Ben gerçekten denedim ama oyunun öğrenme curve'u aşırı yüksek, yani hem oyun zor hem oynaması zor hem de oyundaki oyuncular toksik. 3'ü de birleşince beceremedim. Sonra mobilde uzun zaman MLBB oynadım (5 yıl) diye WR deneyeyim dedim. Açıkçası mobilde aşırı sardı, kullanmadığım ölü zamanlarımda vakit öldürmek ve eğlenmek için 1-2 el atıp çıkıyorum ve sarıyor. Ne rank kasıyorum ne de oyun içi etkinlik takip ediyorum, tek sevdiğim şey Gwen'le kıt kıt yapmak ve lore okumak. Çok sarıyor.League of Legends oynanır mı?
Oyunun oyuncularının tilt olduğu konusuna ise katılmıyorum, bence oyunda tilt. Mesela Teemo neden var, abi bu kahramanı yapmakta ki amaç neydi yani? Teemo gelince karşıma kule altına geçiyom minyon arası çay höpürdeterek oyunun bitmesini bekliyorum başka da bir şey yapmıyorum. Ne uğraşasım geliyo ne bir şey, oturup ağlıyom yani.
İşte yukarıda ki durumlar ve benzeri şeylerin olduğu düşünürsek bence moba oyunları "eğlenceli olmak" temasıyla değil, engagement temasıyla yapılmış oyunlar. Bu tarz oyunlarda da oyuncu kendine eğlenecek meşgale bulamazsa, oyunu takip ederse eğlenmiyor sadece mutsuz oluyo. O yüzden ben meta, şu bu takip etmiyor bir şey de kasmıyorum. Çünkü oyundaki hiçbir etkinlik veya içerik eğlendirmek amacıyla yapılmamış, bağımlılık amacıyla hazırlanıp kurgulanmış.
İşin özeti; eğer yukarıda anlattığım kafada olabiliyorsan, eğlencesine 1-2 el girer çıkarım diyorsan ve sinirlenmem gider bi mozart açar sakinleşirim diyorsan bence oyna. Çünkü sarıyor, ha bir de lore ile ilgilen lore çok güzel. Ama onun dışında oynamayın, oynattırmayın.