E elbette 48 tercih edenlere bir şey demiyorum herkes f/p olarak 48 tercih edebilir ben almayın 48 gereksiz alınmaz demedim hiçbir zamanda demeyeceğim. Herkesin istediği hız, kapasite, ne kadar oyundan verim alıp almadığına bağlı. Kimisi var ortamda kriz var 48 lik bitane kapıp geçeyim der kimisi ise 6000 cl30 mu tamam bu işimi görür 32 olması çok sorun değil der
B-die için yaratmaz olur mu hocam. Vermeerde beklenen gecikme ortalama 65 ila 70 arasıydı. Ben bu b-dieları o kadar iyi sıkılaştırdım ki aida64da da 57.5 gecikme verdi (güvenli modda ise daha düşük). Ha bir tek sorun şu;
Xmpli hali ile benim manuel timingli halim arasındaki oyun benchmark %1 %0.1 farklarına hiç bakmadım ölçmedim

. Ve bilgisayarımda o kadar yüklü oyun yoktu. Ama teoride rami hızlandırdım mı hem bant genişliği hemde gecikme olarak? Evet
3600 cl16 dan 3733 cl14 bir süre kullandım sonra 3800 için kolları sıvadım ve işlemci imc piyangosunu kazandımı kazanmadımı Ona baktım ve Bu sefer işlemci kanadından biraz oynamalar yaparak biraz geceleyerek vs onda da yüzümü güldürdü işlemci. 1.55v da bile çalıştırdım sıkıntı yaratmadı ki zaten 1.50v bile samsung b-die için
HİÇBİR ŞEYDİ.
Rami şimdi bilerek gevşettim çünkü hiç oyun oynamıyorum ve ramlere üfleyen fanıda çıkardım. 3 aydır falan sadece tarayıcıda youtube izliyorum. Dünya kupası falan filan derken oyun oynama hevesim şimdilik uykuda
Adam benim ramle 51.8 gecikme almış. Neredeyse intel 12. Nesil 13. Nesil kadar gecikmeye düşürmüş
Voltajı ise 1.625v vermiş 

ddr4 de samsung b-die voltajlara “mıh” derdi
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Şimdi hiçbirinin önemi yok artık ddr4 maziye gömülüyor yavaşça. Ben ramimi zaten anakartıyla birlikte elden çıkarırım çünkü b550 tomahawk iyi iş çıkardı bu ramle. Stabil mi değil mi diye ölçmedim ama DR de neredeyse imkansız, cmos gerektiren 32 procodtde boot ettirmiştim ramleri