G.Skill 32 GB (2x16 GB) Tz5 Cl26 Alınır mı?

hocam şimdi bende 7800x3d var ben bu rami aldım 7800x3d yide yeni aldım sence iade edip 9850x3d almak mantıklı yanına cl30 ram yoksa bu rammi?

Aldın mı? Aldığım için hayıflanan sendin ne oldu 😁 tam anlamadım ama;

7800x3d yi yeni almışsın hayırlı olsun ama;

9850x3d cl30 kombinasyonu daha iyi olur
7800x3d bu cl26 ram ile pek fayda göremeyebilirsin. Çünkü x3d en nihayetinde

Yani 9850x3d alacaksan eğer bu rami iade edip başka bir cl30 alabilirsin

Yalnız dikkat et 9850x3d fiyat farkına karşılık ve performansta hiçbir getiri getirmemesine rağmen watt olarak ve ısı olarak 9800x3d ye göre fazla. Yani 9850x3d yi düz 9800x3d ye göre soğutmak daha zor 👍👍👍

Bu ramin ekmeğini en çok yiyecek olan kişiler özellikle x3dsiz işlemci kullanacak olanlar olur çünkü

Son düzenleme:
32 ram varken kimse 48 i aramaz bence dediğiniz gibi şahsen ben 48 e geçtiğimde öyle bi fark hissetmedim ama kimse hynix a die değil diye de ram değiştirdiğini de sanmıyorum aşırı üst düzey sistem dizmeyen herkes f/p odaklı bakıyor daha ucuza 48 gb alınabiliyoken 48 alır bence herkes , DDR 4 zamanı b die diye aldığınız ram muhtemelen ortalama bi çipten hiçbir fark yaratmadı , size biraz takıntı

E elbette 48 tercih edenlere bir şey demiyorum herkes f/p olarak 48 tercih edebilir ben almayın 48 gereksiz alınmaz demedim hiçbir zamanda demeyeceğim. Herkesin istediği hız, kapasite, ne kadar oyundan verim alıp almadığına bağlı. Kimisi var ortamda kriz var 48 lik bitane kapıp geçeyim der kimisi ise 6000 cl30 mu tamam bu işimi görür 32 olması çok sorun değil der

B-die için yaratmaz olur mu hocam. Vermeerde beklenen gecikme ortalama 65 ila 70 arasıydı. Ben bu b-dieları o kadar iyi sıkılaştırdım ki aida64da da 57.5 gecikme verdi (güvenli modda ise daha düşük). Ha bir tek sorun şu;

Xmpli hali ile benim manuel timingli halim arasındaki oyun benchmark %1 %0.1 farklarına hiç bakmadım ölçmedim 🤷‍♂️. Ve bilgisayarımda o kadar yüklü oyun yoktu. Ama teoride rami hızlandırdım mı hem bant genişliği hemde gecikme olarak? Evet

3600 cl16 dan 3733 cl14 bir süre kullandım sonra 3800 için kolları sıvadım ve işlemci imc piyangosunu kazandımı kazanmadımı Ona baktım ve Bu sefer işlemci kanadından biraz oynamalar yaparak biraz geceleyerek vs onda da yüzümü güldürdü işlemci. 1.55v da bile çalıştırdım sıkıntı yaratmadı ki zaten 1.50v bile samsung b-die için HİÇBİR ŞEYDİ.

Rami şimdi bilerek gevşettim çünkü hiç oyun oynamıyorum ve ramlere üfleyen fanıda çıkardım. 3 aydır falan sadece tarayıcıda youtube izliyorum. Dünya kupası falan filan bütün maçları izlerken pc oynamaya mecal kalmadı. Öyle olunca oyunlardanda uzaklaştım sadece youtubeda polisiye videoları falan seyrediyorum. 3 aydır oynamadığım mmorpgmi çok özledim mesela ama işte 🤷‍♂️ bişeye uzun süre ara verince geri dönmek çok zor oluyor benim için

Adam benim ramle 51.8 gecikme almış. Neredeyse intel 12. Nesil 13. Nesil kadar gecikmeye düşürmüş
Voltajı ise 1.625v vermiş 😮‍💨😮‍💨😮‍💨
ddr4 de samsung b-die voltajlara işte bu kadar dayanıklıydı. Şimdi ise bayrak hynixde

IMG_3666.webp

IMG_3667.webp

Şimdi hiçbirinin önemi bunun altını çizerim artık ddr4 maziye gömülüyor yavaşça. Ben ramimi zaten anakartıyla birlikte elden çıkarırım çünkü b550 tomahawk iyi iş çıkardı bu ramle. Stabil mi değil mi diye ölçmedim ama DR de neredeyse imkansız, cmos gerektiren 32 procodtde boot ettirmişti bu anakart. Enteresan…

Aldın mı? Aldığım için hayıflanan sendin ne oldu 😁 tam anlamadım ama;

7800x3d yi yeni almışsın hayırlı olsun ama;

9850x3d cl30 kombinasyonu daha iyi olur
7800x3d bu cl26 ram ile pek fayda göremeyebilirsin. 9850x3d daha yeni mimari daha güncel bin ve duyduğuma göre 9800x3d ye göre daha geliştirilmiş bir bin üretim tekniğiyle geliyor. Daha kaliteli çipler diye duydum

Yani 9850x3d alıp bu rame dokunmadıysan iade edip başka bir cl30 alabilirsin

Bu ramin ekmeğini en çok yiyecek olan kişiler özellikle x3dsiz işlemci kullanacak olanlar

E elbette 48 tercih edenlere bir şey demiyorum herkes f/p olarak 48 tercih edebilir ben almayın 48 gereksiz alınmaz demedim hiçbir zamanda demeyeceğim. Herkesin istediği hız, kapasite, ne kadar oyundan verim alıp almadığına bağlı. Kimisi var ortamda kriz var 48 lik bitane kapıp geçeyim der kimisi ise 6000 cl30 mu tamam bu işimi görür 32 olması çok sorun değil der

B-die için yaratmaz olur mu hocam. Vermeerde beklenen gecikme ortalama 65 ila 70 arasıydı. Ben bu b-dieları o kadar iyi sıkılaştırdım ki aida64da da 57.5 gecikme verdi (güvenli modda ise daha düşük). Ha bir tek sorun şu;

Xmpli hali ile benim manuel timingli halim arasındaki oyun benchmark %1 %0.1 farklarına hiç bakmadım ölçmedim 🤷‍♂️. Ve bilgisayarımda o kadar yüklü oyun yoktu. Ama teoride rami hızlandırdım mı hem bant genişliği hemde gecikme olarak? Evet

3600 cl16 dan 3733 cl14 bir süre kullandım sonra 3800 için kolları sıvadım ve işlemci imc piyangosunu kazandımı kazanmadımı Ona baktım ve Bu sefer işlemci kanadından biraz oynamalar yaparak biraz geceleyerek vs onda da yüzümü güldürdü işlemci. 1.55v da bile çalıştırdım sıkıntı yaratmadı ki zaten 1.50v bile samsung b-die için HİÇBİR ŞEYDİ.

Rami şimdi bilerek gevşettim çünkü hiç oyun oynamıyorum ve ramlere üfleyen fanıda çıkardım. 3 aydır falan sadece tarayıcıda youtube izliyorum. Dünya kupası falan filan derken oyun oynama hevesim şimdilik uykuda

Adam benim ramle 51.8 gecikme almış. Neredeyse intel 12. Nesil 13. Nesil kadar gecikmeye düşürmüş
Voltajı ise 1.625v vermiş 😮‍💨😮‍💨😮‍💨
ddr4 de samsung b-die voltajlara “mıh” derdi 😁

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Şimdi hiçbirinin önemi yok artık ddr4 maziye gömülüyor yavaşça. Ben ramimi zaten anakartıyla birlikte elden çıkarırım çünkü b550 tomahawk iyi iş çıkardı bu ramle. Stabil mi değil mi diye ölçmedim ama DR de neredeyse imkansız, cmos gerektiren 32 procodtde boot ettirmiştim ramleri
hocam sen işin hastalık kısmındasın kimseye bir şey anlatma anlamazlar yani onu boşverde hocam sence 9800x3d mi almalıyım 9850x3d mi 9800x3d güvenilir yerden 23000 tl diğeri dfs den 25k ama güvenmiuorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yada hocam 7800x3d ile devam sktr et mi dersin cl26 gelsin kullan

çünkü bu rami iade edicem daha gelmedi ama bide 7800x3d yi iade edicem

hocam sen işin hastalık kısmındasın kimseye bir şey anlatma anlamazlar yani onu boşverde hocam sence 9800x3d mi almalıyım 9850x3d mi 9800x3d güvenilir yerden 23000 tl diğeri dfs den 25k ama güvenmiuorum

9850x3d ile 9800x3d arasında gözle görülür hiçbir performans farkı yok + 9850x3d daha çok güç tüketiyor (oyunlarda 100w bandına rahatça geliyor) + 9800x3d ye göre daha sıcak

Böyle olunca performans farkı neredeyse 0 olduğu için 9800x3d

Ayrıca 9800x3d ile bu ram için açtığın değerli konudaki gskill ramlemi kullanacaksın yoksa iade edip cl30 lu birşeymi alacaksın?

37 bin lira ile cl30 u ram arasında en az 10.000₺ oynuyorsa o 10.000₺ yi kesinlikle cebine at derim. Çünkü x3d kullanacaksın ve cl26 ile cl30 arasındaki farkı görmen çok mümkün değil

Ama en nihai karar senin. Konuyu sen açtın sordun ve en başta ben almak için heyecanlandım. Sende tutabilirsin. Hatta ne yaparsın biliyo musun? Madem x3d de sana çığır açtırmayacak bu ram, en azından cl26 değilde cl30’a bilerek gevşetirsin ve expodan çok daha düşük voltajlara çalıştırmana olanak tanır. Hiç yanlış hamle olmaz 🥇🥇

Ayrıca konuyu açıp bizlere haber verdiğin için Allah ne muradın varsa versin ailene ve sana bolca sağlık sıhhat versin işin hep rast gitsin amin 🤲 çünkü senin konunu görmeseydim bu ramden haberim olmayacaktı ve alamayacaktım.

hocam şimdi 7800X3D + G.Skill 6000 CL26 ya böyle olucak iadelerle uğraşmayacağım yada böyle 9800X3D + normal 6000 CL30 olucak ikiside aynı paraya denk gelicek iki kombinasyonda. Allah seninde ailene sana sağlık sıhhaat versin ne demek

eğer bu rami birdaha bulmazsın diyorsan oda olur çok fps fark eder mi? zaten bir valorant bir rust oynuyorum

9850x3d ile 9800x3d arasında gözle görülür hiçbir performans farkı yok + 9850x3d daha çok güç tüketiyor (oyunlarda 100w bandına rahatça geliyor) + 9800x3d ye göre daha sıcak

Böyle olunca performans farkı neredeyse 0 olduğu için 9800x3d

Ayrıca 9800x3d ile bu ram için açtığın değerli konudaki gskill ramlemi kullanacaksın yoksa iade edip cl30 lu birşeymi alacaksın?

37 bin lira ile cl30 u ram arasında en az 10.000₺ oynuyorsa o 10.000₺ yi kesinlikle cebine at derim. Çünkü x3d kullanacaksın ve cl26 ile cl30 arasındaki farkı görmen çok mümkün değil

Ama en nihai karar senin. Konuyu sen açtın sordun ve en başta ben almak için heyecanlandım. Sende tutabilirsin. Hatta ne yaparsın biliyo musun? Madem x3d de sana çığır açtırmayacak bu ram, en azından cl26 değilde cl30’a bilerek gevşetirsin ve expodan çok daha düşük voltajlara çalıştırmana olanak tanır. Hiç yanlış hamle olmaz 🥇🥇

Ayrıca konuyu açıp bizlere haber verdiğin için Allah ne muradın varsa versin ailene ve sana bolca sağlık sıhhat versin işin hep rast gitsin amin 🤲 çünkü senin konunu görmeseydim bu ramden haberim olmayacaktı ve alamayacaktım.
yok hocam ya iade edicem sanırım bariz önde gösteriyor

Son düzenleme:
hocam şimdi 7800X3D + G.Skill 6000 CL26 ya böyle olucak iadelerle uğraşmayacağım yada böyle 9800X3D + normal 6000 CL30 olucak ikiside aynı paraya denk gelicek iki kombinasyonda. Allah seninde ailene sana sağlık sıhhaat versin ne demek

eğer bu rami birdaha bulmazsın diyorsan oda olur çok fps fark eder mi? zaten bir valorant bir rust oynuyorum

Amin. Son nihai kararını tekrar söyle bakalım kafan karıştı iyice sanırım. Buradayım bekliyorum. Bi böyle kalcam dedin iadeyle uğraşamam dedin bi iade edicem dedin. Benim işim var daha henüz uyumayacağım mousela uğraşıyorum 😁

Tekrar bahsediyim 7800x3d cl26 kombinasyonuyla 9800x3d cl30 kombinasyonu arasında cebinden ekstra 10.000₺ çıkacaksa değmez. 1tb ssd alırsın neredeyse. Çünkü 9800x3d 7800x3d den daha yeni ve nispeten daha performanslı ama cl26 yerine cl30 çalıştırdın diye de kayıp yaşamayacaksın. X3dler ramden az pay alır

Kardeş bu ram daha 3-4 gün önce 55.700₺ fiyatıyla arkadaşa linkini atmıştım
Alınmaz hocam gerçekten. Lexar ares 6400 cl 30 kiti 6200 cl 26 şeklinde kullanıyorum ve çok memnunum. A die çip olması yeterli cl26 yapmak için. Tabi kendi başıma yapmadım. Ayhan hocam ve ram rehberi sayesinde adım adım yapabildim. Bu kadar para verilmez bu ram e.

9800x3d ve a die çipli bir ram yaparsan her türlü karlı çıkarsın. A die çip olduğu sürece 6000 cl 26 yapma şansın var. En kötü 6000 cl 28 ya da alt timingleri sıkarak 6000 cl 30 stabil bir şekilde kullanırsın.

Ekler

• 1000029952.webp
    1000029952.webp
    1 MB · Hit: 9
Alınmaz hocam gerçekten. Lexar ares 6400 cl 30 kiti 6200 cl 26 şeklinde kullanıyorum ve çok memnunum. A die çip olması yeterli cl26 yapmak için. Tabi kendi başıma yapmadım. Ayhan hocam ve ram rehberi sayesinde adım adım yapabildim. Bu kadar para verilmez bu ram e.

Hey maşallah 1.62 vdd ne hocam? Nasıl soğutabiliyosunuz sıcaklıklar ne alemde ramin? Hwinfodan ne gözüküyor oyunlarda mesela?

ben samsung b-die ddr4 lerde bile 1.55 i geçmedim. Dayanamaz değil diye söylemiyorum ama “genel hatlarıyla” 6200 cl26 için 1.62 bana hayli fazla geldi?

Sanki bana 1.62v unda altında stabil olabileceğini düşünüyorum. Vallaha yabancıları taradım 1.62v gibi bir voltaj gözüme çarpmadı. 6200 için ram voltajı hariciler önemli, cl26 içinse zaten. 2 gündür ddr5 okumaya başladım ne olur bilmiyorum ama.

Bilemedim 😁

Senin ram tükenmiş hocam bu arada

Amin. Son nihai kararını tekrar söyle bakalım kafan karıştı iyice sanırım. Buradayım bekliyorum. Bi böyle kalcam dedin iadeyle uğraşamam dedin bi iade edicem dedin. Benim işim var daha henüz uyumayacağım mousela uğraşıyorum 😁

Tekrar bahsediyim 7800x3d cl26 kombinasyonuyla 9800x3d cl30 kombinasyonu arasında cebinden ekstra 10.000₺ çıkacaksa değmez. 1tb ssd alırsın neredeyse. Çünkü 9800x3d 7800x3d den daha yeni ve nispeten daha performanslı ama cl26 yerine cl30 çalıştırdın diye de kayıp yaşamayacaksın. X3dler ramden az pay alır
hocam her iki kombinasyonda birebir aynı paraya gelicek sadece diğer türlü işlemci iadesiyle uğraşıcam onuda yarın götürücem iadeye

Hey maşallah 1.62 vdd ne hocam? Nasıl soğutabiliyosunuz sıcaklıklar ne alemde ramin? Hwinfodan ne gözüküyor oyunlarda mesela?

ben samsung b-die ddr4 lerde bile 1.55 i geçmedim. Dayanamaz değil diye söylemiyorum ama “genel hatlarıyla” 6200 cl26 için 1.62 bana hayli fazla geldi?

Sanki bana 1.62v unda altında stabil olabileceğini düşünüyorum. Vallaha yabancıları taradım 1.62v gibi bir voltaj gözüme çarpmadı. 6200 için ram voltajı hariciler önemli, cl26 içinse zaten. 2 gündür ddr5 okumaya başladım ne olur bilmiyorum ama.

Bilemedim 😁
1.60 vdd ve 1.45 vddq ılarak kulla ıyorum şu anda ama 1.58 stabil olmuyor hata veriyor. Jonsbo ram soğutucusu sayesinde bu kadar stabil ve iyi çalışıyor yoksa çok zor. Bu ram kitini alamadığınız için üzülmeyin. A die çipli raminiz varsa her türlü 600 cl 28 ya da 26 yapabilirsiniz. 1.65 vdd de bile kullanırım sıkıntı yok ama gigabyte sınır koymuş maalesef. 1.6 şu an stabil ve iyi bende

Geri