Thf/Tly/Tp2 Fonları İçerde Kalanlar. (Tera Portföy)

Sahsen mesela AMD hissesi alsaydınız nisanda şu an paranızı neredeyse 2.5 kat katlamış olurdunuz Hatta ben marta alacaktım ama o kadar hisse alacak kadar param yok diye alamamıştım😭
çok zekisin sen, yabancı hisse senedi fonlarının stopajı ne kadar haberin var mı senin? milleti mahkum ettiler türk borsasına. ayrıca türk hissesi alınmaz falan diye boş atıp tutma. bu patlayan kağıtlar öyle sıradan hisse senetleri değil, bildiğin ponzi şemasıydı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

beyler bakamıyorum korkuma tp2 de kayıp nedir
tamamına yakını kısa sürede gelcek diyen de var para gitti unut kanki diyen de var

mağdur yok. kimse dolandırılmadı.
hiçbir şey bilmiyorsun böyle atıp tutuyorsun. tp2 ye para koyanların ne günahı var? risk seviyesi 1 olan ve sözde spk denetiminde olan bir para piyasası fonu. adamlar burda bile usulsüzlük yapmış. halk nereden bilebilirdi. bugün bunu yapan yarın emekli babanın sgksını da boşaltır. o zaman mağdur yok kimse dolandırılmadı diye güleriz sana. tek fark ben yurtdışından diyor olacağım sana bunları. piyasa bilgin sıfır, o para piyasası fonuna sadece parası likit olsun risksiz getirisi olsun diye millet kira parasını falan bağladı. yazık yazdığın mesaja

1 milyon 300 bin civarı param var içeride ve bunun dışında gerçekten hiç param yok.

Her ağızdan başka bir laf çıkıyor. Kiminin dediğine göre kaynaklar belli, satılır ve borçlar ödenir, ana paranızı alırsınız. Kimi boş kap bunlar, içeride aslında para yok, size hiçbir şey kalmaz diyor. Kimi %30 zarar yazabilir diyor, kimi de “yarısını alırsan şükret” diyor.

İnanın artık neye inanacağımı şaşırdım. Çok yoruldum ve gerçekten korkuyorum. Ailemden de saklıyorum, onlara söyleyemiyorum. Çünkü ne olacağını ben de bilmiyorum ve onları da korkutmak istemiyorum.

Tek düşündüğüm şey, ya gerçekten içeride para yoksa? Ya da düşündüğümüzden çok daha az bir para varsa? O zaman ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.

Umarım sonunda hepimiz için iyi bir sonuç çıkar. Çünkü insanın yıllarca biriktirdiği parasının ne olacağını bilmemesi gerçekten çok ağır bir şey. Şu an tek istediğim, en azından paramızın büyük bir kısmını kurtarabilmek.

Üstelik en risksiz fonlardan birisi.
Öncelikle geçmiş olsun. Güvenilir olduğunu düşündüğüm kaynaklara dayanarak şunu söyleyebilirim ki içerisinde abartı şişirilen hisseler bulunan malum birkaç fonun maalesef çok komik rakamlarda geri ödeme yapacağını veya buna ek olarak bir ihtimal devletin de destek çıkabileceğini tahmin ediyorum. TP2 için ise durum biraz karışık o fon bu sıkıntılı fonlara önemli bir yüzdelik oranda borç verdiği ve fonların durumu yüzünden borcunu alamadığı için bu halde. Şuanki durumda devlet o fondakileri mağdur etmez diye düşünüyorum, ya mevcut süreçte batık fonlardaki varlıklarla o borçları öderler ya başka bir formül bulurlar ama PPF alan birine paran battı denmez yani o saçma. Para alınmama veya çok az alınma olacağını sanmıyorum ama birkaç gün sonra lazım olacak parayı koyanlar baya mağdur olabilir o da bir gerçek maalesef.

Tabi burada yazdığım hiçbir bilginin doğruluğunun garantisi yoktur hepsi tahminlerden ibarettir diye de ekleyim ne olur ne olmaz 😀

çok zekisin sen, yabancı hisse senedi fonlarının stopajı ne kadar haberin var mı senin? milleti mahkum ettiler türk borsasına. ayrıca türk hissesi alınmaz falan diye boş atıp tutma. bu patlayan kağıtlar öyle sıradan hisse senetleri değil, bildiğin ponzi şemasıydı
Sen de ne kadar seviyorsun insanlara sallamayı ya ?

Sana sadece sunu soyliyim 17 eylülden bugune kadar yani son 10 günde AMD hissesi 85 Dolar arttı hatta ben forumda soyledigimde 585 dolardı suan 630 dolar tanesi ayrıca stopaj dedigin tum parandan degil “Kâr”ından düşen bir sey turkiyede stopaj yok zaten ABD kesitor ama onuda turkiyedeki gelir vergisiyle gostererek biraz dusebiliyomuymussun ne tam emin dehilim yalan olmasın o kadar bilgili degilim bu konuda ama kısaca her turlu turkiyede aylarca yerinde sayan fonlardan daha mantıklı ayrıca dolar olduğu için sabit kalsada paran da erimemiş olur turk hisselerinin aksine

(Ki zaten ben nisanda almayı dusunuyordum o zamanı ornek vererek soyledim o zaman 265 dolar mı neydi aradaki karı sen hesap et)

Ayrıca o kadar stopajı dert ediyorsan Yabancı teknoloji hisse fon yatırım kurumları aracılıyla TEFAS,YAY mı neyse bilmşyom o kadar her neyse onlar aracılığıyla vergisiyle mali müşaviri ile vs. Uğraşmadan (firma hallediyor onları) “yanlış bilmiyorsam” sadece %10 stopaj kesintisi yapılarak paranı alabiliyorsun vs…

Sana sadece sunu soyliyim 17 eylülden bugune kadar yani son 10 günde AMD hissesi 85 Dolar arttı hatta ben forumda soyledigimde 585 dolardı suan 630 dolar tanesi ayrıca stopaj dedigin tum parandan degil “Kâr”ından düşen bir sey turkiyede stopaj yok zaten ABD kesitor ama onuda turkiyedeki gelir vergisiyle gostererek biraz dusebiliyomuymussun ne tam emin dehilim yalan olmasın o kadar bilgili degilim bu konuda ama kısaca her turlu turkiyede aylarca yerinde sayan fonlardan daha mantıklı ayrıca dolar olduğu için sabit kalsada paran da erimemiş olur turk hisselerinin aksine

(Ki zaten ben nisanda almayı dusunuyordum o zamanı ornek vererek soyledim o zaman 265 dolar mı neydi aradaki karı sen hesap et)

Ayrıca o kadar stopajı dert ediyorsan Yabancı teknoloji hisse fon yatırım kurumları aracılıyla TEFAS,YAY mı neyse bilmşyom o kadar her neyse onlar aracılığıyla vergisiyle mali müşaviri ile vs. Uğraşmadan (firma hallediyor onları) “yanlış bilmiyorsam” sadece %10 stopaj kesintisi yapılarak paranı alabiliyorsun vs…
Aynen çok akıllısın bak bakalım yarı iletken fonları ve o dediğin teknoloji hisse fonları ne kadar artmış. Akıllı bıdık seni

Aynen çok akıllısın bak bakalım yarı iletken fonları ve o dediğin teknoloji hisse fonları ne kadar artmış. Akıllı bıdık seni
İnternetin yok mu git bak AMD hisesş ne kadar artmış çok mu zor reis ?
(Ben AMD adına konusmustum zaten en basta)

Ayrıca amd yi bos versen genel yarı iletken olarakta nisandan beri en az 20 dolar falan arttı çoğu

Neyse zeka küpü ben daha fazla tartısmayacam senle sen nasıl biliyorsan öyle yap

Ben de 15 kaybettim yapacak bir şey yok giden gitti diyip yoluma bakıyorum ama devlet thf çöktü ise ham para verilebilir çünkü thf fon piyasasının yarısından büyüktü giden gitti yapacak bir şey yok diyip geçilebilcek para benim için kaybeden arkadaşlar üzülmesin bu dersi para ile satın alamazdık bu yönden düşünelim

Bunu muhasebe hocasına anlattım bir de o dalga geçti dedim hocam siz hiç kaybetmediniz mi hemen sustu , o muhtemelen benim gibi thf de kaybetti benim üstünden sitres atıyor o!

Kafayi mi yedin senn ? Gecelik faize para koydum ben , aylik kazanci %3.8 . Birde muhendis yazmis nicke , kaldirim muhendisi

Para piyasasi fonunda karsilamak zorundalar. Digerleri riskleri kabul edip girdiler ama bizlere Devlet ve takasbank korumasi altinda ki riski cok dusuk fon diyerek girmemizi tavsiye ettiler. Bizlerin sayesinde bu ulkede ekonomi donuyor , sizin gibilerin hangisi hayatinda Turk lirasina gidip yatirim yapti he ? 1 tanenizin tek bir TL yatirimi yok gelmis vatan millet diyor. Benden alinan stopaj ile 1 memur maasi cikiyordu , gelmis hala yok soyle boyle. Ustune ben aylik %3.8 kazanci olan Para piyasasi fonuna girmisim denetimi ve kontrolu SPK ile Is bankasina ait olan

Bunlara bakma sen , altin alir - dolar alir sonra vatan millet sakarya der . TL deger kaybediyor , kahrolsun partiler vs derler ama ellerine 10k gecse Turk lirasindan kacip hemen altin alirlar
Birincisi tanımadığın bir insana neden durduk yere hakaret ediyorsun? Meslek olarak yapmıyorum ama bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Herhangi bir şekilde mesleğimi de bu tartışmaya ya da başka bir ortama statü sembolü olarak öne sürmedim. Nickimi foruma üye olurken okuldan mezun olduğum dönemde koymuştum kaldı öyle mesleğimle mutlu olamaz mıyım? Tartışıyorsak hakaret etmeden yapalım bunu lütfen.

Konuya gelelim kazanırken şikayet ediyor muydunuz? Fon zarar edince mi devlet güvencesi halk fonu oldu? Fon battı şimdi ne olacak? Devlet karşılayacak şeklinde söylentiler mevcut ama devlet neyi karşılayacak? Yatırdığınız ana parayı mı verecek yoksa batmadan önceki şişirme fiyat karşılığını mı verecek? Bu sorunun bile muallakta olduğunu düşünürsek demek ki riskli bir yatırım yapmışsınız. O zaman her riskli işe devlet en azından belirli bir miktar için güvence versin millet de gitsin bedavadan para kazansın. (kumar oynayan batsın devlet kurtarsın, Dolar Euro alıp zarar edenin zararını devlet karşılasın gibi gibi)

Yazımda herhangi bir yatırımdan bahsetmemişim faiz dolar euro diyorsunuz. Stopaj kesintisi ile devleti kalkındırdığınızı mı düşünüyorsunuz? Misal 1 lira yatırım yapıp 3 lira kazanç elde edip 1 lira stopaj ödediğinizi varsayarsak yine 1 lira kâr elde etmiş oluyorsunuz ve fonlara yatırım yapma amacınız da bu zaten. Ama bu kazanç sizin yatırım yaparak elde ettiğiniz geliriniz, maaşınız değil. Yatırımın doğasında kazanmak olduğu gibi kaybetmek de var.

Bir işyeri açıp gelir elde edip vergi ödeyen bir esnaf piyasa koşullarından etkilenip batarsa ben vergi veriyordum deyip yatırımını geri alabilir mi sizce adil olur mu?

Son düzenleme:
hiçbir şey bilmiyorsun böyle atıp tutuyorsun. tp2 ye para koyanların ne günahı var? risk seviyesi 1 olan ve sözde spk denetiminde olan bir para piyasası fonu. adamlar burda bile usulsüzlük yapmış. halk nereden bilebilirdi. bugün bunu yapan yarın emekli babanın sgksını da boşaltır. o zaman mağdur yok kimse dolandırılmadı diye güleriz sana. tek fark ben yurtdışından diyor olacağım sana bunları. piyasa bilgin sıfır, o para piyasası fonuna sadece parası likit olsun risksiz getirisi olsun diye millet kira parasını falan bağladı. yazık yazdığın mesaja
Ne boş sıkıyorsun sen ben TP2 cilere özel bir şey mi demişim bomboş konuşuyorsun. Haddini bil.
1) Kendim her ay bursumu PPF lere koyarak değerlendiriyorum ama hiçbir zaman piyasadan ayrışan diğerleri örn %1 kazandırırken %2 kazanana paramı bağlamadım. Piyasamı bilgimi sorgulayamazsın.
2) TP2 dekiler parasını muhtemelen alacak geç de olsa çünkü PFF in likit edilme olasılığı çok yüksek. rahat ol
3) Birileri (uzmanlar vesaire) Tera ponzi derken onları linçleyip "Tera babamızdır Emre Tezmen kralımızdır" diyen bütün parasını fonlara yatırıp Borsa İstanbul'u bozan para hırsı ve açgözlüğüyle hareket eden kişilerin "Biz Mağduruz devlet baba paramızı versin hühüühü" demesine de uyuz oluyorum. Mağdur triplerini bıraksınlar bu yüzden öyle bir şey yazdım.

Ne boş sıkıyorsun sen ben TP2 cilere özel bir şey mi demişim bomboş konuşuyorsun. Haddini bil.
1) Kendim her ay bursumu PPF lere koyarak değerlendiriyorum ama hiçbir zaman piyasadan ayrışan diğerleri örn %1 kazandırırken %2 kazanana paramı bağlamadım. Piyasamı bilgimi sorgulayamazsın.
2) TP2 dekiler parasını muhtemelen alacak geç de olsa çünkü PFF in likit edilme olasılığı çok yüksek. rahat ol
3) Birileri (uzmanlar vesaire) Tera ponzi derken onları linçleyip "Tera babamızdır Emre Tezmen kralımızdır" diyen bütün parasını fonlara yatırıp Borsa İstanbul'u bozan para hırsı ve açgözlüğüyle hareket eden kişilerin "Biz Mağduruz devlet baba paramızı versin hühüühü" demesine de uyuz oluyorum. Mağdur triplerini bıraksınlar bu yüzden öyle bir şey yazdım.
Yatırım riskleri gözetilerek yapılırsa sorun yok bana göre. Ama diğerlerine göre çok kazandırıyorsa ve sürekli artıyorsa bir yerde patlayacağını öngörmek de gerekir bana göre.

ABD borsası risklidir o konuda uyarayım, arttığı kadar hızlı da düşer bu tarz kriz ortamlarında tablo mahvolur.

Bir de ufak yatırımcı için yabancı borsa mantıklı değil, kâr edersen her yıl beyan vermen lazım, kârdan ödenecek bir gelir vergisi zaten var ama beyanı vermek de az kazanan için ciddi para yani yıllık bazda şöyle 50K falan kazanacaksın ki yaptığına değsin.

ABD borsası risklidir o konuda uyarayım, arttığı kadar hızlı da düşer bu tarz kriz ortamlarında tablo mahvolur.

Bir de ufak yatırımcı için yabancı borsa mantıklı değil, kâr edersen her yıl beyan vermen lazım, kârdan ödenecek bir gelir vergisi zaten var ama beyanı vermek de az kazanan için ciddi para yani yıllık bazda şöyle 50K falan kazanacaksın ki yaptığına değsin.
Anlamıyor anlatamazsın, karından çok vergisi çıkıyor amerikan borsasında işlem yapınca

Hocam zaten bende en basta “”kucuk yatirimcilar için turkiye borsası daha iyi ama buyuk yatırımcı iseniz 50-100K Dolar veya daha fazla bir miktarda yatırım yapıyorsanız ABD borsası daha iyi “ dedim zaten riskli oldugundanda bahsettim sonucta risk yoksa kazançta yok ama bi anda durduk yerede dusmez kolay kolay ayrıca dusse bile kokay toparlıyor genelde vs….

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,228
Üyeler
204,098
Son üye
Kadirseker
Geri