Bu Fiyata Başka Önerisi Olan Var mı (Sadece İntel)

Güncel intel işlemciler çok daha verimli ancak bunlara da alınmaz diyemiyorum. Aradaki tek fark vram galiba 8 gb vram'i doldurmam diyorsan 10k fazladan vermen hayatında bir şeyleri değiştirmeyecek. Dolduracaksan da kesinlikle 12 gb alman lazım.

Bana biraz zaf güç lazım ondan 14650 hx daha iyi olur gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fiyatlarına yetişemiyorum ki onlarda 100+ olmuş hatta 32gb ram lazım bana 110-120 üzeri fiyatları
Cihaz ısındığı için yarı hızına düşünce saf gücün çok anlamı kalmıyor. Laptop için verimlilik ilk bakılması gereken şey bana göre.

Niye sadece İntel işlemciler onu anlamadım. Mesela 108 bine 5070Ti R9 9955HX işlemcili laptop var. R9 9955HX, i7 14650HX'ten çok daha iyi işlemci karşılaştırılamaz bile.
Cihaz ısındığı için yarı hızına düşünce saf gücün çok anlamı kalmıyor. Laptop için verimlilik ilk bakılması gereken şey bana göre.
Undervolt yapar ısınma sorununu çözer, performans önemliyse verimliliğe bakmaya gerek yok.

Niye sadece İntel işlemciler onu anlamadım. Mesela 108 bine 5070Ti R9 9955HX işlemcili laptop var. R9 9955HX, i7 14650HX'ten çok daha iyi işlemci karşılaştırılamaz bile.

Undervolt yapar ısınma sorununu çözer, performans önemliyse verimliliğe bakmaya gerek yok.
Bahsettiği cihazda masaüstü i7 13700K yapısında bir işlemci var, masaüstünde 360mm sıvı soğutma ile zar zor tam performans çalışıyor o işlemciler, laptopta normal şartlarda herhangi bir yöntemle tam yükteyken soğutamazsın bu seriyi.

Olayı şöyle özetleyim, laptop soğutmasının işlemcinin çekmesine izin vereceği maksimum Watt değerleri az çok belli, laptopta önemli olan o Watt değeri ile en iyi performansı veren işlemciyi almak. Bir diğer alternatif de masaüstü soğutması gibi dev blokları olan ekstra ağır ve kalın cihazları tercih etmek ama bunun ne kadar mantıklı olduğu tartışılır.

Son düzenleme:
Geri