Sistemime Göre Valorantta Az FPS Aldığımı Düşünüyorum

Valorant garip oyun 7600 ve 7800xt ile 300-400 fps'i geçmiyordu mesela :D

Riot games düşük bütçeli bir indie geliştirici olduğundan dolayı normal hocam ayarlar max ise kısabilirsin.
Ayarlarım max değil hocam rekabetçi oynuyorum o yüzden fps düşüşleri canımı sıkıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ramler çift kanal mı peki? Ya da o şekilde mi çalışıyor
Evet çift kanal

İşlemci sıcaklıkları fazla yükseliyor mu diye kontrol edebilirsin. Dramatik bir düşüş yoksa ve ilk topladığın zamanlar valorantın ur4 motoru ile çalıştığı zamanlara kadar uzanıyorsa güncellemelere de verebilirsin.
İşlemci sıcaklıklarında bir anormallik yok her şey gayet stabil ur4 zamanına uzamıyor

Düşer işlemci güzel bir işlemci değil valorant için l3 önbelleği de düşük benim 7800x3d ile çatışma sırasında 300 civarını görüyor o işlemci ile 400-500 istiyosan biraz hayal bence
arkadasım 7500f ile 500 600 alıyor sen nası 300 e düşüyon ya

hocam kimisi base de yani çatışma falan olmayan çok fazla fps düşürecek şeylerin yanında olmadıklarındaki fps yi söylüyor, kimisi de çatışma anındaki fps yi söylüyor bu kimin kaç fps aldığı karışıklığı bu yüzden çıkıyor. Ben 9060xt + 9600x ile çatışma olmayan yerlerde 500 falan anca alıyorum senin arkadaşın 7500f ile 500 600 fps alamaz mümkün değil hocam, poligonda veya da duvara bakarken bile o fps leri alması zor gibi ama belki anca öyle alabilir.

hocam kimisi base de yani çatışma falan olmayan çok fazla fps düşürecek şeylerin yanında olmadıklarındaki fps yi söylüyor, kimisi de çatışma anındaki fps yi söylüyor bu kimin kaç fps aldığı karışıklığı bu yüzden çıkıyor. Ben 9060xt + 9600x ile çatışma olmayan yerlerde 500 falan anca alıyorum senin arkadaşın 7500f ile 500 600 fps alamaz mümkün değil hocam, poligonda veya da duvara bakarken bile o fps leri alması zor gibi ama belki anca öyle alabilir.
benim arkadaşım 12 kişilik
ölüm kalım maçında alıyordu o. fps i be youtubedaki testlerde o fpsi alıyo o sistemde 5060 vardı yanında

hocam işlemciniz çok iyi değil zaten o yüzden bu fps ler normal ama isterseniz nvdia uygulamasındaki ekran kartı güncellemelerini kontrol edin, nvdia denetim masasına girip grafik ayarlarını düşürün doku filtrelemeyi falan düşürün, internette nvdia için en iyi ayarlar diye video vardır oradan bakıp ona göre ayar yapabilirsiniz görünüm kalitesini de çok düşürmemiş olursunuz. Ben 9060xt ve 9600x ile 300-400 arası alıyorum o yüzden sizin fps leriniz gayet normal ama neden anlık 180 fps lere kadar düşüyor bilmiyorum fakat işlemcinizdeki yükü azaltıp yükü biraz daha ekran kartına verebilmek için oyun içi ayarlardan grafikleri orta ya çekmeyi deneyebilirsiniz, eskiden ryzen 5 3600 kullanan arkadaşımda işe yaramıştı denemekten zarar gelmez belki anlık droplara çözüm olur, yine de anlık drop yemeye devam ediyorsanız ve monitörünüz 240hz ise monitör hz ini 165 yapın en azından drop hissiyatı yaşamazsınız.

benim arkadaşım 12 kişilik
ölüm kalım maçında alıyordu o. fps i be youtubedaki testlerde o fpsi alıyo o sistemde 5060 vardı yanında
hocam görmeden inanmam diyeceğim de muhtemelen görsem de inanmam ben 300 -450 arası anca alıyorum

hocam işlemciniz çok iyi değil zaten o yüzden bu fps ler normal ama isterseniz nvdia uygulamasındaki ekran kartı güncellemelerini kontrol edin, nvdia denetim masasına girip grafik ayarlarını düşürün doku filtrelemeyi falan düşürün, internette nvdia için en iyi ayarlar diye video vardır oradan bakıp ona göre ayar yapabilirsiniz görünüm kalitesini de çok düşürmemiş olursunuz. Ben 9060xt ve 9600x ile 300-400 arası alıyorum o yüzden sizin fps leriniz gayet normal ama neden anlık 180 fps lere kadar düşüyor bilmiyorum fakat işlemcinizdeki yükü azaltıp yükü biraz daha ekran kartına verebilmek için oyun içi ayarlardan grafikleri orta ya çekmeyi deneyebilirsiniz, eskiden ryzen 5 3600 kullanan arkadaşımda işe yaramıştı denemekten zarar gelmez belki anlık droplara çözüm olur, yine de anlık drop yemeye devam ediyorsanız ve monitörünüz 240hz ise monitör hz ini 165 yapın en azından drop hissiyatı yaşamazsınız.

hocam görmeden inanmam diyeceğim de muhtemelen görsem de inanmam ben 300 -450 arası anca alıyorum
youtube 5060 7500f test yaz bak

240 dan 165a neden çekeyim hocam anlık düşüşler yaşıyorum onun dışında zaten 240ı hissedebiliyorum

Ben gerçeği söylüyorum normalde bende 700 görüyorum ama şuan piyasada ki hiçbir işlemci ile çatışma anında yada ortada onlarca skill dönüyorken 500-600 veren işlemci yok

Katılıyorum

yüksek fps beklentisinde değilim yanlış anlaşıldım galiba başlarda 340 350 fpslerin altına düşmüyordu son zamanlarda 170 180 fps lere kadar düşüyor termal macunu değiştirdim sıvı soğutucu kullanıyorum derecelerde bir anormallik yok
Oyun kaynaklı olabilir, yeni sürücülerde sorun vardır. Anakartında Wifi varsa aygıt yöneticisinden devredışı bırakmayı deneyin. Genelde sorun çıkarıyor. Bir de L3 önbellekten bağımsız, FPS oyunlarında tek kanal bellek %1 FPS oranları düşük oluyor ve stutter çok yaşanıyor. İmkanınız varsa 16 GB belleği 2x16 GB halinde 32 GB çıkarın çok faydasını görürsünüz.

Nvidia forumunda da çoğu üye 610.88 öneriyorlar.

Kabaca DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın. NvCleanstall ile önerilen (recommended) 610.88 yükleyin.

NvCleanstall hem indireceğiz paket miktarını azaltıyor, hem de gereksiz şeyleri yüklemeden daha istikrarlı sürücü yüklemenizi sağlıyor diyebiliriz.

Nvidia App yüklemiyor önerilende, kullanmak istiyorsanız sonradan kendiniz yükleyin. Ayrıca Nvidia App üzerinde otomatik optimize ayarını kapatın.

2026-09-19_21-47.webp

Ayrıca şu konuda önerdiklerimi de yapmanı öneririm.

12700F islemcinin tek cekirdek performansi o kadar kotu degil. 5600 bile 400 fps'lerde seyrediyorken 12700f islemcinin bu fps araliklarda gorulmesi normal degil.
Normal diyenlerinin bilgisayarlari tam randimanda calismiyor olsa gerek. Yoksa yanlis bilgi vermenin baska sebebi olamaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,716
Üyeler
204,235
Son üye
Titan/Mete
Geri