🔥İndirim Corsair Virtuoso Max 12.999tl (İtopya)

Şimdi işitme engelli bir insanı düşün sonra ona işitme cihazı tak ve farkı Sor
Teşbihte Hata Olmaz
Normalde bir parça seç ve 1k kulaklıkla dinle sonra aynı parçayı 30k kulaklıkla dinle
Parça isimleri aynı olur ancak dinlerken duyduğun ses kesinlikle aynı değil
Sence 1k lık kulaklıkla aynı sesi duysalardı firmalar 150k lık kulaklıkları satabilir miydi ?
Zenginler çoğu ürünü alırken en pahalı olduğundan değil en iyisi olduğundan alıyor...
(en büyük hobim olan) Ses konusunda kazanımlar ile satış fiyatları arasında doğrusal bir ilişki malesef yok. Tabiyki ses kalitesi fiyat yukarı doğru çıktıkça artıyor lakin bir yerden sonra saf ses kalitesi bakımından aradaki marjinal fayda çok düşüyor. Artık bir yerden sonra cihazın sese etkisi olmayan özelliklerine para veriyorsun (marka, model, elindeki sistemde takım yapılabilecek "ekosistem" parçaların olması gibi gibi...)

Bu duruma en güzel örnek aynı isimli yemeği farklı kalitelerde yapan 2 restoran olur muhtemelen... Bir yerden sonra iş artık yemek için satın alınan ürüne verilen para sadece salt lezzetten farklı bir noktaya taşınıyor bu her şey için genel geçer bir kural zaten bu yüzden bizler bu forumlarda toplanıp deneyimlerimizi paylaşıyoruz ki F/P oranı yüksek ürünlere daha kolay ulaşabilelim ;)

(en büyük hobim olan) Ses konusunda kazanımlar ile satış fiyatları arasında doğrusal bir ilişki malesef yok. Tabiyki ses kalitesi fiyat yukarı doğru çıktıkça artıyor lakin bir yerden sonra saf ses kalitesi bakımından aradaki marjinal fayda çok düşüyor. Artık bir yerden sonra cihazın sese etkisi olmayan özelliklerine para veriyorsun (marka, model, elindeki sistemde takım yapılabilecek "ekosistem" parçaların olması gibi gibi...)

Bu duruma en güzel örnek aynı isimli yemeği farklı kalitelerde yapan 2 restoran olur muhtemelen... Bir yerden sonra iş artık yemek için satın alınan ürüne verilen para sadece salt lezzetten farklı bir noktaya taşınıyor bu her şey için genel geçer bir kural zaten bu yüzden bizler bu forumlarda toplanıp deneyimlerimizi paylaşıyoruz ki F/P oranı yüksek ürünlere daha kolay ulaşabilelim ;)
Deneyimine güvenerek merak ettiğim bir şey sormak istiyorum sence sadece ses için verilmesi gereken üst sınır nedir ?

Şimdi işitme engelli bir insanı düşün sonra ona işitme cihazı tak ve farkı Sor
Teşbihte Hata Olmaz
Normalde bir parça seç ve 1k kulaklıkla dinle sonra aynı parçayı 30k kulaklıkla dinle
Parça isimleri aynı olur ancak dinlerken duyduğun ses kesinlikle aynı değil
Sence 1k lık kulaklıkla aynı sesi duysalardı firmalar 150k lık kulaklıkları satabilir miydi ?
Zenginler çoğu ürünü alırken en pahalı olduğundan değil en iyisi olduğundan alıyor...
Ses kalitesi mi ana fark?

sadece ses değil dost kullanılan parça kalitesi sürücünün kalitesi pedlerinin hafifliği veya yumuşaklığı kafada oluşturmayan ağrı hissi vs. vs gidiyo
Paranın alabileceği en iyi kulaklık hangisi?

Deneyimine güvenerek merak ettiğim bir şey sormak istiyorum sence sadece ses için verilmesi gereken üst sınır nedir ?
Herhangi bir şeyin üst sınırını kişinin kendi bütçesi belirler; dolayısıyla buna nasıl cevap verilir bilemedim. Genellikle sorun, neye ihtiyacın olduğuna iyi karar verebilmekte ortaya çıkıyor. İstediğimi veren bir cihaz bulduğumda "şunu da yapsın, bu derdime de çare olsun" demeye başlayınca asıl ihtiyacımı tam olarak karşılayamayan ama birkaç işi birden idare eder seviyede çözen cihazlara yöneliyorum ve sonunda yine arayışa girmeye başlıyorum. Dolayısıyla neye ihtiyacın olduğunu önceden olabildiğince net şekilde belirlemek ve bu hedeften mümkün olduğunca sapmamak gerekiyor.

Herhangi bir şeyin üst sınırını kişinin kendi bütçesi belirler; dolayısıyla buna nasıl cevap verilir bilemedim. Genellikle sorun, neye ihtiyacın olduğuna iyi karar verebilmekte ortaya çıkıyor. İstediğimi veren bir cihaz bulduğumda "şunu da yapsın, bu derdime de çare olsun" demeye başlayınca asıl ihtiyacımı tam olarak karşılayamayan ama birkaç işi birden idare eder seviyede çözen cihazlara yöneliyorum ve sonunda yine arayışa girmeye başlıyorum. Dolayısıyla neye ihtiyacın olduğunu önceden olabildiğince net şekilde belirlemek ve bu hedeften mümkün olduğunca sapmamak gerekiyor.
Bazen sanada oluyor demek ki markete süt almak için girer süt almadan saçma sapan şeyler alır eve geri dönersin...
Yok aslında seni gayet iyi anlıyorum ama benim sorum doğru ve en net sesi olabileceğine inandığın illa fiyat olmasın hadi yani marka model diyelim evet arkadaş bu fiyata maksimum ses deneyimi yaşarsınız bu kulaklıkla diye bileceğin sadece ses odaklı bir şey

PC kullanırken artık kulaklık takmıyorum ama uzun süre severek kullandığım Sennheiser HD518, aldığım dönemde fiyat/performans oranı çok yüksek bir kulaklıktı. Telefonda şu andaJabra elite active8 kullanıyorum (bozulan Pro 7'lerin yerine vermişlerdi). Kullanırken en çok keyif aldığım TWS kulaklık iseSony WF1000XM4 modeliydi. Ses kalitesi ve sunduğu garip ve ilginç özellikleriyle çok beğenerek kullanmıştım, fakat bozulduğunda garanti sürecinde yaşadıklarım beni Sony TWS'lerden soğuttu açıkçası. Sony WF-1000XM5'leri denemeyi çok isterdim ama 300 euro gibi yüksek bir fiyatla satılıyordu ve bu rakam TWS için bütçe sınırımı aşıyordu. Bir TWS için benim bu gün için max sınırım 10k TL, kulaküstü aktif olarak kullanmıyorum ama oyun için alınacaksa max 5k verirdim

Corsair ürünü ve teknik desteği çok iyidir, kulaklığı kendim ayırıp kafama takarken kırmıştım ve türkiyede ki servisine göndermiştim kullanıcı hatası diyip geri vermişlerdi. Biraz araştırdım ve Hollanda da ki ana merkeze göndermem gerektiğini söylediler kulaklığı gönderdim ve yaklaşık 1 hafta sonra sıfır kutulu ürünü geri gönderdiler. Biraz uğraşırsanız çok ilgili bir markadır Gümrük, yol ücretlerini de kendileri karşılamıştı
Gümrük sorunlarından dolayı Türkiye'ye destek vermeyi bırakmıştı Corsair Global ama şuan durum ne bilmiyorum, büyük ihtimal hala destek vermiyorlardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,297
Üyeler
203,387
Son üye
Yang
Geri