Yurt Dışından Gaming Laptop Alınır mı ?

_Ahm4T_

80+
Reaksiyon skoru
1
Kasım ayında bir yakın arkadaşım Fransa'ya gidecek . Ben ise oradan oyun amaçlı Gaming laptop alıp getirtmeyi düşünüyorum , internette biraz araştırma yaptım ancak fiyatlar nasıl ? ve daha mı ucuza geliyor bilemedim , yardımcı olursanız sevinirim.( Bütçem 60.000 TL , en fazla 5 k esnetebilirim ve mümkünse kaliteli bir seçim yapmak istiyorum. )

Gümrükte 1 taneden fazlaya izin vermiyorlar onu unutma ama gidip kendin araştırman gerekir illaki buradan daha ucuzdur bizde hayvani vergiler var laptoplarda ama araştırıp alabilirsin bence çok büyük ihtimalle daha ucuza gelir daha ucuza gelmese bile malzeme kalitesi bizden daha iyi oluyor

Kasım ayında bir yakın arkadaşım Fransa'ya gidecek . Ben ise oradan oyun amaçlı Gaming laptop alıp getirtmeyi düşünüyorum , internette biraz araştırma yaptım ancak fiyatlar nasıl ? ve daha mı ucuza geliyor bilemedim , yardımcı olursanız sevinirim.( Bütçem 60.000 TL , en fazla 5 k esnetebilirim ve mümkünse kaliteli bir seçim yapmak istiyorum. )
Eğer kutusunu açmazlarsa gümrükte vergisini alırlar

Peki genel olarak mantıklı mı ?
Yani hangi markayı alacağını araştırman lazım güzel fiyatı bulman lazım bunları başarabilirsen tr den daha iyi fiyata daha kaliteli bir şey bulabilirsin ama unutma klavye ing olacak ve iyi araştırma yapmazsan Türkiye'den alacağın kalitenin altında dahi bir şey alabilirsin ve garantin olmayacak buradan az kullanılmış 2. El alacaksın gibi düşün

Yani hangi markayı alacağını araştırman lazım güzel fiyatı bulman lazım bunları başarabilirsen tr den daha iyi fiyata daha kaliteli bir şey bulabilirsin ama unutma klavye ing olacak ve iyi araştırma yapmazsan Türkiye'den alacağın kalitenin altında dahi bir şey alabilirsin ve garantin olmayacak buradan az kullanılmış 2. El alacaksın gibi düşün
Peki önerebileceğin güzel bir model veya marka var mı ?

yurt dışından almanın şöyle bir avantajı var, kampanya dönemlerine denk gelirse daha ucuz oluyor + tax free zımbırtısıyla daha ucuza geliyor. yakın zamanda almanya mediamarkt'tan kutusu açılmadan bir tane getirttik, gümrüksel sıkıntılar olmuyor.

arkadaşların dediğine ek klavyen farklı düzende geliyor ama sadece türkçe karakterler iptal olmuyor. fransızca azerty klavye düzeni kullanılıyor yani;
q-w yerine a-z var bir kaç harflerin yeri daha değişik bunu bilerek al. sayılar da 123 diye gelmiyor shiftle falan basman lazım.

almanca düzende ise sadece y ve z harfleri yer değiştiriyor bilgine, ö-ü onlar da kullandığı için klavyede var alışması daha rahat.

harici klavye ile çözerim dersen bunların hiçbiri dert değil, burada model beğenip orada kampanyası var mı diye yd marketlerden araştırman gerekiyor ya da chatgpt/gemini falanla sordur.

Peki önerebileceğin güzel bir model veya marka var mı ?
Mesela hocam böyle bir sistemi 1500euroya bulabildim 2 saniyede tr de de var diye biliyorum sen 5060 lı bir veya 4060 lı bir laptobu bulabilirsin orada

Ekler

• 1000037807.webp
    1000037807.webp
    165 KB · Hit: 10
  • 1000037806.webp
    1000037806.webp
    111.4 KB · Hit: 9
Burada da satılan bir modeli alacaksan genel olarak fiyatlar ufak bir miktar daha ucuz aradaki fark eksilen bagaj alanına ve garantisiz olmasına değecekse getirebilirsin. Klavye düzeni sorun olmaz ayarlardan türkçeyi seç bir süre sonra alışırsın.

Mesela hocam böyle bir sistemi 1500euroya bulabildim 2 saniyede tr de de var diye biliyorum sen 5060 lı bir veya 4060 lı bir laptobu bulabilirsin orada
Hocam Asus , MSI veya Acer varsa onlardan önerebilir misiniz ?

Yurt dışındaki fiyatları öğrenebileceğim bir yer felan var mı ?

Geri