Yardım RTX 5080 İçin 4k Monitör Mü 2k Monitör Mü ?

4k şart değilse 34 inç 2.5'k da kullanıyorum güzel değerler veriyor 2 k monitörde alabilirsiniz 4k biraz işin fantazi tarafında kalıyor yada dual monitörler var 4k 160 full hd 480 gibi

nebi akgünün videosunu açtım şimdi oled vs miniled diye anlatsın nebi abim öğrenelim biraz. Birde hdr performansına bakarken neyi göz önünde bulundurmam gerek ve hangi sertifikalara bakmam gerek hangisi ne işe yarar ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu bende kayıtlı duruyor iyi bir 4k monitör diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. birde bu 31.5" çok saçma değil mi ya 32" olsa daha iyi değil mi 4k için ? benim bildiğim 4k monitörde minimum 32" olması gerek boyut yoksa piksellerde sıkışma oluyor ve kendimiz elle ölçeklendirme yapmamız gerekiyor
O kadar detayını bilmiyorum maalesef hocam, böyle bir detay hiç duymadım varsa da gerçekten benim de öğrenmem gerekiyor :D

peki illa oled mi almalıyım yoksa farklı bir tür de olur mu ? oledler hep yanma kısmı sıkıntılı falan diye bahsediliyor
Oled kadar güzeli yok tabii. Yeni nesil oledlerden alırsan ömürleri bayağı uzun oluyor. Eskisi kadar endişelenmelik bir durum yok.

Ama illa kafama takarım dersen miniled de bakabilirsin. Oled kadar olmasada yine güzel olanları var.

O kadar detayını bilmiyorum maalesef hocam, böyle bir detay hiç duymadım varsa da gerçekten benim de öğrenmem gerekiyor :D
hep beraber öğreneceğiz sıkma canını

4k şart değilse 34 inç 2.5'k da kullanıyorum güzel değerler veriyor 2 k monitörde alabilirsiniz 4k biraz işin fantazi tarafında kalıyor yada dual monitörler var 4k 160 full hd 480 gibi
ne kullanıyorsun marka model bakabilir miyim ?

Oled kadar güzeli yok tabii. Yeni nesil oledlerden alırsan ömürleri bayağı uzun oluyor. Eskisi kadar endişelenmelik bir durum yok.

Ama illa kafama takarım dersen miniled de bakabilirsin. Oled kadar olmasada yine güzel olanları var.
garanti olması açısından miniled daha çok kafama yatıyor çünkü aralarında çığır açan bir fark yok bence

garanti olması açısından miniled daha çok kafama yatıyor çünkü aralarında çığır açan bir fark yok bence
49 inç vardı sattım buna geçtim daha kullanışlı oluyor

gözüme çok büyük geldi birden ama baya güzel duruyor
simülasyon tarzı oyunlarda ve dizi film izlemesi baya keyifli oluyor sıfır fiyatları biraz pahalı sahibinden gibi sitelerde uygun bir ürün bulabilirsiniz 32 inç ile bunun arasında kalmıştım iyi'ki bunu almışım diyorum tavsiye ederim

Aralarında çığır açmak ne kelime oled monitörse mini-led 16x2 lcd ekran falan (yeşil renk). Eğer düzgün bir bütçeyle düzgün bir monitör alacaksanız oledler yanana kadar illaki ömrünü tamamlıyor zaten. 4. nesil oledler en olmayacak kullanımda bile birkaç yılı pratikte fark edilebilecek yanık oluşmadan tamamlıyorlar. Mini-led alsanız bile o zamana kadar muhtemelen başına bir şey gelecek zaten. Görüntü kalitesi olarak oledler hem 0 gecikme olmaları hem her rengin kendi ışığını üretmesi sebebiyle yağ gibi akan mükemmel bir görüntü oluşturuyor. Ve mini-led gibi hdr kullanmadığınız zaman da kayıpsız performans veriyor. Büyük ekranlara alışık değilseniz ve ihtiyacınız yoksa zorlamanın anlamı yok alışması uzun sürüyor.

Bir ekran koruyucu belirlemek gibi önlemleri aldığınız ve oled care özelliklerini kullandığınız sürece yakmanız olası değil.

Şahsen 2k monitör kullanıyorum 5080 ile. Memnumun. Başlarda olur mu olmaz mı diye tereddütlerim vardı, hatta ön yargıyla yaklaşıp 5080 i 2k monitörde mi kullanıyorsun diyenler olmuştu ama dediğim gibi ben memnunum.

5080 kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde 4k OLED monitör aldım. Hiçbir sorun yaşamıyorum, çoğu oyunda 4k da 100fps üstü alıyorum, örneğin forza horizon 6'da 4k ultra ayarlarda 100-120 fps arası alıyorum. 007 First Light oynadım nvidia teknolojileri ile 200fps altına hiç düşmedi oyun 4k ayarda olmasına rağmen. Zaten hikayeli oyunlarda şahsi düşüncem 60fps üstü her fps yeterli. Bunun dışında valorant, cs gibi fps'in grafikten önemli olduğu oyunlarda çok deneyimleyemedim ancak %50ye yakın bir fps kaybı vardı örneğin cs de 400 sabit alıyordum artık 200-240 alıyorum ancak o da 4k yani henüz onlarda 1080e ayarlayıp test edemedim. Valorantta 800-900 alıyordum 400-500 alıyorum ki zaten monitör 240hz.

Monitör alırken OLED alıp almama konusunda kararsızdım hem ciddi fiyat farkı oluyor diye hem de yanma ihtimali var diye, ancak OLED teknolojileri iyi gelişmiş kendi kendini yeniliyor vs. bu tür ayarlar yapılıyor bir de yanma garantili oluyor çoğu. Şuan sadece dediğim gibi cs oynarken eski fps'imi almak isterdim ancak dediğim gibi hiç ayar düşürmedim 1 oyun girebildim anca.

İyi forumlar. Yeni sistem dizdim 5080li sadece monitör alması kaldı. Rekabetçi bir oyun oynamıyorum cs valo lol vs yok en hızlı oynadığım oyun battlefield serisi o kadar o yüzden hz takıntım yok. Bunlar haricinde monitörü 4k mı almalıyım 2k mı ona aklım takıldı çünkü 4k da oynarken belki performans düşüklüğü fps azalması vs yaşarsam rahatsız edici olur 4k monitörü de 2kya düşürüp fps arttırmak gibi bir şansım da yok. O yüzden dümdüz kaliteli 2k miniled woled oled artık ne varsa öyle bir şeyler almak daha mantıklı geliyor. Ne yapmalıyım her türlü tavsiye öneri açığım.
4K tabikide. ben 5070 ile 2K ultra oynuyorum MSFS2020 gibi ağır grafikli bir oyunu bile. COD MW2 de dlss kapalı native performansta 120 fpslerdeyim. 5070 2K ultra için en ideal karttır. 5080 4K kartıdır.

5080 kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde 4k OLED monitör aldım. Hiçbir sorun yaşamıyorum, çoğu oyunda 4k da 100fps üstü alıyorum, örneğin forza horizon 6'da 4k ultra ayarlarda 100-120 fps arası alıyorum. 007 First Light oynadım nvidia teknolojileri ile 200fps altına hiç düşmedi oyun 4k ayarda olmasına rağmen. Zaten hikayeli oyunlarda şahsi düşüncem 60fps üstü her fps yeterli. Bunun dışında valorant, cs gibi fps'in grafikten önemli olduğu oyunlarda çok deneyimleyemedim ancak %50ye yakın bir fps kaybı vardı örneğin cs de 400 sabit alıyordum artık 200-240 alıyorum ancak o da 4k yani henüz onlarda 1080e ayarlayıp test edemedim. Valorantta 800-900 alıyordum 400-500 alıyorum ki zaten monitör 240hz.

Monitör alırken OLED alıp almama konusunda kararsızdım hem ciddi fiyat farkı oluyor diye hem de yanma ihtimali var diye, ancak OLED teknolojileri iyi gelişmiş kendi kendini yeniliyor vs. bu tür ayarlar yapılıyor bir de yanma garantili oluyor çoğu. Şuan sadece dediğim gibi cs oynarken eski fps'imi almak isterdim ancak dediğim gibi hiç ayar düşürmedim 1 oyun girebildim anca.
hangi monitörü kullanıyorsun ?

Geri