🔥İndirim Glorious Gmmk 3 Hall Effect Gaming Türkçe Klavye%75 2.799₺

Strobist

80+
Reaksiyon skoru
34
Manyetik Switch için güzel fiyat yakın zamanda Akko Tac75 He aldık bu fiyata

Yakın zamanda klavye ihtiyacım var. Klavye konusunda teknik bilgim yoktur mekanik ile manyetik arasınde kalite açısından bi fark var mıdır hangisi daha uzun süreli kullanıma dayanıklıdır ona göre karar verecğim. Birde birisini neden ötekisine tercih etmeliyim? Konuyu görünce sormak istedim.

Klavyeyi bilmiyorum ama depodaki fiyatı 4.1k

alacağım sanırım kullanan birileri var mı

4000 bin tl normal fiyatı 2k düşmesi çok şüphelı stok eritlimeye çalışıyor iddasına giriıyorum

Beles cektim

Yakın zamanda klavye ihtiyacım var. Klavye konusunda teknik bilgim yoktur mekanik ile manyetik arasınde kalite açısından bi fark var mıdır hangisi daha uzun süreli kullanıma dayanıklıdır ona göre karar verecğim. Birde birisini neden ötekisine tercih etmeliyim? Konuyu görünce sormak istedim.
Mekanik klavyelerde yaylı mekanizma var bastığında belli bir eşik noktasına gelince metal iletkenler birbirine değiyor ve iletim sağlanıyor. Bu kullanılan switchlerin dümdüz ya da çentikli bir yapıda olmasına göre switchlerin basım hissiyatı, ses seviyesi vs değişiyor. Kötü yanları zamanla tozlanma, oksitlenme vb nedenlerde temassızlık sorunları olabiliyor ve çift basma basmama durumları oluyor.
Manyetikte ise yaylı sistemin ucunda mıknatıs var. Ne kadar yakınlaşırsa ya da uzaklaşırsa manyetik alan şiddeti değişiyor ve alıcı sensörü bunu okuyup ne kadar basıldığını ölçebiliyor. Şuan 0.1mm kadar hassas ölçüyor.
Manyetik klavyelerle birlikte gelen bu özelliğe rapid trigger deniliyor. Diğer en önemli özelliği ise snaptap. Normalde bir tuşa basılı tutarken başka bir tuşa bastığında a ve b diyelim aaaaabbbbbb şeklinde yazar b'den elini çektiğinde a'ya hala basılı olsa bile yazmayı sonlandırıyor. Snaptap'te ise aaaaaaaabbbbbbbbbaaaaaaaa gibi devam ediyor. En büyük artısı fps oyunlarında karakteri sağ-sol oynatırken çok seri oluyor yılan gibisin. Rakibin sana tepki verene kadar sen tersine hareket ediyorsun. Pubg'de a-d peek yaz farkı anlayacaksın. Duvar arkasında iken böyle seri yaptığın için rakip seni düzgün göremeden ateş etmek şansın oluyor. Valo ve cs de aynı şekilde.
Manyetik klavyenin kötü yanı mekanikteki gibi basma hissiyatı zevk vermiyor.

apex pro mini wireless var ama mini olmasından müzdariptim alınır mı bu, downgrade mi olur?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

apex pro mini wireless var ama mini olmasından müzdariptim alınır mı bu, downgrade mi olur?
redditteki vs yorumlarına baktıktan sonra vazgeçtim değmez gibi benim senaryomda ama 2700 tl için okey duruyo

Son düzenleme:
Geri