Ekran Kartını Takamadım Yardımcı Olurmusunuz ?

Reaksiyon skoru
11
Kendim seçerek bir kasa topladım her şey okey de ekran kartını takamadım bileşenler şöyle
Ryzen 7 7800X3D
Gigabyte x870 gaming wifi6
Gigabyte windforce rtx5070 oc sff (küçük)
Gigabyte aorus WATERFORCE ıı
Patriot Viper Venom 16GB cl30
Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0
Lian li o11 dynamic mini v2 flow kasa
Msi psu mag a750gl 750w gold 80+
Herşeyi taktım sorun yok ama atx bir ana kart olduğu için aşşağıya çekemiyorum ekran kartı yukarıda kalıyor zaten pc uyumluluk sitelerinde uzatma PCI-Express kablosu lazım deniyordu fazla aldırış etmedim ama lazım uygun fiyatlı pcie 5.0 lazım yada başka bir alternatif varmı

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
takılması lazım normalde foto ekleyebilir misin
Reis eve geçiyim foto atarım şuan evde değilimde ama şöyle açıklayım şuradaki çıkıntıların kasada olan yuvası aşşağıda kalıyor
CSR-1zn-geforce-rtx-5070-windforce-oc-sff-12g-01.webp

Reis eve geçiyim foto atarım şuan evde değilimde ama şöyle açıklayım şuradaki çıkıntıların kasada olan yuvası aşşağıda kalıyor Alıntıyı görüntüle
İlk o işaretlediğin kısmı geçir aradan ama pinleri de x16 yuvasına hizalayarak yap ayrıca atx olunca noluyor bende atx kullanıyorum bi fark yok. Alt tarafı biraz daha uzuyor da matx lerde de o kısımda bitmiyor ki ekran kartı. Hizalayamamışsın eve gidince sağlam kafayla bidaha bak

Lian li'nin sitesinden bu kasaya baktım şimdi hocam. Şöyle bir not eklemişler. Belki sorun bundan kaynaklı olabilir.

Önemli Uyarı: İşlemci ile ilk PCIe yuvası arasında NVMe M.2 bulunan tipik ATX anakartlar, PCIe 2 yuvasıyla hizalanacağı için genellikle uyumludur. O11D Mini V2, kompakt tasarımı nedeniyle yalnızca 5 PCIe yuvasına sahiptir; bu nedenle, PCIe yuvası doğrudan işlemcinin altında olan anakartların kurulum için birlikte verilen dikey GPU montaj aparatını ve 200 mm yükseltici kabloyu (ayrı satılır) kullanması gerekecektir.

Lian li'nin sitesinden bu kasaya baktım şimdi hocam. Şöyle bir not eklemişler. Belki sorun bundan kaynaklı olabilir.

Önemli Uyarı: İşlemci ile ilk PCIe yuvası arasında NVMe M.2 bulunan tipik ATX anakartlar, PCIe 2 yuvasıyla hizalanacağı için genellikle uyumludur. O11D Mini V2, kompakt tasarımı nedeniyle yalnızca 5 PCIe yuvasına sahiptir; bu nedenle, PCIe yuvası doğrudan işlemcinin altında olan anakartların kurulum için birlikte verilen dikey GPU montaj aparatını ve 200 mm yükseltici kabloyu (ayrı satılır) kullanması gerekecektir.
Evet işte onu geç fark ettim o kablodan alıcam tek çare o gibi görünüyor

Doğaldır hocam. Saçma olmuş çünkü. Çoğu kişi eminim bilmiyordur bu detayı. Anakart seçiyorlar resmen :)

Hem atx destekliyor diyip hem de küçük bir notla geçiştirmeleri mağdur edici. Daha önce incelediğimde bu kasayı, bu detayı bilmiyordum bende. Direkt alır geçerdim ihtiyacım olsa.

Demek ki konu lian li olunca kurcalamak gerekiyor her detayını.

Doğaldır hocam. Saçma olmuş çünkü. Çoğu kişi eminim bilmiyordur bu detayı. Anakart seçiyorlar resmen :)

Hem atx destekliyor diyip hem de küçük bir notla geçiştirmeleri mağdur edici. Daha önce incelediğimde bu kasayı, bu detayı bilmiyordum bende. Direkt alır geçerdim ihtiyacım olsa.

Hayır küçük bir aparat kasayi ile aynı fiyatta ya bu nasıl bir piyasa be reis teşekür ederim ben bu sistemi 110k topladım bu hafta sence fiyatına göre iyi mi?

Kasayı iade et başka kasa al baya saçmaymış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte da biraz saçma tasarım yapmış neredeyse her ATX anakartta üstte M2 yuvası olur, yalnız mATX anakartların neredeyse hepsinde ekran kartı slotu üstte, bu kasayı alan mATX kullanmasın demişler sanırım 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,467
Üyeler
203,843
Son üye
SuperiorAppworks
Geri