250k Bütçeyle Laptop Önerisi – RTX 5070 Ti+ / RTX Spark Beklenmeli mi?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
250000
Merhaba, üniversite için laptop alacağım. Bütçem maksimum 250.000 TL.

Aradığım özellikler:

• RTX 5070 Ti minimum, mümkünse RTX 5080
  • 32 GB RAM / 1 TB SSD+
  • OLED ve yüksek Hz tercih
  • Güçlü işlemci, AI/NPU performansı iyi
  • Maksimum 2,5 kg
  • İyi pil ömrü
  • Fan sesi mümkün olduğunca düşük
  • MUX Switch tercih sebebi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyacağım. Hem mühendislik/yazılım ve AI işleri hem de oyun için kullanacağım. Uzun yıllar kullanabileceğim, performans ve taşınabilirlik dengesi iyi bir cihaz arıyorum.

Şu an ROG Zephyrus G16, ProArt P16, MSI Stealth gibi modellere bakıyorum ama farklı önerilere de açığım.

Bir de RTX Spark’ı beklemeli miyim? Yeni AI odaklı cihazları beklemek bu bütçede mantıklı olur mu, yoksa şu an RTX 5070 Ti/5080 bir laptop almak daha mı mantıklı?

Önerilerinizi ve özellikle kullananların deneyimlerini bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, üniversite için laptop alacağım. Bütçem maksimum 250.000 TL.

Aradığım özellikler:

• RTX 5070 Ti minimum, mümkünse RTX 5080
  • 32 GB RAM / 1 TB SSD+
  • OLED ve yüksek Hz tercih
  • Güçlü işlemci, AI/NPU performansı iyi
  • Maksimum 2,5 kg
  • İyi pil ömrü
  • Fan sesi mümkün olduğunca düşük
  • MUX Switch tercih sebebi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyacağım. Hem mühendislik/yazılım ve AI işleri hem de oyun için kullanacağım. Uzun yıllar kullanabileceğim, performans ve taşınabilirlik dengesi iyi bir cihaz arıyorum.

Şu an ROG Zephyrus G16, ProArt P16, MSI Stealth gibi modellere bakıyorum ama farklı önerilere de açığım.

Bir de RTX Spark’ı beklemeli miyim? Yeni AI odaklı cihazları beklemek bu bütçede mantıklı olur mu, yoksa şu an RTX 5070 Ti/5080 bir laptop almak daha mı mantıklı?

Önerilerinizi ve özellikle kullananların deneyimlerini bekliyorum. Teşekkürler.
Önerim bu olur, yakın zamanda 220K civarlarında satıldığını da gördüm ama yine de fiyat ne olur net konuşmayım.

Zephyrus dışında bakılabilecek tek seçenek:
ROG isteklerinizi karşılamaz. Bu cihaz 2,65 KG sahip. Ya Zephyrus bakın yada illa oyuncu laptopu olacaksa buna.

Alınmaz kasası inccedir.

hocam aklımda vardı fakat yeni proart modellerini bekleyip beklememek arasında kaldım yeni modelleri hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zephyrus dışında bakılabilecek tek seçenek:
ROG isteklerinizi karşılamaz. Bu cihaz 2,65 KG sahip. Ya Zephyrus bakın yada illa oyuncu laptopu olacaksa buna.

Alınmaz kasası inccedir.
hocam legionlar fazla hantal duruyor birde bataryası çok iyi değil diye biliyorum proart’ı neden tavsiye etmediniz

hocam aklımda vardı fakat yeni proart modellerini bekleyip beklememek arasında kaldım yeni modelleri hakkında bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim

hocam legionlar fazla hantal duruyor birde bataryası çok iyi değil diye biliyorum proart’ı neden tavsiye etmediniz
Proart bekle bence. Bu butcede gidip kalın pc alma taşımak zor olur. Razer Blade aklima geldi ama son cikanlarda sorun vardi sanki bir de trde yok galiba

Dostum elimde sıfır asus rog var. Rtx 5070 ti 140w, 16 inç , 1 TB ssd vs vs vs. Ablam amerikadan hediye getirdi ama satıcam. Açılmamış kutu direkt. Aklımda 125 bin fiyat var. Bu arada 2 yıl uluslararası garantisi de var belirtiyim. İlgilenirsen mesaj at detayları yazarım.

Proart'lar limitli geliyor, performans olarak tatmin etmez. Batarya maalesef genel olarak bu tarz laptoplarda az oluyor evet. Uyguna bulabilirseniz burada tek önerim ROG Zephyrus olurdu benim. Tabi diğer arkadaşların önerilerine de bakmak gerekir. Özellikle OLED tercihi bozuyor. Eğer OLED tercihi olmasaydı ROG serisinden önerirdim, ASUS'ların şarjları diğerlerine göre daha iyi gidiyor.

Yeni çıkacaklarda RTX Spark var sanırım. Büyük ihtimalle Ai konusunda çok iyi olur ama genel kullanım ve uyumluluk konusunda şuan hemen süper konuma gelebilecek bir sistem değil bence. Alınmaz veya kesinlikle bekleme demiyorum ama ben yeni teknolojileri bir adım geriden takip etme taraftarıyım, teknoloji oturunca alırım diyorum genelde.

Proart bekle bence. Bu butcede gidip kalın pc alma taşımak zor olur. Razer Blade aklima geldi ama son cikanlarda sorun vardi sanki bir de trde yok galiba
trde olmaması sıkıntı değil çifte vatandaşım ayrıca kıbrısta okuyorum avrupada herhangi bir yerde varsa alabilirim fakat razer blade hakkında hiçbir fikrim yok

Dostum elimde sıfır asus rog var. Rtx 5070 ti 140w, 16 inç , 1 TB ssd vs vs vs. Ablam amerikadan hediye getirdi ama satıcam. Açılmamış kutu direkt. Aklımda 125 bin fiyat var. Bu arada 2 yıl uluslararası garantisi de var belirtiyim. İlgilenirsen mesaj at detayları yazarım.
mail atarsan sevinirim hocam [email protected]

Yeni çıkacaklarda RTX Spark var sanırım. Büyük ihtimalle Ai konusunda çok iyi olur ama genel kullanım ve uyumluluk konusunda şuan hemen süper konuma gelebilecek bir sistem değil bence. Alınmaz veya kesinlikle bekleme demiyorum ama ben yeni teknolojileri bir adım geriden takip etme taraftarıyım, teknoloji oturunca alırım diyorum genelde.
hocam ai konusu bana cok umut verici gelmiyor benim kullanımımda bana cok fark katmayacak diye düşünüyorum tek avantaj batarya performansı gibi duruyor onu da baltalayan kısım arm tabanlı işletim sistemine sahip olması oyunların programların buna uyum sağlaması ne kadar sürer kesin bi bilgi yok zamanı yok sayarsak bile adapte olması cok uzun sürecek gibi tek avantajı uzun batarya performansı gibi duruyor

Sadece oyun için demen yeterli mühendislik için 5070ti'ya falan gerek yok :) Sürekli taşıyacaksan 14" almanı öneririm.

trde olmaması sıkıntı değil çifte vatandaşım ayrıca kıbrısta okuyorum avrupada herhangi bir yerde varsa alabilirim fakat razer blade hakkında hiçbir fikrim yok

mail atarsan sevinirim hocam [email protected]

hocam ai konusu bana cok umut verici gelmiyor benim kullanımımda bana cok fark katmayacak diye düşünüyorum tek avantaj batarya performansı gibi duruyor onu da baltalayan kısım arm tabanlı işletim sistemine sahip olması oyunların programların buna uyum sağlaması ne kadar sürer kesin bi bilgi yok zamanı yok sayarsak bile adapte olması cok uzun sürecek gibi tek avantajı uzun batarya performansı gibi duruyor
Arm Windows tarafında hala sıkıntılı diye biliyorum. Native olarak Windows Arm destekleyen uygulama sayısı çok az olduğundan her şey emülatörle çalışıyor o da performansı etkiliyor illaki.

Pil konusu güzel, ben benim kullanımıma uyduğu için o sebepten MacBook tercih ettim mesela Arm işlemcinin verimini net şekilde görüyorum ama burada Apple Silicon için özel geliştirilen bir MacOs işletim sistemi var ve programların çok büyük çoğunluğu Native olarak M serisi işlemcilere göre üretildiği için emülatör az kullanılıyor.

Yani en azından 2-3 nesildir çıkan bir işlemci olsa oturur desteği azsa da artar derdim de şuan durum biraz riskli çünkü Nvidia istediğini alamayıp yenisini yapmayacağım da diyebilir şuan, bu durumda destek konusu daha büyük soruna dönüşebilir ve cihaz ucuz değil yani 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,850
Üyeler
203,986
Son üye
BurakC44
Geri