şu karta.
Hocam sonuçta elinde kalacak bir kart değil, bana 39'a değilse, başkasına 37'ye aynı günde de satar. Satıcı satar, parasını alır. Ama alıcı olarak ben asla bu kartı huzur içinde kullanamam.

Vallahi, kargosunu bekliyorum.

Nazar değmesin, bayağı temiz duruyor. Hani cidden serin, bakım gerektirmeyen ve iyi bir kart bulmak için çok uğraştım 10 gündür. Umarım bununla son bulur.

Hocam sonuçta elinde kalacak bir kart değil, bana 39'a değilse, başkasına 37'ye aynı günde de satar. Satıcı satar, parasını alır. Ama alıcı olarak ben asla bu kartı huzur içinde kullanamam.

Vallahi, kargosunu bekliyorum.

Nazar değmesin, bayağı temiz duruyor. Hani cidden serin, bakım gerektirmeyen ve iyi bir kart bulmak için çok uğraştım 10 gündür. Umarım bununla son bulur.
Acayip yükseldim karta. Özellikle o fanların tasarımı yok mu bitirdi beni.

1 haftadır ekran kartı almak için araştırma yapıyorum 40 bin bandına güncel kartlar 6000 serisinin altında kalıyor 0 alim taksit yapim sıkışmayım diyorum da 2. el 15.000 alınan kartın benim 40.000 e aldığım karttan daha performanslı olması can sıkıyor

R5 7600
Biostar B650MP-E Pro
Twinmoss 16 Gb CL 36 6000 Mhz yanına ekran kartı arıyorum ama karar veremedim sizce hangi kart mantıklı yada başka bi öneriniz var mı
Asus ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT 15.000
Sapphire Radeon RX 6800 XT Nitro+ 16 GB 14.000
ASUS ROG STRIX RTX 3080 Ti 12GB 22.000

1 haftadır ekran kartı almak için araştırma yapıyorum 40 bin bandına güncel kartlar 6000 serisinin altında kalıyor 0 alim taksit yapim sıkışmayım diyorum da 2. el 15.000 alınan kartın benim 40.000 e aldığım karttan daha performanslı olması can sıkıyor

R5 7600
Biostar B650MP-E Pro
Twinmoss 16 Gb CL 36 6000 Mhz yanına ekran kartı arıyorum ama karar veremedim sizce hangi kart mantıklı yada başka bi öneriniz var mı
Asus ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT 15.000
Sapphire Radeon RX 6800 XT Nitro+ 16 GB 14.000
ASUS ROG STRIX RTX 3080 Ti 12GB 22.000
6900xt al uv yap 17-175.a tamamlanıyo

İyi akşamlar ben de birkaç aydır ekran kartı bakıyorum. En son iki tane ekran kartı buldum. İkisi de Sapphire Nitro serisinden RX 6900 XT 16 bin TL civarında, RX 9060 XT ise 21000 TL civarında. Konuyu okuyunca 9000 serisinden soğudum açıkcası. 2019'dan beri RX 580 8 GB kullanıyorum uzun süredir ekran kartı nesillerini takip etmiyorum.

Sistemimdeki diğer bileşenler:
Ryzen 5 5600
16 GB 3200 MHz DDR4 RAM
Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB
Gigabyte B550M-DS3H
FSP Hyper 80+ Pro 650W
Güç kaynağım RX 6900 XT için direk olarak yetersiz gibi duruyor çünkü 1 tane 8 Pin kablo eksik olacak. Güç kaynağının içini açıp +12V kanalına başka arızalı PSU'dan çıkardığım 8 Pin kabloyu lehimlemeyi düşünüyorum. Yeni PSU alana kadar Undervolt ve güç limitini kısarım diye düşündüm.

Geri