Turknet'te Port Değişiminde Yeni Kablo Çekilir mi ve Modem İade Edilmeli mi?

XPCX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
626
Merhaba arkadaşlar,

Turknet'i iptal ettim. Şunu merak ediyorum: Yeniden abone olursam yeni kablo mu çekecekler? Çünkü binadaki kutuda portu değiştireceklermiş. "Aktif porta geçeceğiz." dediler.

18 gündür genel arıza sorunum var ve internet tamamen kesik durumda. Başka porta geçince bu sorunu çözerler mi? Yeni kablo çekmek gerekiyor mu?

Bir de internet aboneliğini iptal edince modemi iade etmemi istiyorlar. Neden modemi iade etmem gerekiyor?

Kısacası:

• İnternet aboneliğinde aktif olmayan port, aktif olan port ile değiştirilince yeni kablo çekilmesi gerekir mi?
• Abonelik iptal edilince neden modemi iade etmemi istiyorlar?

Son düzenleme:
Modeme aylık kira ücreti ödüyorsun sana vermiyorlar modemi vermezsen 3-4 bin bir şey fatura ederler ona göre

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Modemi kiralıyor Sun

• Beğen
Bende 18 ay telekom fibere başvurdum kabloyu çeksinler Gıbırnete geçicem yarı parasına. Taahütü iptal etcem bağlar bağlamaz sadece modem parasını alırlar diye düşünüyom gelip kabloyu sökecek değiller ya

• Beğen
Merhaba arkadaşlar türkneti iptal ettim şunu merak ediyorum yeniden abone olursam yeni kablo mu çekicekler çünkü binadaki kutudaki portu değiştiriceklermiş aktif porta geçicez dediler benim 18 gündür genel arıza sorunu var binada bu sorunu çözerler mi başka porta geçince yeni kablo çekmek gerekiyor mu? modemi iade et diyorlar İnternet aboneliğini iptal edince neden modemi iade etmemi istiyorlar?
Modemler kiralık çünkü, iade etmen lazım iptal ediyorsan.

• Beğen
@StrangerIX @bahtsizbedevi23 @Firefox Ahmet @#ggosmanpaşa#
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Modemi kiralıyor Sun
Anladım hocam teşekkür ederim yeniden abone olmam durumunda bile iade etmem gerekiyor mu ?

Modemler kiralık çünkü, iade etmen lazım iptal ediyorsan.
Anladım hocam teşekkür ederim yeniden abone olmam durumunda bile iade etmem gerekiyor mu ?

@StrangerIX @bahtsizbedevi23 @Firefox Ahmet @#ggosmanpaşa#

Operatörler arası geçiş (churn) işleminde genelde iade gerekmiyor ama iptal işleminde her türlü gerekir. O konuyu atlama sonra son faturaya sağlam bir modem ücreti kitlerler.

• Muhteşem
Operatörler arası geçiş (churn) işleminde genelde iade gerekmiyor ama iptal işleminde her türlü gerekir. O konuyu atlama sonra son faturaya sağlam bir modem ücreti kitlerler.
Tamamdır teşekkür ederim kral diğer soruların cevabını da merak ediyorum yeniden abone olursam yeni kablo mu çekicekler çünkü binadaki kutudaki portu değiştiriceklermiş aktif porta geçeceğiz dediler benim 18 gündür genel arıza sorunu var yani internet tamamen 18 gündür kesik durumda binada bu sorunu çözerler mi başka porta geçince yeni kablo çekmek gerekiyor mu?

Tamamdır teşekkür ederim kral diğer soruların cevabını da merak ediyorum yeniden abone olursam yeni kablo mu çekicekler çünkü binadaki kutudaki portu değiştiriceklermiş aktif porta geçeceğiz dediler benim 18 gündür genel arıza sorunu var yani internet tamamen 18 gündür kesik durumda binada bu sorunu çözerler mi başka porta geçince yeni kablo çekmek gerekiyor mu?
Yeni kablo gerekmez, tabi yeni port sorunu çözer mi o onların bileceği iş.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,

Turknet'i iptal ettim şunu merak ediyorum yeniden abone olursam yeni kablo mu çekicekler çünkü binadaki kutudaki portu değiştiriceklermiş aktif porta geçeceğiz dediler benim 18 gündür genel arıza sorunu var ya i internet tamamen 18 gündür kesik durumda binada bu sorunu çözerler mi başka porta geçince yeni kablo çekmek gerekiyor mu? Modemi iade et diyorlar internet aboneliğini iptal edince neden modemi iade etmemi istiyorlar?
Yeni kablo çekmekten çok senin kablo devre dışı kalır gibi başka kutu yoksa.

Modem kiralıktır anlaşmalarda, parasını ekstra ödemediysen, sadece abonelik ücreti ödediysen iade alırlar. Ben peşin ödemiştim zamanında, benden istemediler. Kesin iade et eğer öyleyse yoksa uzun süre iade etmeyince çok pahalı faturalar çıkarabiliyorlar.

• Beğen
Bize az daha kitliyorlardı

• İnanılmaz
Ben türknetten kablonete geçtim. Türknet 100mbs veriyordu 1000 istedim yok dediler. Kablonetde daha ucuza 1000 veriyordu bende türkneti aradım iptal etmek istediğimi söylediğimde yok sizde 1000 varmış hemen verelim falan dediler dedim yok iptal edin direkt. Modem arkadaşların dediği gibi kiralık. İçindeki kablo bağlama plastik aparatına kadar kimisi dikkat ediyor. Ben kutusuna koydum adaptor kablosu içinden çıkan kısa cat 6 kablo falan yolladım problem çıkmadı. Eğer yollamazsan faturana yansıtıyorlar 4k 5k gibi ücret. Kabloneti aradım sayım ayağına falan 10 gün beklettiler beni. Yarın geldiniz geldiniz gelmediniz cayma hakkımını kullanıyorum dedim yarın şansa elinde 1 modem kalmış gelip bağladılar. Normalde binaya fiber kablo geliyor eve cat kablo geliyordu. Kablonet geldi eve kadar aşağıdaki kutudan 2. kattayım zeminle 3 fiber kablo çekti. Modemi nereye kurmak istediğime kadar sordu oraya ekstra fiber kablo çekti sonrasında 1000/125 mbs ilk yıl 789 tl ikinci yıl ise 889 tl olacak şekilde bağladı. Fiber kablo direkt modeme giriyor arada dönüştürü vs yok. Şuan memnunum. Tavsiye ederim.

Yeni kablo gerekmez, tabi yeni port sorunu çözer mi o onların bileceği iş.
Anladım inşAllah sorunu çözer zaten sorduğumda ben aboneliği iptal edince sizin port devre dışı kaldı dedi yeni abonelik açarsam yeni aktif porta geçilecek dediler.

Yeni kablo çekmekten çok senin kablo devre dışı kalır gibi başka kutu yoksa.

Modem kiralıktır anlaşmalarda, parasını ekstra ödemediysen, sadece abonelik ücreti ödediysen iade alırlar. Ben peşin ödemiştim zamanında, benden istemediler. Kesin iade et eğer öyleyse yoksa uzun süre iade etmeyince çok pahalı faturalar çıkarabiliyorlar.
Ben parasını verdim mi tam hatırlamıyorum ya 3 yıllık aboneyim çünkü unuttum kısaca nereden öğrenebilirim?

Geri