Kararlılık kesinlikle önemli o konuda haklısınız. Haftalarca her gece kararlı mı değil mi diye test etmekten saatlerce sonra anlıyosunuz 3-5 performans için değer mi değmez mi diye. Oyunda bi gümleyince motivasyon gidiyor
Ben dediğim gibi bütçe meselesi hocam heryerde 55-56-57 bin lira civarlarında ram 37 ye düşünce dedim iyi indirim
Ben heyecanımı fazla dışarı vurdum sadece
48lik bir model 31.5 veya daha uyguna 6000 cl30 32liklerde var elbette akakçeden görülüyor. Bütçe meselesi. Aradaki farka başka şeyler upgrade edebilirler
Bi araştırayım bende olmadı iade ederim bi elime ulaşsın. Seneye bu fiyatları mumla ararmıyız onuda bilemiyorum
Ram krizi var mı? Var
Seneye bu fiyatlardan belki 6000 cl36 veya 40 falan bile zor bulabilir miyiz? Gayet mümkün. Hele öbür seneye ne olacağını hiç bilmiyoruz
Performanslı ram arayışındayken verdiğin paradan daha azını almak ister misin? Hayır
Türkiyede yaşıyoruz bugün aldığın donanımı seneye bu fiyatlardan alabilecek misin? MALESEF
Sen bana şu rami seneye yine 37.000₺ ye alabileceğin bi durumla karşılaşacağımızı düşünüyor musun? Bak Türkiyede yaşıyoruz Türkiyede
32 48 muhabbetine gelirsek eğer; kullanıma bağlı. Benim oynadığım hiçbir oyunda 48 e ihtiyaç duyulabilecek senaryoyla karşılaşmadım. Bugün oyunlarda önerilen sistem gereksinimlerinde de “48gb ram önerilen” görmedim. Ayrıca her çıkan yeni oyunu oynayan birisi değilim bi GTA6 için pcyi bekleyeceğim o kadar. Geriye kalan oynadığım oyunlarda (özellikle rekabetçi oyun ağırlıklı durumlarda) 32 nin üstünü gerektirecek bir senaryoyla karşılaşır mıyız? Sanmam.
Sen 48 aldın diye ben 32 aldım diye kötü hissedeceğim bi durum olur mu? Adobe kullanmıyorum autocad kullanmıyorum bilgisayarda iş yapmıyorum
Bak kimin neye ihtiyacı olduğu neyde mantıklı davranıp davranmayacağı beni ilgilendirmez
Ben 55-56 binden 37 ye düşmüş ramin indirim oranını iyi bulduğumu söyledim
Ek not: Bu zamana kadar aldığım hiçbir bilgisayar donanımından zarar etmedim. Ben bugün aldığın şeyi aradan bir süre geçtikten sonra bulamayacağımızı (hem ürünü hemde fiyatını) hep düşündüm ve öyle oldu
en basit örnek: 5800x3d nin sıfırını ben 10.500 e almıştım şimdi ikinci eli 15 e kadar çıkmış. Şimdi yeni versiyonunun sıfırı var oda 20.000₺. E bak tablo ortada yani.
Ha şu ram 37 den 30 a 25 e gelirse seneye tamam mesajım burda hatırlat ben senden özür dilerim
Tlnin dolar karşısındaki hali ortada
Ülkenin hali ortada
Esnafın hali ortada
Seneye ne olacak ortada. Mazot 90 lira olmuş Allah aşkına şu ramin 37.000₺ yi hak edip etmediğini tartışabiliriz ama siz kafayımı yedinize getiremezsiniz. Absürt bir seçim değil
Hocam herşeyin ederi fazla. Bu ülkede herşeyin ederi fazla
Sana bana kalsa mazotta 90 lira olmamalı bu ötvlerde olmamalı haksız mıyız?
Sen diyorsun 25-30 etmeli. Tamam bence zaten etmeli dünyada bile halen ucuz olmalı ramler. Ama ortada fiyatı sadece Türk esnafı belirlemiyor ki? Yani sadece bizde kazık değil ki? Ramin yurtdışındaki fiyat grafiğini atıyım size şaşıracaksınız
Track the price history of G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000 CL26 RAM and set alerts for price drops. See detailed charts and trends over time. Current: €1475.73; Highest: €1549.38 on Monday, July 27, 2026; Lowest: €628 on Monday, December 15, 2025; Average: €980
Compare prices on G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz 2x16GB (F5-6000J2636H16GX2-TZ5NR) RAM Memory. Find deals from 1 shops and read reviews on PriceSpy UK. Compare offers from G.Skill.
pricespy.co.uk
ikinci linkten price history sekmesine tıklarsanız görürsünüz. Direkt o tabloyu mu attı bilmiyorum
Hatta grafiklere bakınca dikkatimi şu çekti;
Bu ram zaten 35-37 bin lira olması gerekiyormuş. Zaten hakkı buymuş ki? UK’de en düşük 500 Sterlin görmüş. Nisanda ise 900 sterline kadar zıplamış(yuh. 60k yapıyor tl olarak) Avrupa ve Amerikada ise 800-900 dolar bandında.
Zaten bunları kurla çarptığında 33 ila 37 arasında fiyat çıkıyor
Biz yurtdışında listenen fiyat neyse şuan tldeki karşılığı o. Fazla eder az eder olayı ben göremedim
Parasını hak edip etmediği konusu başka mesele hocam. Ram gskill 6000 cl26 olarak dünyadaki satıcılarda bu fiyatlarda listelenmiş. Kızılacak şey gskill mi yoksa kurlarmı karar sizin. Hatta kızılacak şey ram krizini yaratanlarda da neyse…
Kararlılık kesinlikle önemli o konuda haklısınız. Haftalarca her gece kararlı mı değil mi diye test etmekten saatlerce sonra anlıyosunuz 3-5 performans için değer mi değmez mi diye. Oyunda bi gümleyince motivasyon gidiyor
Ben dediğim gibi bütçe meselesi hocam heryerde 55-56-57 bin lira civarlarında ram 37 ye düşünce dedim iyi indirim
Ben heyecanımı fazla dışarı vurdum sadece
48lik bir model 31.5 veya daha uyguna 6000 cl30 32liklerde var elbette akakçeden görülüyor. Bütçe meselesi. Aradaki farka başka şeyler upgrade edebilirler
Bi araştırayım bende olmadı iade ederim bi elime ulaşsın. Seneye bu fiyatları mumla ararmıyız onuda bilemiyorum
Hocam ne yaptın bende almayı düşünüyorum yt fiyatı 1500 euro mantıken tr 90 k falan olması lazım en dusuk 70 k elindeki stoklar bitince fiyatlar verilir 80 k ya
Konu güncel beyler almayı düşünüyorum yt fiyatı ortalama 1500 euro
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam ne yaptın bende almayı düşünüyorum yt fiyatı 1500 euro mantıken tr 90 k falan olması lazım en dusuk 70 k elindeki stoklar bitince fiyatlar verilir 80 k ya
Taksit vs yaptırmayacaksan sahibinden ve face gruplarında sıfır 20 - 22k civarına bundan 20 tane falan bulursun hocam , 6000 mhz cl28 değil de 30 almış olursun ama yarı fiyatı yani bunun
Taksit vs yaptırmayacaksan sahibinden ve face gruplarında sıfır 20 - 22k civarına bundan 20 tane falan bulursun hocam , 6000 mhz cl28 değil de 30 almış olursun ama yarı fiyatı yani bunun
İndirim bile yokken 48 gb nin normal fiyatı bu aylardır bu fiyatlara satılıyor , gskill diye fazla para ödemenin mantığı yok , şahsen kendim de patriot kullanıyorum 6000mhz cl36 , cl 30 çok rahat çalışıyor
İndirim bile yokken 48 gb nin normal fiyatı bu aylardır bu fiyatlara satılıyor , gskill diye fazla para ödemenin mantığı yok , şahsen kendim de patriot kullanıyorum 6000mhz cl36 , cl 30 çok rahat çalışıyor
Konu güncel beyler almayı düşünüyorum yt fiyatı ortalama 1500 euro
Ben aldım çoktan eve geldi. Fiyatının halen pahalı değil makul olduğunu düşünüyorum
Seneye 37.000 liraya hynix a-die bulabileceğimiz hiç zannetmiyorum
Hatta zaten bi tek patriot 6000 cl30 hynixli ram iki tane alırsan 26-27 ye geliyor ki linkteki forumdakilerin yanıldığı konu şu;
-O patriot ram Dual Rank yani 1er GBlık modülle iki taraftan 8 şer adet dizilmiş
-Hynix A-Die değil “H-die” olarak geçiyor. H-die ın m-die yakını mı a-die yakını mı bilmiyoruz? Ben hiçbir yerde “h-die” overclock rehberi görmedim
Yani patriotun 26-27 bin lirasına karşılık o şuan satışta olan gskill 6000 cl26 ramin 37 olmasıyla arasında dağlar kadar fark var. Gskillde has hynix a-die varken patriottaki gecikmelere bakılınca a-die bile değil
37 bin lira halen o gskill ram için f/p. Ben kesinlikle yüksek fiyata aldığımı düşünmüyorum bu ortamda vatan gayet güzel indirim yapmış. Gskill değil sadece içerisindeki çip ve expo onayıyla şuan alabileceğiniz ddr5 ramler arasında rakipsiz. 26-36-36-96 veya 28-36-36-96lık başka kitlere bakın var mı 37 nin altına? Bence yok
48gb tercih etmek isteyenlere bişey demiyorum ama 32nin oyun için yeterli olduğu kanısındayım.
2 tane kalmış bu arada sanırım. Hayır duanı alacaksam eğer sepete at ve siparişi geç derim ben aldığıma hiç pişman değilim.
48gb isteyebilecek “keşke ramim 48 olsaydı” diyebileceğiniz bi oyun senaryosuyla karşılacak mısınız?
GTA6 çıktığında bile 32 nin sıkıntı yaratacağını düşünmezken şuanki oyunların hepsini 32 ile rahat oynuyor muyuz?
İş, adobe, autocad gibi programlarlada oyun bilgisayarınızı ilerde iş için kullanacak mısınız? 48 burda kıymete biner
Oyun harici kullanmam derseniz 32 iyi halen
Benim şuanki ddr4 ramlerimde samsung b-die ve yurtdışından aldım. Aldığım dönemde Türkiyede yoktu samsung b-dielı ram. Şimdi ise hynix a-die ve m-die halefi olduğu için bundan aldım
X3dli işlemci kullanılacaksa hynix a-die diye kasmaya gerek yok.
X3dsiz işlemci için hynix a-die ve genel olarak ramin potansiyelini çıkarmak gerek. Alınan pay büyük
Ben aldım çoktan eve geldi. Fiyatının halen pahalı değil makul olduğunu düşünüyorum
Hatta zaten bi tek patriot 6000 cl30 hynixli ram iki tane alırsan 26-27 ye geliyor ki linkteki forumdakilerin yanıldığı konu şu;
-O patriot ram Dual Rank yani 1er GBlık modülle iki taraftan 8 şer adet dizilmiş
-Hynix A-Die değil “H-die” olarak geçiyor. H-die ın m-die yakını mı a-die yakını mı bilmiyoruz? Ben hiçbir yerde “h-die” overclock rehberi görmedim
Yani patriotun 26-27 bin lirasına karşılık o şuan satışta olan gskill 6000 cl26 ramin 37 olmasıyla arasında dağlar kadar fark var. Gskillde has hynix a-die varken patriottaki gecikmelere bakılınca a-die bile değil
37 bin lira halen o gskill ram için f/p. Ben kesinlikle yüksek fiyata aldığımı düşünmüyorum bu ortamda vatan gayet güzel indirim yapmış. Gskill değil sadece içerisindeki çip ve expo onayıyla şuan alabileceğiniz ddr5 ramler arasında rakipsiz
48gb tercih etmek isteyenlere bişey demiyorum ama 32nin oyun için yeterli olduğu kanısındayım
48gb isteyebilecek “keşke ramim 48 olsaydı” diyebileceğiniz bi oyun senaryosuyla karşılacak mısınız?
GTA6 çıktığında bile 32 nin sıkıntı yaratacağını düşünmezken şuanki oyunların hepsini 32 ile rahat oynuyor muyuz?
İş, adobe, autocad gibi programlarlada oyun bilgisayarınızı ilerde iş için kullanacak mısınız? 48 burda kıymete biner
Benim şuanki ddr4 ramlerimde samsung b-die ve yurtdışından aldım. Aldığım dönemde Türkiyede yoktu samsung b-dielı ram. Şimdi ise hynix a-die ve m-die halefi olduğu için bundan aldım
X3dsiz işlemci için hynix a-die ve genel olarak ramin potansiyelini çıkarmak gerek. Alınan pay büyük
32 ram varken kimse 48 i aramaz bence dediğiniz gibi şahsen ben 48 e geçtiğimde öyle bi fark hissetmedim ama kimse hynix a die değil diye de ram değiştirdiğini de sanmıyorum aşırı üst düzey sistem dizmeyen herkes f/p odaklı bakıyor daha ucuza 48 gb alınabiliyoken 48 alır bence herkes , DDR 4 zamanı b die diye aldığınız ram muhtemelen ortalama bi çipten hiçbir fark yaratmadı , size biraz takıntı
37 bin lira halen o gskill ram için f/p. Ben kesinlikle yüksek fiyata aldığımı düşünmüyorum bu ortamda vatan gayet güzel indirim yapmış. Gskill değil sadece içerisindeki çip ve expo onayıyla şuan alabileceğiniz ddr5 ramler arasında rakipsiz
48gb tercih etmek isteyenlere bişey demiyorum ama 32nin oyun için yeterli olduğu kanısındayım