2k OLED 27inç Monitör Seçimi

Blakeus

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
20000
Merhaba aynı konudan çok defa açıldığının farkındayım. Fakat forumda her ürüne olumsuz yorum bulunduğu için karar verme noktasında problem yaşıyorum. Uwqhd bakıyordum, ama yorumlar dolayısıyla vazgeçtim.

Şuan GIGABYTE GO27Q24A 27″ vs.LG UltraGear™ GX7 27" arasında kaldım. 9800 işlemci ve 9070xt ekran kartı ile kullanacağım. Gigabyte 20k, LG 21k civarı satılıyor. Oled yerine miniled bir model de secebilirim, oled takıntım yok ama mantıklı fiyatta bir ürün bulamadim. 32" monitorler gereksiz pahalı geliyor. Başka bir monitöre mi yönelmek doğru, bunlardan birini alıp geçmeli miyim? Teşekkürler

Merhaba aynı konudan çok defa açıldığının farkındayım. Fakat forumda her ürüne olumsuz yorum bulunduğu için karar verme noktasında problem yaşıyorum. Uwqhd bakıyordum, ama yorumlar dolayısıyla vazgeçtim.

Şuan GIGABYTE GO27Q24A 27″ vs.LG UltraGear™ GX7 27" arasında kaldım. 9800 işlemci ve 9070xt ekran kartı ile kullanacağım. Gigabyte 20k, LG 21k civarı satılıyor. Oled yerine miniled bir model de secebilirim, oled takıntım yok ama mantıklı fiyatta bir ürün bulamadim. 32" monitorler gereksiz pahalı geliyor. Başka bir monitöre mi yönelmek doğru, bunlardan birini alıp geçmeli miyim? Teşekkürler
27GX704A’yı alabilirsiniz. Paneli dolayısıyla cam gibidir, gray banding çıkma ihtimali daha düşüktür. Yine de şans işi; çıkabilir de çıkmayabilir de, az da olabilir çok da. Işıkta siyahlar bozulmaz ve temizliği daha kolaydır. GO27Q24A hakkında konuşmama gerek yok, giriş seviyesi bir model.

İkisininde artısı ve eksisi var.

Gigabyte alırsanız ki, ben 16K ya İncehesap gaming gecesinde aldım, parlaklık dışında taş gibi monitör. Sanıldığı gibi siyahların morlaşması, Güneş altında ekranın gözükmemesi vs vs hikaye, biraz güneş ışığı yansıtıyor o kadar. Monitörü kullanmayanlar boşa laf atıyor. Tekrar söylüyorum tek eksisi parlaklığının biraz az olması. Akşam sıkıntı çıkartmaz. Lamba açıkken parlama vs yapmıyor sadece güneş ışığında. Ekran temizliğinde gözlük bezi ve distilli su kullanmanız yeter.

LG daha dolu bir monitör. HDR si büyük ihtimal daha iyidir. Ama WOLED olduğu için gray banding çıkma ihtimali var ve bu bütün zevkinizi kaçırabilir. Ayrıca yazılarda sıkıntı çıkarabilir. Daha parlak olduğundan dolayı QD OLED'in renklerine ulaşabilir.

Gigabyte 16K olsa onu alın derdim fakat ikisinin fiyatları aynı ise yada 1-2k oynuyorsa LG almak daha mantıklı olabilir. Sonuçta daha dolu bir monitör. Tercih sizin.

Yorumlarınız için teşekkürler, 800 lira fark vardı, Lg'yi sipariş ettim. Hayırlısı olsun artık 😅

Yorumlarınız için teşekkürler, 800 lira fark vardı, Lg'yi sipariş ettim. Hayırlısı olsun artık 😅
GX704A-B 'mi hocam? cumartesi teslim aldım hayatımda verdiğim en doğru karar olabilir. hayırlı olsun.

Bu konu biraz kafamı kurcalar durumda, lg'nin kendi sitesinden aldım, ürünün tam ismi "LG UltraGear™ GX7 27-inç 240Hz OLED QHD Oyun Monitörü |27GX704A | DisplayHDR True Black 400, 0.03ms (GtG), Glare Paneli"

Ürün kodu 27GX704A olarak geçiyor. Kodu değişmiş galiba ürünün. -B ifadesi yok. Tam anlayamadım😅 Çok teşekkür ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,003
Üyeler
204,584
Son üye
holypenguin
Geri